На летище Бургас очакват добър нов летен сезон

Ръст на ранните записвания за туристическия сезон отчитат германски и руски туроператори. Това каза преди откриването на туристическата борса „Вашата ваканция“ в Бургас зам.министърът на туризма Ирена Георгиева. 4 на 100 увеличение на трафика очакват и от летище Бургас. Оптимистични са очакванията за новия туристически сезон, допълни Георгиева.
"Немските туроператори отчитат средно около 20 % ръст на ранните записвания, а руските туроператори говорят за 10 %."
С пет нови авиокомпании и десет нови дестинации ще има този сезон на Бургаското летище, заяви изпълнителният директор на морската аеорогара Георги Чепилски:
"Повечето то тях са такива, които не са летели през последните години."
35 общини, туристически фирми и организации участват в петнадесетото  туристическо изложение "Вашата ваканция", което се провежда в Бургас. Целта е общините да представят нови обекти и маршрути.

Чуйте в звуковия файл репортажа на Даниела Костадинова:

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Созопол въвежда "синя зона", цените за паркиране по курортите нямат голям ръст

2 лв/час ще струва паркирането на автомобил в синята зона в Слънчев бряг през този сезон. Завишението е с 50 ст., спрямо миналата година.  25 лева ще струва да се премахне скобата на неправилно паркирана кола в Слънчев бряг, 50 лева е таксата за репатриране, а всеки час,прекаран на наказателния паркинг се таксува по 3 лева. В Несебър..

публикувано на 26.05.17 в 09:31

Учители, ученици и родители търсят изход от агресията на форум в ОУ „П.Р Славейков“

Екипът на ОУ „П.Р Славейков“ търси рационален подход и практически решения за справяне с проблема с агресията. Темата ще бъде обсъдена на форум от 17,30ч в училището, темата на който е "Обединени срещу агресията на децата в ОУ "П.Р.Славейков", в който ще се включат всички заинтересовани страни  -  ученици, родители и учители. Той е част от..

публикувано на 26.05.17 в 08:46

Деца слагат дрехи на животни в седмия карнавал на Биоразнообразиеето

За седми път в Бургас ще се проведе забавният и шарен Карнавал на биоразнообразието, който събира на една сцена най-малките жители на града, маскирани и костюмирани като животни, и растения. Децата от бургаските градини и началните класове ще дефилират на откритата лятна сцена "Охлюва" в Морската градина от 17.00 часа и ще зарадват родители, учители и..

публикувано на 26.05.17 в 07:37

Пирати на Острова

Пирати ще превземат остров Света Анастасия всяка сряда от 31 май. "Набезите" обаче, няма да бъдат от прословутите Карибски или Индонезийски морски разбойници от XVIII в., а любимите летни пиратски игри на бургаските малчугани. Инициативата се организира съвместно от Общината и Държавен куклен театър-Бургас. На Острова ще ги посрещне страшилището на..

публикувано на 25.05.17 в 11:21

В Деня на детето започва приема на първокласници в Поморие

До 31 май ще бъде отворена за родители системата за електронен прием в първи клас в Поморие.Тя се въвежда за първа година . Същинската регистрация започва на първи юни.  Седмица ще имат родителите да тестват чрез банер на сайта на общината как ще бъде осъществена регистрацията на първокласниците. те ще могат да се пробват да редактират и да..

публикувано на 25.05.17 в 09:25

Странни късмети с религиозни послания се появиха в бургаско заведение

Нетрадиционни късмети със странно религиозно послание се разпространяват в бургаско заведение, видя репортер на Радио Бургас..  Вместо традиционните  късмети,  кафето е придружено с религиозно послание, с цитат от "Писмата на Христос". "Писмата на Христос" всъщност е книга, издадена от сдружение „Христовия път“, в сайта на който четем, че..

публикувано на 25.05.17 в 08:57

Нова очна клиника в Бургас

Очен медицински център „Свети Николай Чудотворец" отвори официално врати днес и  стана най-новото модерно здравно заведение в града. Създател и ръководител на клиниката е д-р Пламен Хубанов. В медицинския център ще работят светила в офталмологията, анестезиолози, медицински персонал, лаборанти и фармацевти, стана ясно при откриването, а лентата..

публикувано на 24.05.17 в 18:31