„Обединени срещу агресията" в ОУ „П.Р.Славейков“ Бургас

  Конкретни решения, как да бъдат намалени  проявите на насилие сред учениците, ще бъдат одобрени на форум в училище „П.Р Славейков“ в Бургас. В него, освен децата, ще се включат учители и родители. Той е част от проект " Училището – като център на общността“, към Националната мрежа за децата. Проявата  ще премине под мотото „Обединени срещу агресията“, каза зам. - директорът Николина Гаврилова. Вече са проведени анкети:

"Те насочват екипа, който работи по проекта към областите, в които ние да засилим работата си с общността.Освен насилието и агресията, която е сред учениците, това е и привличането на родителите като партньори .Това беше нашата цел. Най -важните участници са учениците.

Форумът ще се проведе на 26 май от 17.30 в училището, а одобрените на него мерки ще бъдат въведени през новата учебна година.

Чуйте звуковия файл:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Концерт и базар за набиране на средства за спешна операция на едногодишната Велина

Майки от Бургас стартираха инициатива за спасяването на едногодишната Велина, която е с тумор на мозъка, който не може да бъде премахнат у нас. Клиника в Турция ще извърши безкръвната операция, но срещу непосилната  за самотната майка сума от 22 000 евро. Бургаски майки организират концерт и благотворителен базар, с които да бъдат събрани..

публикувано на 14.12.17 в 17:23

БЧК - Бургас зарадва с храни и електрически печки жителите на с.Ливада

26 пострадали от наводненията семейства от с. Ливада, община Камено получиха дарения от Българския червен кръст – Бургас. Хранителните пакети са резултат на благотворителна кампания проведена през месец декември.Хранителните продукти са от жители на област Бургас, които са ги закупували и дарявали в магазините на една от големите търговски..

публикувано на 14.12.17 в 15:28
Кметъ на община Камено Жельо Вардунски и директорът на БЧК - Бургас Виолета Радева

Най-пострадалите от наводнението къщи в с. Ливада вече са ремонтирани

20 от най-пострадалите от наводнението къщи в с.Ливада вече са ремонтирани. Хората се връщат в домовете си и ще могат да ползват стая и кухня. Предстоят ремонтни дейности в по-малко засегнатите къщи, а напролет ще бъде обърнато внимание и на други пострадали домове, чиито собственици в момента не живият в селото, а през зимата ще бъдат при роднини, съобщи..

публикувано на 14.12.17 в 14:46

Благодарение на "Българската Коледа" 4-годишният Давид казва първите си думи

Давид е на 4 години и страда от детска церебрална парализа. Засегнати са двете крачета и лявата ръчичка. Тежката диагноза родителите му Ваня и Константин чуват малко след раждането му в седмия месец.  Освен от рехабелитация и плуване, малкият Давид има нужда от логопед и от психолог. Благодарение на кампанията „Българската Коледа“ детето..

публикувано на 14.12.17 в 13:41

Утре е последният ден за участие в конкурса "Да украсим Бургас"

15 декември е последният ден за участие в  традиционния конкурс "Да украсим Бургас". на община Бургас Изпратете атрактивна и впечатляваща коледна украса на външни фасади на офиси, магазини, блокове и обществени сгради. Ваучери за посещение на остров Света Анастасия и археологически  комплекс Акве Калиде през 2018 година са само част от..

публикувано на 14.12.17 в 12:07

Благотворителен коледен базар в Поморие

За осма поредна година СУ „Иван Вазов” в Поморие организира благотворителния коледен базар „Детска звезда”. Възпитаниците на училището, заедно със своите родители и учители, ще изработят и изложат сувенири, а събраните от продажбата им средства ще бъдат дарени за благородни каузи. Откриването ще се състои на 18 декември от 10.30 часа, в сградата..

публикувано на 14.12.17 в 08:47

Искат да ликвидират Центъра за кожно-венерически заболявания в Сливен

Да се спре ликвидацията на Центъра за кожно-венерически заболявания в Сливен настояват група общински съветници. Причината е предложението на кмета Стефан Радев до Общинския съвет, Центърът да бъде ликвидиран, заради задължения от 80 хиляди лева, а в областната болница да се разкрие кожно отделение. Общинският съветник д-р Нина Борова се позова на..

публикувано на 14.12.17 в 08:18