Спас Узунов, екперт БФ Биоразнообразие: Решението на ВАС за Карадере е спечелена битка за природата


Строителната инвестиция в местността Карадере , край Бяла отива временно във  фризера.  Това стана ясно  след като Върховния административен съд постанови проектът  на дружеството "Макси I",  за  изграждане на „луксозен къмпинг“ да бъде изготвен отново и да бъде внесен за оценка на въздействието върху околната среда. Природозащитниците го определиха като спечелена малка битка срещу застрояването на един от последните диви плажове.  Чуйте коментара  за Радио Бургас на Спас Узунов, Координатор природозащитни дейности в БФ Биоразнообразие, която е страна по делото. С него разговаря Росица Амелева: 
чуйте в звуковия файл цялото интервюprint Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Приморско очаква нормален туристически сезон

Нормално протичане на сезона очакват в община Приморско. Продължаваме да сме предпочитана дестинация за туристите от Чехия и Словакия, имаме сериозен ръст на поляците. Това каза за БНР - Бургас председателят на местната туристическа камара Стоян Петров.  В Китен разчитат главно на българи, добави кметът Катя Вълчева Почти на 95 процента всички..

публикувано на 28.07.17 в 14:48

Ваучери за обучение искат 723 души от Бургас

723 души са подали заявление  за ваучери за обучение чрез Бюрото по труда в Бургас. Кампанията е стартирала през месец юни. Те могат да бъдат използвани за езикови курсове и повишаване на квалификацията ,обясни директорът на ведомството Живко Янакиев. Кандидатът трябва да не е държавен служител, да не е служител на общината, на изпълнителна, съдебна и..

публикувано на 28.07.17 в 12:42

Втората поред Лятна IT академия завърши с успех

Кметът Димитър Николов връчи сертификати и награди на всички участници във второто издание на Лятната IT академия, която официално приключи днес. В нея се включиха 102 ученици  и 21 студенти. Лятната академия се организира от Община Бургас, Център за подкрепа на личностното развитие, със съдействието на ППМГ "Акад. Никола Обрешков", БСУ и..

публикувано на 28.07.17 в 11:37

Царево се радва на добър сезон

Силен ще бъде този сезон за община Царево, убедени са от местната администрация и част от търговците. Преобладават организираните групи от туристи от Източна Европа.Градът се налага като дестинация за качествен семеен туризъм. Организираните туристи са повече тази година – преобладават чехи, поляци и руснаци, разказват търговц;и от Царево...

публикувано на 28.07.17 в 11:28

Автобус с руски туристи се запалил на пътя Созопол-Бургас

За случая обяснява говорителят на ОСМВР-Бургас Цветелина Рандева: Около 6.40 ч. днес по главния път Черноморец, Созопол, Бургас е възникнал инцидент с автобус, превозващ 10 руски туристи, които са се отправили към летище Бургас, за да могат да хванат полета за държавата изпращач., като инцидентът вероятно е предизвикан от техническа неизправност..

публикувано на 28.07.17 в 08:56

Има ли безплатна зона на Северния плаж в Приморско?

Части от северния плаж на Приморско са преотдадени за ползване на туроператорски фирми. От местната туристическа камара сигнализират, че свободната зона е ограничена за плажуване. Дългата ивица на Северния плаж в Приморско е отрупана с чадъри, а безплатната зона е сбутана или до дюните, далеч от морето, или в края на плажа. Част от..

публикувано на 27.07.17 в 17:14

Д-р Вергиния Цанова:Организацията за осигуряване на дежурни специалисти в бургаските здрави заведения не може да бъде променена

Организацията за осигуряване на дежурни специалисти в бургаските здрави заведения не може да бъде променена. Срещу нея недоволстват родители от града, които заплащат за прегледи на деца.Жалбите са много , обясни  зам.- директорът  на регионалната здрава инспекция д- р Вергиния Цанова: " Те се жалват от нормативната наредба, което няма как..

публикувано на 27.07.17 в 14:18