Депутатите се събират утре за първото си заседание

Новоизбраното 44-то Народно събрание ще се събере утре на първото си заседание от 10.00 часа, съобщиха от пресцентъра на парламента. Събранието се свиква с указ на президента Румен Радев на основание чл. 75 от Конституцията на Република България. 

Заседанието ще бъде предавано пряко по БНТ и БНР. Съгласно Конституцията (чл. 76) първото заседание на Народното събрание ще бъде открито от най-възрастния присъстващ народен представител. В 44-тото Народно събрание това е журналистът Тома Томов, избран за депутат от листата на "БСП за България" в Благоевград. В 44-ия парламент влизат пет политически сили - ГЕРБ (с 95 мандата), "БСП за България" (80 народни представители), "Обединени патриоти - НФСБ, "Атака" и ВМРО" (с 27 места в парламента), ДПС (26 мандата) и "Воля" (с 12 депутата). 

На първото заседание народните представители ще положат следната клетва: "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се." 

След полагането на клетвата народните представители ще подпишат клетвените листове. Изявления ще направят представители на представените в Народното събрание партии и коалиции. След това ще бъде избран председател на 44-тото Народно събрание. Председателят ще поеме ръководството на заседанието и ще произнесе слово. Народните представители ще изберат заместник-председатели на Народното събрание и ще приемат решение за временно прилагане на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Тошко Иванов бе избран за член на Националния изпълнителен съвет на СДС

Тошко Иванов бе избран за член на Националния изпълнителен съвет (НИС) на СДС от Югоизточна България, съобщиха от партията. Той бе подкрепен  единодушно по време на регионалната конференция на структурите от Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора, която се състоя днес в морския град.  „ Благодаря на колегите, че ми гласуваха доверие и..

публикувано на 25.06.17 в 14:06

АБВ: Оградата по границата е неефективна и необосновано скъпа

Билбордове с лъжите на управляващите ще поставя АБВ в Бургас. На тях ще пише „Патриотично е да се лъже“ и след него ще има уточняващи тектове от типа „Всяко село – полицай“, „Пенсия 300 лева“, „Ограда гарантираща сигурността на България“, това съобщи в града ни зам. председателят на партията Румен Петков. Според него бежанската вълна не е..

публикувано на 21.06.17 в 14:33

България и Македония подписват договор на 2 август

Премиерът Бойко Борисов ще присъства на тържествата по повод Илинденско-Преображенското въстание в Македония на 2 август. Тогава ще бъде подписан и договор за двустранно сътрудничество между България и Македония. Това обявиха премиерът Борисов и македонският му колега Зоран Заев, който е на посещение у нас. В знак на добросъседство София ще кръсти улица..

публикувано на 20.06.17 в 15:47

Валери Симеонов: Няма злоупотреби при строителството на оградата по границата

Двучасов оглед с хеликоптер по дължината на цялата ограда извършиха вицепремиерът Валери Симеонов, депутати от ГЕРБ и областния управител на Бургас Вълчо Чолаков. Вицепремиерът заяви, че няма злоупотреби при строителството на оградата по българо-турската граница. Той ще настоява за промени в Закона за обществените поръчки, за да не се провеждат..

публикувано на 15.06.17 в 16:42

БСП не успя да избере нов областен лидер в Бургас

 Областният съвет на БСП не успя да избере  нов председател. До избора се стигна, след като настоящият Николай Тишев стана депутат. За  лидерското място спорят Стойко Танков и Георги Тодоров. След проведени две тайни гласувания, двамата имат равни резултати от по 18 гласа.Това не е прецедент и друг път се е случвала подобна ситуация, каза за БНР..

публикувано на 13.06.17 в 12:34

Петър Кънев: Безумни регулации пречат на малкия бизнес

През новата седмица Министерският съвет ще утвърди Правилника за прилагане на Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност, който ще ускори издаването на визи до седем дни от подаването на искане от работодателя. Ще отпадне изискването за представяне на документи за правоспособност, квалификация и превод на диплома, ще се изискват само паспорт и..

публикувано на 04.06.17 в 10:14

Бургаски депутат пита военния министър за съдбата на военния санаториум в Поморие

Народният представител от ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев зададе въпрос от парламентарната трибуна до зам.-министър председателя и министър на отбраната Красимир Каракачанов относно политиката на ведомството за  възстановяване работата на  Болницата за долекуване, продължително лечение и рехабилитация в Поморие. Димитър Бойчев припомни, че съгласно..

публикувано на 02.06.17 в 11:25