„Обединени срещу агресията" в ОУ „П.Р.Славейков“ Бургас

  Конкретни решения, как да бъдат намалени  проявите на насилие сред учениците, ще бъдат одобрени на форум в училище „П.Р Славейков“ в Бургас. В него, освен децата, ще се включат учители и родители. Той е част от проект " Училището – като център на общността“, към Националната мрежа за децата. Проявата  ще премине под мотото „Обединени срещу агресията“, каза зам. - директорът Николина Гаврилова. Вече са проведени анкети:

"Те насочват екипа, който работи по проекта към областите, в които ние да засилим работата си с общността.Освен насилието и агресията, която е сред учениците, това е и привличането на родителите като партньори .Това беше нашата цел. Най -важните участници са учениците.

Форумът ще се проведе на 26 май от 17.30 в училището, а одобрените на него мерки ще бъдат въведени през новата учебна година.

Чуйте звуковия файл:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Около 60 души протестираха в Бургас

Около 60 бургазлии проведоха протестно шествие от  сградата на общината до площад "Тройката".  С викове "Оставка", "Мафия", "Искаме хляб да ядем" и "Децата ни да останат в България", гражданите изразиха недоволство от ниския стандарт на живот и управлението.  Протестът протича мирно, охраняван е от полиция. В него се включиха и майки с детски колички,..

публикувано на 14.11.18 в 19:16

Георги Митев: Референдумът е евтин политически ПР

Парите, които бихме отделили за референдума е по-добре да се насочат към реални действия. Това каза общинският съветник д-р Георги Митев по повод докладната записка за провеждането на референдума за чистотата на въздуха в Бургас. Той определи предложението на общинските съветници като евтин политически ПР. „Звучи ми нечестно към нашите..

публикувано на 14.11.18 в 17:15

В Ямболско расте броят на простудните заболявания

Броят на простудните заболявания в Ямболско расте. Противогрипни ваксини се очакват отново през следващата седмица. Между 20 и 30 случая на остри респираторни заболявания отчитат на ден личните лекари в Ямболско, информираха от Регионалната здравна инспекция. Предоставените противогрипни ваксини са свършили, но през следващата седмица в аптеките ще има..

публикувано на 14.11.18 в 17:12

Чолаков: Областта е готова за зимата

Областта е готова за зимата, коментира пред БНР – Бургас областният управител Вълчо Чолаков. Проверена е наличността на материалите за снегопочистване, готовността на здравните заведения, на службите; училищата и детските градини са заредени с горива. При кризисна ситуация, ще има възможност да се координира местоположението на..

публикувано на 14.11.18 в 15:49

Откриха стая за обучение на деца с диабет в УМБАЛ - Бургас

Стая за обучение на деца с диабет беше открита в университетската многопрофилна болница в града ни. Тя се намира във Второ детско отделение и е дарение от женската организация на Ротари – Интер Уил клуб „Бургас“. Реализираният проект включва ремонт на помещение, оборудването му с подходящи мебели и информационна техника и материали,..

публикувано на 14.11.18 в 15:13

Георги Димитров: Избрана е фирма за почистване на пътищата през зимата в община Карнобат

Взети са всички превантивни мерки за зимния период, всичко е обсъдено по време на заседанията,  коментира за БНР Бургас кметът на Карнобат Георги Димитров. Друг е въпросът, че никой не може да прогнозира  капризите на времето през зимата, уточни той и конкретизира: "Условно сме готови за зимата. Това, което е необходимо  като предварителна..

публикувано на 14.11.18 в 14:53
Бойко Борисов

"Булевард Демокрация" на 14-ти ноември

И така Бойко Борисов отново размаха пръст на медиите след констатацията на ЕК за влошената медийна среда у нас. Нещо, на което премиерът така и не може да повярва и приеме, защото "няма едно нещо, което да е скрито и покрито и в България всеки подсъдим олигарх може да си направи сайт и да пише гадости". Странно обаче как в доклада на ЕК са стигнали до..

публикувано на 14.11.18 в 14:44