Спас Узунов, екперт БФ Биоразнообразие: Решението на ВАС за Карадере е спечелена битка за природата


Строителната инвестиция в местността Карадере , край Бяла отива временно във  фризера.  Това стана ясно  след като Върховния административен съд постанови проектът  на дружеството "Макси I",  за  изграждане на „луксозен къмпинг“ да бъде изготвен отново и да бъде внесен за оценка на въздействието върху околната среда. Природозащитниците го определиха като спечелена малка битка срещу застрояването на един от последните диви плажове.  Чуйте коментара  за Радио Бургас на Спас Узунов, Координатор природозащитни дейности в БФ Биоразнообразие, която е страна по делото. С него разговаря Росица Амелева: 
чуйте в звуковия файл цялото интервюprint Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Радио Бургас засади поредното дръвче в СУ "Св. св. Кирил и Методий"

Средно училище „Кирил и Методий“ в Бургас е третото учебно заведение, което  може да се похвали с новопосадено дръвче от кампанията на радио „Бургас“ „Стара хартия за живо дърво“.   С общите усилия на Радио Бургас, на възпитаниците и на учителите то училище "Св. св. Кирил и Методий" петгодишното яворово дърво беше засадено в двора: "За да..

публикувано на 30.03.17 в 18:25

"Празник на етносите" ни очаква на Флората през уикенда

Тази събота и неделя /1 и 2 април/ в Експо център "Флора Бургас" ще се проведе пъстър и пролетен "Празник на етносите". В събитието участниците ще се представят с фолклорна програма, обичаи, традиции, култура и етно трапеза със специалитети от кухнята на етносите и народностите, живеещи на територията на България - българи, турци, арменци,..

публикувано на 30.03.17 в 13:27

Младежи поставиха началото на "Бургас харесва младите"

Ученици от 15 бургаски училища и представители на студентските съвети на двата университета взеха участие в кръгла маса на тема "С какво можем да си бъдем полезни". По време на форума, който се проведе в Бургаския свободен университет, младежите се обединиха около инициативата "Бургас харесва младите". На срещата присъства и Мартина Куцарова - старши..

публикувано на 30.03.17 в 11:50

Първа донорска ситуация в Бургас за 2017 г. даде шанс за живот на трима

53-годишен мъж от Бургас стана донор и спаси трима тежко болни пациенти, съобщава на сайта си Изпълнителната агенция по трансплантация /ИАТ/. На 22 март вследствие на мозъчен кръвоизлив мъжът изпада в мозъчна смърт, близките му вземат благородното решение да дарят органите му. Бъбреците са трансплантирани в столичната УМБАЛ „Александровска”,..

публикувано на 30.03.17 в 10:40

Част от Бургас без вода до късния следобед

Днес до 17 часа, във връзка с извършване на строително – монтажни дейности ще бъде спряно водоподаването за следните райони в ЦГЧ гр. Бургас: ул. „Богориди” в участъка между ул. „Александровска” и ул. „Цар Симеон І”; ул. „Лермонтов” в участъка между ул. „Алеко Богориди” и ул. „Георги Кирков”; ул. „Константин Фотинов” в участъка между ул. „Алеко Богориди”..

публикувано на 30.03.17 в 09:48

Отмениха окончателно пръстовия отпечатък в болниците

Петчленен състав на Върховния административен съд окончателно отмени пръстовия отпечатък в болниците. Припомняме, че той бе въведен от Петър Москов като метод за регистрация в лечебните заведения.  Д-р Мирослав Обрейков, изп.-директор на УМБАЛ-Бургас е категоричен, че нито една болница от града не се е оплакала от въвеждането на пръстовия..

публикувано на 30.03.17 в 09:18

Вдигат цената на парното в Бургас от 1-ви април

С малко над 25% поскъпва парното за бургазлии от 1-ви април. Причината за готвеното увеличение е намерението на Комисията за енергийно и водно регулиране да увеличи цената на природния газ с 29.6% от началото на следващия месец. Въпреки това жителите на Бургас ще продължат да ползват най-евтиното парно в страната, посочи директорът на бургаската..

публикувано на 30.03.17 в 08:33