Спас Узунов, екперт БФ Биоразнообразие: Решението на ВАС за Карадере е спечелена битка за природата


Строителната инвестиция в местността Карадере , край Бяла отива временно във  фризера.  Това стана ясно  след като Върховния административен съд постанови проектът  на дружеството "Макси I",  за  изграждане на „луксозен къмпинг“ да бъде изготвен отново и да бъде внесен за оценка на въздействието върху околната среда. Природозащитниците го определиха като спечелена малка битка срещу застрояването на един от последните диви плажове.  Чуйте коментара  за Радио Бургас на Спас Узунов, Координатор природозащитни дейности в БФ Биоразнообразие, която е страна по делото. С него разговаря Росица Амелева: 
чуйте в звуковия файл цялото интервюprint Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Министерството на туризма проверява строеж на плаж край Лозенец

Проверка на морския плаж в курортното селище Лозенец извършват експерти от Министерството на туризма, съобщиха от ведомството. Целта на инспекцията е да се установи дали наемателят на ивицата изгражда и разполага преместваеми обекти на територията на плажната ивица. Поводът за проверката е подаден сигнал от местни жители,  които се обявиха..

публикувано на 28.05.17 в 17:15

Бургаските социалисти избират новия си общински лидер

Петима души ще се борят за поста общински председател на БСП - Бургас. Това са Живко Господинов, Йордан Георгиев, Женя Илиева, Пеньо Костадинов, Георги Драгнев. С най – сериозен шанс за лидерския пост са Живко Господинов, който в момента е зам.председател по организационните въпроси в местната структура на партията и бившия общински съветник..

публикувано на 28.05.17 в 08:39

Националната кампания "Книги за смет" гостува в Бургас

И тази година Бургас ще се включи в националната кампания “Книги за смет”. Инициативата ще се проведе на 28-и май, между 10 и 13 часа. Мястото е Пантеона. Там всеки може да предаде ненужните пластмасови отпадъци, а в замяна да получи интригуващи книги. Сред тях тази година са  “Д-р Дулитъл” от Хю Лофтинг и “Белият зъб” от Джек Лондон. За..

публикувано на 28.05.17 в 07:54

Био продукти и сладкарски изделия на фермерския пазар днес

Био зеленчуци и плодове ще има на фермерския пазар , който за поредна неделя предстои в Бургас. Той се провежда на Славейковото пазарче. Посетителите ще могат да намерят череши, ягоди и сезонни зеленчуци от земеделските производители от  с. Искра и  Сливен.  Ще се предлагат и ръчно изработени сапуни, кремове и гланц за устни с етерични и растителни..

публикувано на 28.05.17 в 07:39

С барокамери ще лекуват деца с увреждания в Бургаската болница

До края на годината трябва да заработи хипербарен център в Бургаската болница. Проектът, по който ще се реализира  той,  вече започна, каза ръководителят му д-р Георги Матев. От лечение с барокамера ще могат да се възползват всички и най-вече децата в неравностойно положение: "Мозъчна дейност, детска церебрална парализа, аутизъм и други, бих ги казал..

публикувано на 26.05.17 в 14:32

Пясъчни приказки се ваят в парк "Езеро"

С пълна сила тече изграждането на пясъчния град за тазгодишното юбилейно издание. Тази година фестивалът ще обединява най-доброто и интересното през годините. Темата му е "Пясъчни приказки", които ще "върнат" посетителите в съкровенното им детство, където времето е спряло и всичко е весело и безгрижно. 21 талантливи скулптори от цял свят, в това число..

публикувано на 26.05.17 в 11:49

Корабче на Флората ще показва как да опазваме морските обитатели

Истинското рибарско корабче, което ни показва как да пазим живота в океаните, ще акостира в експо център "Флора". Интерактивната инсталация, снабдена с монитори за електронни игри и видеоклипове, принадлежи на природозащитната организация WWF България. Корабът ще бъде представен на 29 май от 10.30 часа Само за четири десетилетия рибните запаси,..

публикувано на 26.05.17 в 11:42