Служители на МВР отново излизат на протест

Нови протести организират служителите на МВР утре. Причината отново са исканията им за увеличение на заплатите чрез социално измерим фактор. Предложенията им отново не срещнаха подкрепа от страна на Министерството след проведената вчера среща между синдикатите и зам.-министъра Стефан Балабанов, обясни Генади Тенев, председател на бургаската структура на синдикалната федерация, който също присъства на проведената среща:

"Искаме промяна на базата, върху която се формират основните трудови възнаграждения на служителите в МВР. Към момента тя се определя по Закона за държавния служител. Може би от 15 години е по този начин, а от девет години насам е увеличена с четири лева. Нашето предложение е да се обвърже тази база с минималната за страната или средната за бюджетната сфера, или средната за страната.Това е един социалноизмерим фактор. Това не бе коментирано от страна на ръководството, нямаше и становище от Дирекция „Правнонормативна дейност“.

Синдикатите искат от Министерството да предложи начин за увеличение на заплатите от 1-ви януари, за да влезе в проекта на бюджета за следващата година.Бургаските служители на МВР няма да присъстват на протестите в София и Варна, но се очаква да се включат в следващия национален протест.

Чуйте в звуковия файл интервюто на Петя Михова:
ВИЖТЕ ОЩЕ

Готов е проектът за общински къмпинг в Поморие

Първият по рода си общински къмпинг за кемпери и каравани ще бъде изграден в Поморие, по идея на кмета Иван Алексиев. Отреденото място е едно от най-живописните и апетитни за инвестиции места в Поморие – местност „Косата”, между Черно море и Поморийското солено езеро и в близост до бившия Военен санаториум. Вече е готов идейният проект за..

публикувано на 21.05.18 в 17:14

Близо 7 000 деца ще участват в шествието за 24 май в Бургас

Близо 7 000 деца от 28 детски градини и 36 училища ще участват в бургаското шествие за 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Стартът е в 10.30 часа от площад “Тройката”. Шествието ще мине по главната улица “Александровска” и обновената “Богориди”, която ще бъде почистена и измита за масовото събитие...

публикувано на 21.05.18 в 16:39

Гимназията по програмиране в Бургас търси административни кадри

Нови работни места обявява Гимназията по програмиране в Бургас. Учебното заведение търси кадри за позициите - Завеждащ административна служба (специалист по ТРЗ), секретар и домакин, съобщават от Община Бургас. Документите, които кандидатите трябва да представят и за трите позиции са: заявление до Директора, професионална автобиография,..

публикувано на 21.05.18 в 16:34

Приключва почистването на канала на Атанасовското езеро, възстановяват диги в северната му част

Приключва почистването на обходния канал на Атанасовското езеро, което е част от проекта „Солта на живота“. Премахната е утайката в 23 километровия ров, който осигурява връзката на лагуната с морето, това съобщи Радостина Ценова от БФБ, по време на заседанието на Обществения съвет за езерото. То се проведе в експозиционен център „Флора“ в..

публикувано на 21.05.18 в 16:17

Почина репортерът на БНТ Цветелина Атанасова

Репортерът на БНТ и бургазлийка Цветелина Атанасова почина, съобщават от националната телевизия. „Повече от 25 години тя посвети на Българската национална телевизия. Цветелина Атанасова се гмуркаше в морето, за да ни разкаже за неговото опазване и подводните обитатели. Водеше ни към фаровете и тяхната "Светлина в безкрая". Изкачваше..

публикувано на 21.05.18 в 14:59
основният пилот Велин Георгиев и директорката на гимназията Роза Желева

Футуристичната кола от Бургас се състезава с 350 мототима

Креативност и авангардни технологии ще покажат студенти и ученици от 29 май до 1 юни на писта южно от Париж. Състезателите се стремят към екстремни нива на енергийна ефективност на пътя. Бургаското участие е с електромобил, създаден в ПГМЕЕ без помощта на външна фирма, съобщава преподавателят инж. Красимир Кънчев: Размерите по..

публикувано на 21.05.18 в 14:45

Общински съветници питат КЗП за концерта на Смоуки

Общинските съветници от ГЕРБ Калояна Живкова и Антон Берданков също се намесват по казуса с неосъществения концерт на групата SMOKIE в Бургас. Те питат Комисията за защита на потребителите какви действия ще бъдат предприети, за да се защитят правата на хората, закупили билети за концерта.  На 9 февруари 2018 година в Бургас трябваше да се състои..

публикувано на 21.05.18 в 13:59