“Колело за смет" радва деца от бедни семейства

Стартира дарителската кампания “Колело за смет, за дете велосипед”. Тя се организира от сдружение „МОГА Дряново“j , което събира стари и непотребни колелета, ремонтираjт ги и ги дарява на малчугани от социално слаби семейства. Тази година плановете са да бъдат зарадвани 120 деца, съобщи инициаторът на кампанията Александър Македонски

"Искам да призова хората и тази година да се включат, както и предишните, защото да подариш велосипед е много по-различно от това да дариш един есемес и пари в някаква касичка за някаква кауза. Хората осигуряват наистина по-щастливо детство на деца, които в противен случай не биха могли да имат велосипед. Има ужасно много колелета, които залежават по мазета, по тавани и изобщо не се използват, а могат да влязат в употреба."

Това е третото издание на инициативата, като до момента велосипеди са получили  320 деца в цялата страна. Ако искате да се включите и вие непотребните и стари колелета трябва да изпратите с куриер до сдружението в Дряново. Събирането им ще продължи до 31 май.


чуйте в звуковия файл интервюто на Стефка БакърджиеваВИЖТЕ ОЩЕ
парк

Изграждат велоалея и паркинг до морето в парк „Росенец“

В Лесопарк Росенец ще бъде изградена велоялея и нов паркинг до морето, предвижда новия общ устройствен план на парка, съобщи главният архитект на община Бургас инж. Веселина Илиева. Планът беше обсъден на заседание на Постоянната комисия по устройство на територията. В източната част на парка Общинският съвет вече е одобрил план за улична..

публикувано на 20.05.18 в 10:50

Българските тамплиери осветиха Паметна плоча на рицарството край Свети Влас

С официална церемония по откриването на паметна плоча, посветена на 900 години от основаването на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим, в хотел край Свети Влас започна XXVI-ия международен Конвент с Инвеститура на Великия Приорат на България. Под звуците на духов оркестър, с освещаване по християнски обичай и с химна на Република..

публикувано на 20.05.18 в 09:39

Българи и гърци участват в събор край ямболското село Голям манастир

За десета поредна година на Манастирските възвишения край Ямбол ще се проведе българо-гръцки събор. Организатори са община Тунджа и български изселници в Гърция от селата Генерал Инзово и Голям манастир. Очакват се над 150 потомци на български изселници в Гърция.Съборът по традиция ще се проведе в местността Църквичката до възстановения..

публикувано на 20.05.18 в 08:25

Продължава обработката за тревни площи срещу кърлежи

Продължава обработката на тревни площи срещу кърлежи до 30 май. Дезинфекционната станция поддържа в готовност и екип, който ще работи по сигнали на граждани, включително през празнични и почивни дни. Телефонни номера за сигнали: 056 86 29 81,  0893 683 143. В понеделник на   21.05.2018, предстои третиране на площите в с. Извор и Рибарско селище -..

публикувано на 19.05.18 в 16:39

Със закъснение от 108 минути се движи бързият влак София - Бургас заради смяна на локомотив

Бързият влак от София до Бургас е аварирал днес на гара Веринско край Ихтиман, сигнализира слушател на БНР Бургас. Локомотивът на влаковата композиция е започнал да дими и се е наложило да бъде сменен с друг от София. Влакът е трябвало да пристигне в 13:05 часа на гарата в Бургас, след като е отпътувал в 6:38ч. Към момента закъснението е от 108..

публикувано на 19.05.18 в 14:00

Ден на революцията в храненето в Бургас

Бургас се включи в кампанията "Ден на революцията в храненето". Инициативата е под мотото “Повече плодове и зеленчуци, по-малко тесто и захар” и премина в рамките на час, в който всички деца можеха да направят сами 4 здравословни менюта. Основните продукти са плодове и зеленчуци, каза за БНР Бургас Елина Чекаларова, организатор на събитието:..

публикувано на 19.05.18 в 12:41

Възможни са затруднения при използването на електронните услуги на Агенцията по вписванията

В периода 19.05.2018 г. – 8.06.2018 г., са възможни временни затруднения при използване на някои от предоставяните електронни услуги, съобщи Агенцията по вписванията. Тя е  бенефициент по проекти, свързани с надграждане на два от най-важните регистри, администрирани от Агенцията – Търговски регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел и..

публикувано на 19.05.18 в 09:08