„Обединени срещу агресията" в ОУ „П.Р.Славейков“ Бургас

  Конкретни решения, как да бъдат намалени  проявите на насилие сред учениците, ще бъдат одобрени на форум в училище „П.Р Славейков“ в Бургас. В него, освен децата, ще се включат учители и родители. Той е част от проект " Училището – като център на общността“, към Националната мрежа за децата. Проявата  ще премине под мотото „Обединени срещу агресията“, каза зам. - директорът Николина Гаврилова. Вече са проведени анкети:

"Те насочват екипа, който работи по проекта към областите, в които ние да засилим работата си с общността.Освен насилието и агресията, която е сред учениците, това е и привличането на родителите като партньори .Това беше нашата цел. Най -важните участници са учениците.

Форумът ще се проведе на 26 май от 17.30 в училището, а одобрените на него мерки ще бъдат въведени през новата учебна година.

Чуйте звуковия файл:


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

За втори път през седмицата строители причиниха авария в центъра на Бургас

Днес за втори път в рамките на седмица строителни дейности на външна фирма причиниха авария в центъра на Бургас. Първата авария се случи на 19.06.2017 г. (понеделник), когато строителна фирма удари подзeмна кабелна линия 20 kV (киловолта). В резултат електрозахранването за част от живущите в централна градска част на гр. Бургас беше прекъснато за..

публикувано на 23.06.17 в 11:25

Над 50 000 нашумели играчки не отговарят на изискванията

51 хиляди спинери, които не отговарят на изискванията на Наредбата за съответствие на играчките, са били спрени от внос в страната от митнически инспектори. А от проверени 212 такива антистрес-продукта на пазара, инспекторите от Агенцията за метрологичен и технически надзор, са открили несъответствия в 167 от тях. Могат ли да бъдат опасни спинерите..

публикувано на 23.06.17 в 11:14

Д-р Светослав Гогов: „При сърдечен удар най-важното е пациентът рано да разпознае симптомите“

„Защита от Остър Миокарден Инфаркт“ – това беше темата на второто издание на здравното предаване в ефира на БНР Бургас, което също премина при голям слушателски интерес. Нашият гост – д-р Светослав Гогов, инвазивен кардиолог, отговори изчерпателно на всичките ни въпроси свързани с начините на лекуване и превенция. „Т ромбите, са..

публикувано на 23.06.17 в 11:04

Взривиха банкомат в "Славейков", не е ясно колко пари са откраднати

Банкомат разположен в банков офис в Бургас е бил разбит и ограбен тази вечер. Предстои да бъде уточнено каква е сумата, която е била е открадната. Кражбата е станала около 2.30ч. след полунощ, а банкоматът се намира в блок №58 в комплекс "Славейков", съобщи говорителят на бургаската полиция Цветелина Рандева: "Своевременно районът около..

публикувано на 23.06.17 в 09:09

Гледат дело за терени в ученическия лагер в Равда

Дело за собствеността на земята на ученическия лагер в Равда ще се гледа днес в Районния съд в Несебър. За терена, на който беше разрушен през май месец един от бившите спални блокове, има реституционни претенции. Това каза за БНР - Бургас Цветелина Николова, изпълнителен директор на държавното дружество „Ученически отдих и спорт“: "Спорът се води..

публикувано на 23.06.17 в 08:31

Хотелиери искат увеселителните заведения извън Слънчев бряг

Увеселителните заведения в Слънчев бряг трябва да са извън комплекса, за да може да се превърне той в спокойно място за почивка, каза за БНР Бургас  Георги Николчев, председател на Асоциацията на собствениците в туризма. Множество сигнали срещу шума от участници в алкохолните турове се получават ежедневно,  полицаи ги проверяват: "Вече ще започнат..

публикувано на 23.06.17 в 08:16

„ Една българска роза“ от Чикаго за Бургас

 За първи път на летен езиков лагер в Бургас  са ученици от „Малко българско училище“ от Чикаго.То е най-голямото българско учебно заведение извън страната, а директорът му, бургазлийката, Живка Бубалова - Петрова, го основава през 2005 година в дома си. Преди година тя търси за съдействие Община Бургас, за да осъществи поредната си идея..

публикувано на 22.06.17 в 15:55