От днес няма автобус №13, приемникът му е 11А

От днес автобусна линия № 13, свързваща ж.к. Изгрев и ж.к. Славейков няма да бъде обслужвана. а ще бъде въведена нова линия № 11А, която ще осигури връзка между Терминал Изгрев и Терминал Юг по следния маршрут:

Терминал Изгрев – ул. „Петко Задгорски” (покрай бл. 15 и парка) – бул. „Никола Петков” – бул. „Стефан Стамболов” – бул. „Демокрация” – ул. „Булаир” – Терминал Юг и обратно.

Автобусите по линия 11А ще се движат от 05:00 ч. до 23:00 ч., като интервала между курсовете до 22:00 ч. ще бъде 15 минути, а от 22:00 до 23:00 – 30 минути . Разписанието ще се изпълнява ежедневно – от понеделник до неделя.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Показват картини на Владимир Димитров - Майстора за празника на Средец

13 платна от фонда на Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски” ще бъдат представени в Посетителския информационен център. "Изложбата е подбрана така, че да представя емблематични картини от началото на 20-ти век ", коментира директорът на бургаската художествена галерия Георги Динев   " Искаме да покажем четирите творби на Майстора,..

публикувано на 21.09.17 в 14:08

Още пешеходни пътеки искат живеещи на ул. "Мария Луиза"

Само три са пешеходните пътеки на бул „Мария Луиза“в Бургас. Улицата е посна за пресичане, казват живущи и работещи в района. Хората искат поставянето на допълнителна маркировка, осигуряваща предимството им на пътя: "... Задължително е поне за местата, където са спирките, там трябва да има…Просто пешеходните пътеки са малко….А и всеки си минава..

публикувано на 21.09.17 в 13:39

Развалят концесии и договори за четири плажа

Предстои прекратяването на общо четири договора за концесии на плажове. Два договора ще бъдат спрени заради системни нарушения. Това са плажовете „Созопол централен” и „Слънчев ден”. Това посочи министърът на туризма Николина Ангелкова в ппред bTV. Тя уточни, че при тези наематели е имало нарушения в стопанисването на плажа и не са плащали..

публикувано на 21.09.17 в 11:59

Тържествата по случай Деня на Независимостта започват в Бургас

Преди 109 години, на 22 септември /стар стил/ 1908 г. в църквата "Св. Четиридесет мъченици" в старопрестолния град Велико Търново княз Фердинанд провъзгласява с Манифест Независимостта на България. Този държавнически акт отхвърля и последните васални връзки на България с Османската империя и се счита за един от най-големите успехи на българската..

публикувано на 21.09.17 в 11:23

Кметът на Айтос забрани протест срещу полицията и прокуратурата

Кметът на Айтос забрани протест срещу дейността на местната прокуратура и полиция. От организацията за закрила на българските граждани инициираха митинг, след случай на пребит от роми бургазлия. Протестът бе провокиран, след като четирима задържани роми за побой на бургазлията Илиян Мавров са освободени за по-малко от денонощие, а..

публикувано на 21.09.17 в 09:00

Обучават на жестомимичен език служители на общината

Служителите в Община Бургас първи в страната ще учат жестомимичен език Община Бургас първа в страната стартира обучение по жестомимичен език за служители в администрацията. То е с продължителност 5 месеца и се организира съвместно със „Съюз на глухите в България", които осигуряват за целта свои лектори. Дейностите се изпълняват по проект "Обучение на..

публикувано на 21.09.17 в 08:40

Спазването на закона намалява пътните инциденти

Ако участниците в пътното движение спазват законите, инцидентите ще бъдат значително по-малко. Това каза за БНР - Бургас Манол Тодоров, национален координатор на сдружение „СОС-ПТП“ във връзка с днешния Международен ден без жертви на пътя. Според него големите булеварди предразполагат шофьорите към придвижване с по-високи скорости: "В Бургас не..

публикувано на 21.09.17 в 08:32