Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избери си кръстник сред популярните лица

Над 100 бургаски бебета са регистрирани  в кампанията  за стимулиране на раждаемостта, която преминава под мотото Направи го за България.   Записването продължава до 20 май.

Най-важната българска кауза е да спасим собственото си ДНК. Това заявява телевизионният водещ и продуцент Андрей Арнаудов, който представи инициативата, подкрепяна и от Българската православна църква. Организаторите  уверяват, че за всяка споделена на страницата им в социалната мрежа бременност, ще осигурят минимум 1 лев за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми в България.Семействата пък могат да  разчитат на кръстник сред утвърдените ни спортисти, музиканти, общественици. Сред популярните имена са тези на шеф  Виктор Ангелов, Иван Лечев, Юлияна Дончева, Антон Хекимян, Поли Генова, Славена Вътова, Део, Александър Сано

За да го кръстиш, трябва да се роди, подчертават от   неправителствената организация Движение за национална кауза  /ДНК/, и се надяват да кандидатстват за рекордите на Гинес. Броят на регистрираните бебета от страната вече достига 1 000. Най-голямото кръщене, правено в света, е със 7400 човека,  а с  големите български родове и с цялата организация и логистика в София, Варна, Пловдив, Бургас,  също може да се получи мащабно събитие, което  да даде добър пример.

 Подробностите  за  представянето на кампанията в Бургас в репортажа на Радостина Великова:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Историк и водещ от BBC прави филм за съкровищата на Созопол

Професор Бетани Хюз посети Созопол, за да снима епизод от новия сезон на “Съкровища с Бетани Хюз”. Награждаваният историк, автор и телевизионен водещ ще разкаже в него за новите открития на разкопките на мястото, където ще се строи новата автогара в Созопол, за остров Свети Кирик и Юлита, както и за находките от подводната археология в района на..

публикувано на 10.05.24 в 11:58

6 дни, 400 км. и една жена: Силвия, която ще пробяга Черноморието ни

Отвесни скали, пясъчни плажове, природни феномени, исторически забележителности, курорти, антични градчета и още, и още. Всичко това очаква Силвия Кьосева - собственик и генерален мениджър на хотел в Слънчев бряг, която на 11 май започва предизвикателството си да пробяга българското Черноморско крайбрежие.  Замисълът е цялото предизвикателство, което..

публикувано на 10.05.24 в 11:37

Електронна игра разказва за митовете на Странджа планина

Електронна игра разказва за митовете на Странджа планина. Идеята е децата играейки да научават интересни факти свързани с историята на планината, каза създателя й Велин Дацев.  "Действието започва когато тракийският воин Катус разбира, че годеницата му е отвлечена. В стремежа си да я открие той се допитва до горска нимфа, която обитава една..

публикувано на 10.05.24 в 10:53
Маршрутът на инициативата

Община Царево се включва в инициативата 1 SEA

Община Царево ще се включи в инициативата на хотелиера Силвия Кьосева  да пробяга за пет дни цялото черноморско крайбрежие - 1 SEA.  Маршрутът е от Дуранкулак д о най-югоизточната точка на Европейския съюз в континентална Европа – село Резово /община Царево/ - 400 км.

публикувано на 10.05.24 в 08:47

Карнавал, велопоход и познавателен тур в програмата на Зеления уикенд в Бургас

Община Бургас ще предложи тематичен бургаски уикенд, посветен на природата и нейното опазване. Заедно с Българска фондация „Биоразнообразие“ и РИОСВ-Бургас ще се проведе Карнавал на биоразнообразието на тема „Бургас на три езера“. Цветната феерия събира желаещите в петък, 17 май,  в 17.00 ч. на площад „Атанас Сиреков“. Единственото по рода си дефиле с..

публикувано на 08.05.24 в 12:04

Реджеп от „Хелс Китчън“ ще готви за бургаски ученици

Бургаски деца ще учат важни неща за разделното събиране на отпадъци и опазването на природата, докато гледат майсторските умения в кухня на открито на победителя в третия сезон на кулинарното предаване „Хелс Китчън“ – Реджеп Бадев. Инициативата е на Община Бургас и е част от информационната кампания за правилното изхвърляне на отпадъците от..

публикувано на 07.05.24 в 14:50

7 май - Ден на радиото и телевизията

Днес е Международният ден на радиото и телевизията и е професионален празник на работещите в тези две сфери. На 7 май 1895 г. инж. Александър Попов представя своето откритие - радиоприемникът. Осъществено е първото безжичното предаване на съобщение на разстояние.  Изобретеният от Попов апарат давал възможност да се приемат радиосигнали, носещи..

публикувано на 07.05.24 в 09:42