“Колело за смет" радва деца от бедни семейства

Стартира дарителската кампания “Колело за смет, за дете велосипед”. Тя се организира от сдружение „МОГА Дряново“j , което събира стари и непотребни колелета, ремонтираjт ги и ги дарява на малчугани от социално слаби семейства. Тази година плановете са да бъдат зарадвани 120 деца, съобщи инициаторът на кампанията Александър Македонски

"Искам да призова хората и тази година да се включат, както и предишните, защото да подариш велосипед е много по-различно от това да дариш един есемес и пари в някаква касичка за някаква кауза. Хората осигуряват наистина по-щастливо детство на деца, които в противен случай не биха могли да имат велосипед. Има ужасно много колелета, които залежават по мазета, по тавани и изобщо не се използват, а могат да влязат в употреба."

Това е третото издание на инициативата, като до момента велосипеди са получили  320 деца в цялата страна. Ако искате да се включите и вие непотребните и стари колелета трябва да изпратите с куриер до сдружението в Дряново. Събирането им ще продължи до 31 май.


чуйте в звуковия файл интервюто на Стефка Бакърджиева



ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 8 000 лева събраха бургаски майки за лечението на малката Велина

Благотворителният базар и коледният концерт „Да помогнем на Велина“, организирани от Майки ГЕРБ и „Мамите на Бургас“, успяха да съберат 8260 лева. Инициатива бе подета от бургаските майки за спасяването на едногодишната Велина, която е с опасен тумор на мозъка. Красивите щандове и оригинални идеи на дамите успяха да привлекат за каузата множество..

публикувано на 18.12.17 в 14:15

Панйот Рейзи с амбиция за четвърти мандат кмет на Созопол

Със 7-8 % повече от миналата година собствени приходи ще приключи община Созопол 2017 –та. Кметът на общината Панайот Рейзи се похвали, че изминалата година е била сред най-успешните, както по отношение на туризма, така и на инвестициите. Подготовката на проектите за новия програмен период е било едно от най-големите предизвикателства през..

публикувано на 18.12.17 в 13:54

Видимостта пред Транспортна болница ще бъде увеличена

Видимостта в района на Транспортна болница ще бъде увеличена, за да се намали конфликтът между колоездачи и пешеходци . Ще търсим съдействие да бъдат преместени големите саксии с растения, която я намаляват, каза пред БНР - Бургас управителят на лечебното заведение Чанко Мирчев. “Проблемът на тази алея е, че велосипедистите, които идват..

публикувано на 18.12.17 в 13:29

Никулден по стар стил отбелязват рибарите от Ченгене скеле утре

Бургаските рибари от Ченгене скеле неизменно спазват старата традиция и отново ще отбележат Никулден по стар стил, на 19 декември. Различното тази година е това, че са решили да го направят съвместно с ИАРА, като посланието е, че са готови заедно да работят за бъдещето на професията. Събитието ще се проведе утре от 11 часа в Магазия 1 на..

публикувано на 18.12.17 в 12:07
конфликтната велоалея

Колоездач блъсна жена на велоалея - прати я в болница

Не за първи път сме алармирали за конфликтни ситуации, свързани с бургаските велоалеи. Последната такава коства травми на жена, която излиза от Транспортната болница и е пометена от колоездач. Резултатът е три дни в друго лечебно заведение, след получено комоцио от сблъсъка. За неприятния инцидент алармира общественият посредник Тодор Стамболиев:..

публикувано на 18.12.17 в 09:09

Пътят за село Младежко вече е отворен

Пътят за село Младежко вече е отворен, след като реката беше излязла от коритото си заради дъжда и заля пътя, като отцепи селото, каза за БНР - Бургас кметът на община Малко Търново Илиян Янчев: "Снощи към полунощ дъжда спря. Нивото на река Младежка в момента е паднало и вече си е в коритото. Няма пострадали хора докато беше отцепено от водата..

публикувано на 18.12.17 в 07:46

Село Младежко е блокирано, пътят е затворен заради преливане на реката

Затворен е пътят към село Младежко след преливане на реката. Това потвърди за БНР - Бургас областният управител Вълчо Чолаков. " Поставени са постове от двете страни, където река Младежка е преляла и е ограничила достъпа до селото. За съжаление, все още вали там с интензивността, която беше сутринта. Прогнозата е, че по-късно дъждът ще..

публикувано на 17.12.17 в 17:08