На летище Бургас очакват добър нов летен сезон

Ръст на ранните записвания за туристическия сезон отчитат германски и руски туроператори. Това каза преди откриването на туристическата борса „Вашата ваканция“ в Бургас зам.министърът на туризма Ирена Георгиева. 4 на 100 увеличение на трафика очакват и от летище Бургас. Оптимистични са очакванията за новия туристически сезон, допълни Георгиева.
"Немските туроператори отчитат средно около 20 % ръст на ранните записвания, а руските туроператори говорят за 10 %."
С пет нови авиокомпании и десет нови дестинации ще има този сезон на Бургаското летище, заяви изпълнителният директор на морската аеорогара Георги Чепилски:
"Повечето то тях са такива, които не са летели през последните години."
35 общини, туристически фирми и организации участват в петнадесетото  туристическо изложение "Вашата ваканция", което се провежда в Бургас. Целта е общините да представят нови обекти и маршрути.

Чуйте в звуковия файл репортажа на Даниела Костадинова:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ръст на туристите заради евтините полети

Сериозен интерес към нискотарифните полети за Бургас са отбелязани от лоу – кост компанията, която започна да оперира на летището в морския град. Нейни ръководители са се срещнали с кмета Димитър Николов и се декларирали близо 90% запълване на самолетите си. Това надхвърли първоначалните прогнози, посочи Николов: „От кои държави са..

публикувано на 24.04.18 в 17:55

Съветниците в Царево са против изграждането на бежански център

Общинските съветници от Царево се обявиха твърдо против изграждането на Бежански център в Странджа. Това те заявиха в декларация инициирана от председателя на общинския парламент Даниел Скулиев. "Предвид наличието на дълбоко безпокойство от страна на жителите на цялата община по повод на постъпила информация за изграждането на бежански центрове в..

публикувано на 24.04.18 в 16:56

Частен съдебен изпълнител влезе в къмпинг "Златна рибка"

Проблем със собствеността на част от къмпинг "Златна рибка" поставя под въпрос началото на летния сезон там. В терените днес влезе частен съдебен изпълнител, а собственикът каза, че ще сезира компетентните органи. Делата за собствеността на една част от къмпинга се водят от години. Частният съдия изпълнител Георги Михалев посочи, че има..

публикувано на 24.04.18 в 16:55

Ученици от природо-математическата създадоха вълшебно килимче

Ученици от природо-математическата гимназия "Акад. Никола Обрешков" са големите победители в тридневното предизвикателство за разработване на софтуерни приложения, наречено „Хакатон“ – Бургас.  За своя проект дванадесетокласниците Георги Шавов и Калоян Терзиев, десетокласникът Димитър Костов и деветокласникът Димитър Дечев спечелиха първо място в..

публикувано на 24.04.18 в 15:39

Горещи страсти в Царево заради тегленето на нов кредит

Тегленето на нов дълг от 7 млн лв предизвика дебат на 22-та общинска сесия в Царево.  Малко над 2 млн лв от новия кредит ще бъдат пренасочени към рефинансиране на стари дългове, които са с по-висок лихвен процент. Останалите почти 5 млн. лв са предвидени за дофинансиране на бъдещи инвестиционни проекти, като завършване на площада в Царево,..

публикувано на 24.04.18 в 15:24

Еднакви чадъри и тенти в центъра и Морската градина на Бургас

Край на шарените чадъри и рекламните съоръжения в центъра на Бургас и Морската градина. От 1 юни те трябва да са в една цветова гама и без рекламни надписи по тях. Преместваемите обекти също не трябва да са брандирани и с реклами, решиха днес общинските съветници. Чадърите, например, трябява да са в една цветова гама – от бяло до охра в..

обновено на 24.04.18 в 14:58

Лошата инфраструктура в Странджа спира инвеститорите

Инфраструктурата в Странджа е в плачевно състояние, смята кметът на Община Малко Търново Илиян Янчев. В лошо състояние е пътят Босна-Визица, както и Царево - Малко Търново.Според кметът именно лошите пътища спират инвестициите в района. Той даде за пример село Граматиков, където има няколко хотела, но пътя до там е много лош.  " За Заберново..

публикувано на 24.04.18 в 13:47