Спас Узунов, екперт БФ Биоразнообразие: Решението на ВАС за Карадере е спечелена битка за природата


Строителната инвестиция в местността Карадере , край Бяла отива временно във  фризера.  Това стана ясно  след като Върховния административен съд постанови проектът  на дружеството "Макси I",  за  изграждане на „луксозен къмпинг“ да бъде изготвен отново и да бъде внесен за оценка на въздействието върху околната среда. Природозащитниците го определиха като спечелена малка битка срещу застрояването на един от последните диви плажове.  Чуйте коментара  за Радио Бургас на Спас Узунов, Координатор природозащитни дейности в БФ Биоразнообразие, която е страна по делото. С него разговаря Росица Амелева: 
чуйте в звуковия файл цялото интервюВИЖТЕ ОЩЕ

Дават 4 милиона лева на Местната инициативна рибарска група в Поморие

Договор за 4 млн. лв.   финансиране на Местната инициативна рибарска група подписа кметът на Поморие Иван Алексиев. В края на миналата година предложението за финансиране събра максимален брой точки и получи одобрението на Управляващия орган на „Програма за морско дело и рибарство” 2014-2020. Като председател на Управителния съвет на групата,..

публикувано на 20.07.18 в 13:32

"Булевард Демокрация" - на 20 юли

На Илинден традицията, мрачната народна традиция, сочи, че морето взима жертви. Така че, бъдете внимателни. И без това гинем по пътищата, от болести или кротко си заминаваме през някой от Терминалите, че, както казва Тони Филипов, д-р, не се знае дали този месец ще станем под 7 милиона или следващия. И слушайте спасителите. Онзи ден един..

публикувано на 20.07.18 в 12:43

НАП напомня: Завършилите ученици трябва да внасят сами осигуровките си

Завършилите средно образование в Бургаска област близо 3000 ученици, имат ангажимент да внесат в НАП здравни вноски за своя сметка до започване на работа или на следване.  Бъдещите студенти трябва да подадат декларация образец 7 за това, че ще се осигуряват за здраве сами след завършване на училище. За периода от завършването на средно образование..

публикувано на 20.07.18 в 11:23

Земляческа среща за 90-годишнината на църковния храм „Свети пророк Илия“, организират в сливенското село Горска поляна

Земляческа среща, посветена на 90-годишнината от изграждането на църковния храм „Свети пророк Илия“, организират в сливенското село Горска поляна. Тя ще се проведе на 21-ви юли, ден след Илинден, в чест на храмовия празник на църквата, наскоро ремонтирана и обновена. Освещаването ще бъде извършено от Сливенския Митрополит Йоаникий. Тази година..

публикувано на 20.07.18 в 10:34

Фестивал на ролерите в първия уикенд на август

И тази година Бургас ще събере любителите на ролери със Седмото издание на Националния фестивал на ролерите. Откриването е на 4 август от 11:00 ч., пред Пантеона в Морската градина. То ще бъде съпроводено с обиколка на Морската градина с ролери, скейтборди, лонгборди и велосипеди. Ролерфестът ще продължи два дни. В програмата са предвидени състезания..

публикувано на 20.07.18 в 09:24

Втори проби трябва да бъдат взети днес от стадото в Болярово (обновена)

Втори проби трябва да бъдат взети днес от стадото в Болярово, за което има съмнения за чума. Собствениците засега отказват. Стадото е от над 200 овце, а собствениците Ана и Тодор са категорични, че няма да допуснат ветеринари във фермата си, докато не им бъдат предоставени резултатите от пробите: "Искаме да ни се предоставят резултатите от 23 юни...

публикувано на 20.07.18 в 09:13

Живко Табаков:Първият нудистки плаж в страната може да е в Бургас

Първият в страната нудистки плаж да се обособи в Бургас, предлага общинският съветник Живко Табаков. В своя докладна той развива идеята да се стопанисва неохраняемият „Атанасовска коса 2“. Идеята на Табаков е общината или  да иска ивицата за стопанисване от държавата, или да задели 40 хиляди лева за следващата година и да участва в процедурата:..

публикувано на 20.07.18 в 08:24