Спас Узунов, екперт БФ Биоразнообразие: Решението на ВАС за Карадере е спечелена битка за природата


Строителната инвестиция в местността Карадере , край Бяла отива временно във  фризера.  Това стана ясно  след като Върховния административен съд постанови проектът  на дружеството "Макси I",  за  изграждане на „луксозен къмпинг“ да бъде изготвен отново и да бъде внесен за оценка на въздействието върху околната среда. Природозащитниците го определиха като спечелена малка битка срещу застрояването на един от последните диви плажове.  Чуйте коментара  за Радио Бургас на Спас Узунов, Координатор природозащитни дейности в БФ Биоразнообразие, която е страна по делото. С него разговаря Росица Амелева: 
чуйте в звуковия файл цялото интервюВИЖТЕ ОЩЕ

През декември става ясно дали ще се финансира допочистването на канала „Вая“

Държавна комисия трябва да приеме през следващата седмица първият етап на почистения канал „Вая“ край Бургас. Това каза за БНР – Бургас областният управител Вълчо Чолаков, който спечели проект за тези дейности, по Програмата за трансгранично сътрудничество. Участъкът е около 400 метра, а каналът не бе почистван от 1986 г. „Към средата..

публикувано на 17.11.18 в 17:14

УМБАЛ – Бургас правят календар с благотворителна цел

Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас започна изработката на традиционния календар със снимки на своите недоносени бебета. Той се отпечатва за трета поредна година с благотворителна цел. Със средствата от продажбата се купуват апаратура и консумативи за отделението, което спасява живота на недоносените деца. Днес, в Световния ден..

публикувано на 17.11.18 в 16:19

Над 300 деца и родители се включиха в празника „Вкусна есен“

Повече от 300 деца от 23 бургаски детски градини и 7 училища заедно със своите родители участваха в празника на здравословното хранене „Вкусна есен“, което се проведе в спортната зала „Младост“. Всяко учебно заведение беше представено от свой отбор, съставен от пет деца и трима родители. В рамките на 15 минути те трябваше да приготвят ястие..

публикувано на 17.11.18 в 16:13

ГЕРБ - Сливен дариха пари за нов кувьоз

1000 лв. от субсидията си дариха от ГЕРБ - Сливен за закупуване на нов кувьоз за отделението по неонатология на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Благотворителната кампания продължава с базари, които ще организират местните училища, а БЧК се включва в набирането на средства чрез продажбата на картички. Началникът на отделението д-р Таня Праматарова обяви,..

публикувано на 17.11.18 в 14:46

Топлят учениците в Стралджа с минерална вода

Трета поредна година училищата и детските градини в Стралджа се отопляват с вода от местен минерален извор. Предстои в проекта да бъдат включени още сгради.  Температурата на водата при изворите е около 78 градуса и се нуждае от леко подгряване, за да се поддържа отоплението в стаите. Справката показва, че разходите за отопление в учебните..

публикувано на 17.11.18 в 14:41

"Ден до пладне" - на 17 ноември

Вицето падна, да живее вицето! Този призив го казах, защото у нас дори да изчезне народът, управляващи винаги ще има. А и, както самият Симеонов каза, не му е било детската мечта да стане вице. Е, моята беше за космонавт, но нейсе. Иначе остава въпросът дали Симеонов подаде оставка или му я подадоха. Защото премиерът Борисов не обича да му..

публикувано на 17.11.18 в 09:01

300 деца и родители ще готвят здравословно в кулинарно шоу с мастършеф Севда Димитрова

Краят на седмицата в Бургас ще премине под знака на здравословното хранене. В събота повече от 300 деца и родители ще участват в атрактивно кулинарно шоу заедно с мастършеф Севда Димитрова. Неговото мото е "Вкусна есен", а готвачите ще приготвят вкусни храни по здравословни рецепти. Състезанието ще се проведе от 11:00 часа в спортна зала..

обновено на 17.11.18 в 08:38