На летище Бургас очакват добър нов летен сезон

Ръст на ранните записвания за туристическия сезон отчитат германски и руски туроператори. Това каза преди откриването на туристическата борса „Вашата ваканция“ в Бургас зам.министърът на туризма Ирена Георгиева. 4 на 100 увеличение на трафика очакват и от летище Бургас. Оптимистични са очакванията за новия туристически сезон, допълни Георгиева.
"Немските туроператори отчитат средно около 20 % ръст на ранните записвания, а руските туроператори говорят за 10 %."
С пет нови авиокомпании и десет нови дестинации ще има този сезон на Бургаското летище, заяви изпълнителният директор на морската аеорогара Георги Чепилски:
"Повечето то тях са такива, които не са летели през последните години."
35 общини, туристически фирми и организации участват в петнадесетото  туристическо изложение "Вашата ваканция", което се провежда в Бургас. Целта е общините да представят нови обекти и маршрути.

Чуйте в звуковия файл репортажа на Даниела Костадинова:

ВИЖТЕ ОЩЕ
В посока

За броени минути няколко катастрофи заради заледени пътища

Преди минути пътниците от бързата линия се наложи да слязат в района на спирка "Захари Стоянов" в комплекс "Меден рудник" на бул. "Ал. Г. Коджакафалията" в посока "Резвая". Автобусът не е успял да изкачи денивелацията на булеварда и е останал затапвайки пътното платно.  От "Бургасбус" съобщиха, че са подавали сигнали пътищата да бъдат обработени против..

публикувано на 25.02.18 в 20:32

АПИ: Ако не е е спешно, не пътувайте в следващите 24 часа!

Над 600 машини почистват републиканските пътища в районите със снеговалеж. През нощта срещу понеделник се очаква рязко влошаване на времето, усилване на валежите и понижение на температурите от силния североизточен вятър. Възможни са виелици и снегонавявания. При рязко влошаване на времето ще бъде ограничавано движението на тежкотоварните..

публикувано на 25.02.18 в 13:50

Снегът не създава проблеми засега

Падналият през нощта сняг не създава проблеми в Бургаски регион за сега. Това съобщиха дежурните по Гражданска защита и в Областно пътно управление. Повече сняг се е задържал на пътя Слънчев бряг- Обзор, но снегопочистващата техника работи. Пътят е почистен и опесъчен. Около 1 см. е снежната покривка в селата Драганово и Изворище. Ако започне да замръзва,..

публикувано на 25.02.18 в 07:25

Рекорден брой разрешителни за работа на непълнолетни са били издадени миналата година

Рекорден брой разрешителни за работа на непълнолетни са били издадени за миналата година от Областната инспекция по труда, съобщи нейният директор Павлин Васков. 2 422 са разрешителните и са най-много издадени до сега през годините. За 2016-та инспекцията е установила 9 447 нарушения по трудовото законодателство като преобладават тези свързани със..

публикувано на 24.02.18 в 13:56
България подготвя Стратегия за пътна безопасност 2011 – 2020 г.

Обсъждат създаването на единен орган, който да отговаря за пътната безопасност

Идеен проект за Закон за движението по пътищата обсъждат днес в Софийския университет. Дискусията се организира от Института по пътна безопасност. Богдан Милчев, член на УС на организацията, коментира пред БНР - Бургас, че едно от предложенията е да се създаде единен орган, който да отговаря за пътната безопасност: " Този орган ще осъществява и ще..

публикувано на 24.02.18 в 11:27

Мартеници от вестници и филц предлага Социалният център на тематично изложение в НХК

Изложение на ръчно изработени мартеници "Българската Баба Марта" ще бъде открито днес в Дома на нефтохимика. В него участват творци от цялата страна. Базарът ще бъде посетен и от самата Баба Марта, която ще връзва мартеници на всички присъстващи. Официалното откриване е от 11.00 часа с церемония по стар български обичай. Оригинални мартеници ще..

публикувано на 24.02.18 в 09:45
Традиционна кушия в Чирен, Снимка: Люба Филипова

Традиционните за Тодоровден кушии ще се проведат в Бургас, Камено и Приморско

Безплатна езда за деца и паркури започват от 10ч в конната база в Бургас. Това са първите конни състезания за годината които започват на минимални височини, обясни организаторът Георги Базотев. „ Ще има три надскачания едно за най-малките деца казва се X-паркур, когато бариерите са подредени на кръст. Това спомога за лесното им..

публикувано на 24.02.18 в 09:01