„Обединени срещу агресията" в ОУ „П.Р.Славейков“ Бургас

  Конкретни решения, как да бъдат намалени  проявите на насилие сред учениците, ще бъдат одобрени на форум в училище „П.Р Славейков“ в Бургас. В него, освен децата, ще се включат учители и родители. Той е част от проект " Училището – като център на общността“, към Националната мрежа за децата. Проявата  ще премине под мотото „Обединени срещу агресията“, каза зам. - директорът Николина Гаврилова. Вече са проведени анкети:

"Те насочват екипа, който работи по проекта към областите, в които ние да засилим работата си с общността.Освен насилието и агресията, която е сред учениците, това е и привличането на родителите като партньори .Това беше нашата цел. Най -важните участници са учениците.

Форумът ще се проведе на 26 май от 17.30 в училището, а одобрените на него мерки ще бъдат въведени през новата учебна година.

Чуйте звуковия файл:


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаски младежи кандидатстваха за стажове в Дегендорф

Немски работодатели  провеждат днес интервюта с бургаски младежи от 18 до 27 години за придобиване на професионална квалификация чрез стаж в Дегендорф, Германия. Какво се търси и какво се предлага,  В Бавария има само два процента безработица. немските работодатели предпочитат да наемат младежи от България, които се справят много добре, каза директорът..

публикувано на 22.05.17 в 16:11

Гъба изсушава иглолистни дървета в Бургаско

Гъбно заболяване е причина за изсушаването на част от иглолистните дървета в Бургаска област. Влажността през тази година и липсата на естествени врагове в природата допринася за бързото й развитие, обясни експертът доц. Здравко Сталев по време на инспеция в бургаския кв. Банево. "Тук става дума за една гъба, която беше открита сравнително скоро..

публикувано на 22.05.17 в 15:43

2 лева за час престой в "синята зона" на Слънчев бряг

  От първи юни 2 лева на час ще бъде паркирането в границите на синята зона в Слънчев бряг, няма промяна в обхвата й, каза Златко Димитров , директор на Слънчев бряг АД . Има утвърдена транспортна схема: "Ясни са местата за паркиране на автомобилите, ясни са местата за таксиметрови услуги, табелите са сложени, имаме определен режим с решение на Съвета..

публикувано на 22.05.17 в 14:20

Данъчните запечатват обекти, не издаващи фискален бон

Данъчните ще запечатват обекти при неиздаване на касова бележка. Мярката вече се прилага, а от началото на годината в областите Бургас, Ямбол и Сливен, има затворени над 90 търговски обекта.  Държавните институции ще затегнат контрола и през това лято в курортите по черноморието.През тази година ще работи и междуведомствен координационен център, който..

публикувано на 22.05.17 в 14:09

251 зрелостници не се явиха на втората матура в Бургаско

Не са установени нарушения и преписвачи при провеждането на втория държавен зрелостен изпит по желание. 2736 са учениците, които са се явили на изпита днес, обясни началникът на Регионалното управление на образованието Виолета Илиева:  "От заявилите участие 3126 недопуснати бяха 139. Трябваше да се явят 2987, но в 8 часа в залите се явиха 2736. Това..

публикувано на 22.05.17 в 13:16

Заради баловете променят маршрута на тролеите

Променят маршрутите на тролеите по линия Т2 , заради абитуриенските балове на 24 май. Във връзка с изпращанията на Механото и ПГТ “Проф. Асен Златаров”, бургаската улица “Дунав” ще бъде затворена за движение между 16:30 и 20:00 часа. В  посочения интервал от време линия Т2 ще пътува по променен маршрут: (...) бул. „Демокрация” - ул. „Сан Стефано” - ул...

публикувано на 22.05.17 в 11:43

НАП започва лятна кампания по морето

Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас организира среща между представителите на държавните институции, полицията и кметовете на морските общини от Бургаска област, на която ще бъде обсъдено междуинституционалното сътрудничество в контекста на предстоящата лятна кампания на НАП за контрол и спазване на законодателството...

публикувано на 22.05.17 в 11:08