„Обединени срещу агресията" в ОУ „П.Р.Славейков“ Бургас

  Конкретни решения, как да бъдат намалени  проявите на насилие сред учениците, ще бъдат одобрени на форум в училище „П.Р Славейков“ в Бургас. В него, освен децата, ще се включат учители и родители. Той е част от проект " Училището – като център на общността“, към Националната мрежа за децата. Проявата  ще премине под мотото „Обединени срещу агресията“, каза зам. - директорът Николина Гаврилова. Вече са проведени анкети:

"Те насочват екипа, който работи по проекта към областите, в които ние да засилим работата си с общността.Освен насилието и агресията, която е сред учениците, това е и привличането на родителите като партньори .Това беше нашата цел. Най -важните участници са учениците.

Форумът ще се проведе на 26 май от 17.30 в училището, а одобрените на него мерки ще бъдат въведени през новата учебна година.

Чуйте звуковия файл:


ВИЖТЕ ОЩЕ
Ришки проход

Актуална пътна обстановка (обновява се)

Временно е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона по път "Ришки" проход, съобщават от агенция "Пътна инфраструктура". Причината е силен снеговалеж, снегонавявания и снегопочистване. За кратко ограничение имаше и по пътя Слънчев бряг- Обзор. Временно е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона по път I-7 Шумен –..

обновено на 22.03.18 в 15:41

РИОСВ проверява сигнали за бедстващи щъркели

Експерти на РИОСВ Бургас проверява сигнали за бедстващи щъркели в околностите на Карнобат, Айтос, с. Атия, с. Росен, с. Дъскотна, с. Вресово, с. Голямо Буково, кв. Ветрен, кв. Долно Езерово, с. Росеново - общ. Средец. При намиране на бедстващи птици в безпомощно състояние в населените места или около тях, гражданите трябва да потърсят помощ..

публикувано на 22.03.18 в 15:21

Близо 40% от безработните са без квалификация

Близо 40% от регистрираните безработни в бюрото по труда в Бургас са без квалификация, в това число и 30% от лицата със средно образование. Проблемът с дефицита на кадри е не само в региона, но и в национален мащаб, коментира директорът на бургаската институция Живко Янакиев. В момента в бюрото по труда в морския град се провеждат курсове с такава..

публикувано на 22.03.18 в 15:11

Занимални за децата по време на великденската ваканция организират в Бургас

По време на великденската ваканция - от 2 до 5 април, Центърът за подкрепа на личностното развитие - Бургас предлага занимални за учениците. Единият вариант е полудневна форма от 8:30 до 12:30 часа,за ученици от 1 до 4 клас. Другото предложение е за целодневна занималня. При желание от страна на родителите се осигурява обяд и следобедна закуска...

публикувано на 22.03.18 в 14:58

Откриха обновения филиал на детска градина "Х. Кр. Андерсен", 100 деца ще учат в модерна сграда

Обновеният филиал към детска градина "Ханс Кристиян Андерсен" в к-с Лазур беше открит днес, година след началото на строително – ремонтните дейности по построяването на изцяло нова сграда. Модерната детска градина предлага всички необходими условия за обучение и отглеждане на деца в 4 – ри групи. Новата забавачницата е построена върху..

публикувано на 22.03.18 в 14:33

Търсят доброволци за спасяването на бедстващи щъркели в Айтоско

Община Айтос търси доброволци за спасяване на около 20 бедстващи от студа щъркели. Те се намират в заблатена местност до село Караново. От местната администрация апелират всеки, който може да се включи, за да помогне на общинските екипи, които са на място. Улавянето на птиците става трудно, защото могат да проявят агресия и да наранят този,..

публикувано на 22.03.18 в 13:36
Атанасовско езеро край Бургас като уникална екосистема е сред финалистите в престижния конкурс

Атанасовско езеро е сред финалистите за европейските Оскари в областта на природозащитата

Атанасовско езеро е сред 25-те финалисти в европейските Оскари в областта на природозащитата за наградата Натура 2000. Номинацията е в раздел Комуникации за проекта "Солта на живота", по който работи и Българска фондация биоразнообразие. Според Радостина Ценова от бургаския й клон има защо езерото да е номинирано, защото няма друго такова място в..

публикувано на 22.03.18 в 12:48