Служители на МВР отново излизат на протест

Нови протести организират служителите на МВР утре. Причината отново са исканията им за увеличение на заплатите чрез социално измерим фактор. Предложенията им отново не срещнаха подкрепа от страна на Министерството след проведената вчера среща между синдикатите и зам.-министъра Стефан Балабанов, обясни Генади Тенев, председател на бургаската структура на синдикалната федерация, който също присъства на проведената среща:

"Искаме промяна на базата, върху която се формират основните трудови възнаграждения на служителите в МВР. Към момента тя се определя по Закона за държавния служител. Може би от 15 години е по този начин, а от девет години насам е увеличена с четири лева. Нашето предложение е да се обвърже тази база с минималната за страната или средната за бюджетната сфера, или средната за страната.Това е един социалноизмерим фактор. Това не бе коментирано от страна на ръководството, нямаше и становище от Дирекция „Правнонормативна дейност“.

Синдикатите искат от Министерството да предложи начин за увеличение на заплатите от 1-ви януари, за да влезе в проекта на бюджета за следващата година.Бургаските служители на МВР няма да присъстват на протестите в София и Варна, но се очаква да се включат в следващия национален протест.

Чуйте в звуковия файл интервюто на Петя Михова:
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургас се подготвя за фестивала на рибата

На 30 септември и 1 октомври Фестивалът на рибата и виното се завръща с второ издание, за да предложи на жителите и гостите на Бургас кулинарни изненади и стойностна музикална програма. Любителите на рибните ястия ще имат среща с шеф Иван Звездев, който ще приготви вкусна рибена чорба по рецепта от старата българска кухня. В Бургас ще видим и..

публикувано на 26.09.17 в 15:39

Рибарите в Приморско се готвят за риболовния сезон

Навсякъде по Черноморието се готвят за риболовния сезон. В Приморско на вълнолома са само няколко от рибарите, които правят последни ремонти по лодките преди да ги натоварят с мрежи и да отплават в търсене на голямата риба. Тодор Богатов, когото всички наричат Капитана, очаква добър улов. Преди това обаче трябва да мине лошото време, което започна..

публикувано на 26.09.17 в 14:56
Операция

Медицински факултет към yниверситетa „Проф. д-р Асен Златаров“ ще отвори врати догодина

Медицинският факултет към университета „Проф. д-р Асен Златаров“ се очаква да отвори врати догодина. Сградата вече е почти довършена, обясни зам. кметът д-р Лорис Мануелян. „Остават довършителните работи. До Нова година трябва да е готова сградата. След това в кратко време трябва да се постараем да бъдат оборудвани кабинетите. Трябва в..

публикувано на 26.09.17 в 14:30

Има пропуски в изследванията за тежки метали в замразената цаца, смятат рибари

Наличие на тежки метали в 12 различни вида замразена риба констатира проучване на неправителствената организация „Активни потребители“. Оттам уточняват, че е намерено съдържание на олово над нормите в цаца от Балтийско море, внесена през Румъния.   Според изпълнителния директор на Асоциациятa „БГ ФИШ“ Йордан Господинов, анализът не е коректен и по..

публикувано на 26.09.17 в 13:54

Продават "Медицински център III" за над 3 милиона лева

Сградата на „Медицински център III“ в комплекс „Меден Рудник“ ще бъде продадена на „Булфарма“ ООД за над 3 720 000 лева. Това решиха общинските съветници по време на днешната редовна сесия.  Дебатите по докладната записка продължиха над един час. Най-големите възражения по продажбата на сградата бяха от страна на Константин  Бачийски от СЕК. Според..

публикувано на 26.09.17 в 12:51

Общинарите решиха да се поискат от държавата имоти в "Ченгене скеле"

Община Бургас ще поиска от държавата 48 имота в "Ченгене скеле", решиха единодушно общинските съветници. Ако статутът на рибарското селище се промени, там ще бъдат изградени алеи, ще се озелени, ще се направи улична мрежа. Предвижда се още обособяване на временни укрития за рибарите с хангари за лодки в партерните нива, зони за обществено обслужване..

публикувано на 26.09.17 в 11:30

Бургазлии ще останат без топла вода четири дни

Четири дни Бургас остава без топла вода. От „Топлофикация“ информират, че заради отстраняване на авария топлоподаването ще бъде спряно в 8.00  ч. на 2 октомври (понеделник) до 16:30 на 6 октомври (петък).  Причината е профилактика на съоръженията за новия отоплителен сезон, уточни директорът на топлофикационното дружество Христин Илиев: "..

публикувано на 26.09.17 в 11:11