„Обединени срещу агресията" в ОУ „П.Р.Славейков“ Бургас

  Конкретни решения, как да бъдат намалени  проявите на насилие сред учениците, ще бъдат одобрени на форум в училище „П.Р Славейков“ в Бургас. В него, освен децата, ще се включат учители и родители. Той е част от проект " Училището – като център на общността“, към Националната мрежа за децата. Проявата  ще премине под мотото „Обединени срещу агресията“, каза зам. - директорът Николина Гаврилова. Вече са проведени анкети:

"Те насочват екипа, който работи по проекта към областите, в които ние да засилим работата си с общността.Освен насилието и агресията, която е сред учениците, това е и привличането на родителите като партньори .Това беше нашата цел. Най -важните участници са учениците.

Форумът ще се проведе на 26 май от 17.30 в училището, а одобрените на него мерки ще бъдат въведени през новата учебна година.

Чуйте звуковия файл:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургас има нужда от морски музей

Идеята за създаването на Морски музей в Бургас все още очаква своята реализация. Нужни са средства и подходяща сграда, където да бъде представена експозиция посветена на морското дело.  Музей на рибарството е имало през30-те години на миналия век в Бургас, разказват моряци ветерани: "На времето в старата митница беше направен един музей, но после..

публикувано на 16.08.17 в 16:25

В Слънчев бряг простират срещу акциите на вицепремиера Симеонов

Няколкостотин души излязоха на спонтанен протест в „Слънчев бряг“ срещу акциите на вицепремиера Валери Симеонов. Те са основно работещи в заведения край плажа, които бяха обект на временно затваряне и хората се притесняват, че ще останат без клиенти и без работа. От самите заведения отрекоха да са организирали протеста. Самите бизнесмени също подготвят..

публикувано на 16.08.17 в 14:04

Три бургаски села ще имат редовно вода

Нов водопровод ще захранва с питейна вода трите бургаски села Маринка, Твърдица и Димчево. Към този момент са приключили строително-монтажните работи на първият етап от неговата реализация, свързани със строителство на нова водоснабдителна помпена станция в с. Маринка. На втория етап от изграждането на новата водоснабдителна мрежа ще се осигури..

публикувано на 16.08.17 в 13:24

Модернизират шест бургаски гимназии

Започна модернизирането на  шест бургаски гимназии по проект за общо  девет милиона лева.  Едно от най-старите училища в страната,  търговската гимназия, ще има повече смарт класни стаи, обновени кабинети, игрища, съобщава зам.-кметът Йорданка Ананиева: Изискване към фирмата - изпълнител е изкопните работи да започнат интензивно, за да може изкопът..

публикувано на 16.08.17 в 12:00

Оборотите на търговските обекти по Черноморието са се увеличили със 100 милиона лева

С над 100 млн. лв. са се увеличи оборотите на търговските обекти по цялото Черноморие през юли 2017 г. в сравнение със същия месец на 2016 г. Това показват данните от дистанционната връзка на НАП с касовите апарати. Сред местата с най-голям ръст на регистрираните в НАП приходи е Обзор – 149% повече спрямо юли 2016 г. В големите курорти също има..

публикувано на 16.08.17 в 11:23

Богослови ще учат бургаски деца на православните традиции

Бургаски деца ще учат православните ценности и традиции по проект "С любов за децата" от енорията към храм "Свети Атанасий".  Партньори по проекта са Центърът за подкрепа на личностното развитие и църковното настоятелство към храм "Свети Атанасий" - Бургас. Целта на проекта е да обедини децата от енорията към храма /"Свети Атанасий", к-с "Изгрев"/ и..

публикувано на 16.08.17 в 08:51

За хора с двигателни увреждания плажовете са недостъпни

И този туристически сезон  ще приключи без достъп до плажовете  за посетители с инвалидни колички.  Бургазлийката Грета Аспарухова посочва, че в концесионните договори,  никъде  не  става дума за рампи или други улеснения.   Държавата трябва да изисква от стопаните улесненията да са задължителни, а не препоръчителни заявява Грета Аспарухова:..

публикувано на 16.08.17 в 08:25