„Обединени срещу агресията" в ОУ „П.Р.Славейков“ Бургас

  Конкретни решения, как да бъдат намалени  проявите на насилие сред учениците, ще бъдат одобрени на форум в училище „П.Р Славейков“ в Бургас. В него, освен децата, ще се включат учители и родители. Той е част от проект " Училището – като център на общността“, към Националната мрежа за децата. Проявата  ще премине под мотото „Обединени срещу агресията“, каза зам. - директорът Николина Гаврилова. Вече са проведени анкети:

"Те насочват екипа, който работи по проекта към областите, в които ние да засилим работата си с общността.Освен насилието и агресията, която е сред учениците, това е и привличането на родителите като партньори .Това беше нашата цел. Най -важните участници са учениците.

Форумът ще се проведе на 26 май от 17.30 в училището, а одобрените на него мерки ще бъдат въведени през новата учебна година.

Чуйте звуковия файл:


ВИЖТЕ ОЩЕ

27 души са настанени в Центъра за бездомни хора след спецакция в Бургас

Общо 27 скитащи и бездомни хора са установени в града при проведена специализирана полицейска акция, съвместно със служители на Община Бургас. В Централна градска част са намерени 18 лица като девет от тях са от Бургас, а останалите са от населени места извън морския град - 4 - ма са от региона на Ямбол, 2 - ма от община Средец, 1 от Маринка и по..

публикувано на 17.10.17 в 21:29

Проблеми и предложения към Община - Бургас от хората със зрителни увреждания

Предизвикателствата и проблемите в ежедневието, на   хората със зрителни увреждания, бяха обсъдени по време на форум, иницииран от Общинския съвет и общината. Поводът е Международния ден на белия бастун. Няма по-добра възможност от тази, регулярно да се срещаме с хората, които имат зрителни увреждания, за да знаем как да им помогнем. Това..

публикувано на 17.10.17 в 18:27

Облекчени такси за пенсионерите над 80 години обмисля „Бургасбус“

Облекчени такси за пътуване на бургазлии над 80 години обмисля общинският превозвач „Бургасбус“. В началото на месеца бургазлии входираха питане  дали е възможно възрастните хора да пътуват безплатно по една линия на градския транспорт. В писмото си до Общинския съвет бургазлията дава пример с негови възрастни приятели, на които се е наложило да..

публикувано на 17.10.17 в 16:26

Увеличението на разходите на „Бургасбус“ налага поскъпването на билета за градския транспорт

Увеличението на разходите общинския превозвач „Бургасбус“ налага поскъпването на билета за градския транспортна 1.30 лв. Предложението вече е одобрено на комисия и ще бъде гласувано по време на следващата сесия на Общинския съвет в Бургас. Част от причините е увеличението на минималната работна заплата, както и промяната в първоначалната идея на..

публикувано на 17.10.17 в 16:11

Иван Алексиев: Държавата е мащеха на общинските болници

Подписка за запазване на дейността на общинската многопрофилна болница в Поморие инициираха жителите на града. Местните хора настояват за промяна на политиката спрямо общинското здреопазване в страната.  На входа на болницата, пред сградите на общината и читалището в Поморие, както и в кметствата на малките населени места може да се види и..

публикувано на 17.10.17 в 15:42

Кондукторите остават в автобусите

Кондукторите няма да отпаднат след въвеждането на валидаторите. Първоначалната идея беше те да останат само като контрольори, а билетите да се закупуват от шофьора на по-висока цена, поясни управителят на общинския превозвач „Бургасбус“ инж. Петко Драгнев.  "Отчитайки спецификата и манталитета на българина, ние сме наясно, че в момента, в..

публикувано на 17.10.17 в 14:41

Болница "Дева Мария" грабна медицинския Оскар

Над 100 хиляди пациенти са преминали през университетската болница "Дева Мария" от основаването й досега. Тя спечели Медицински Оскар и стана първото извънстолично заведение,което се отличава с тази награда. Година и половина, след като придоби статут на университетска, болницата печели наградата. Средно на месец тук се извършват над 4 000..

публикувано на 17.10.17 в 14:01