БНР - Бургас стартира дарителска кампания в полза на Дома в Русокастро

БНР – Бургас инициира кампания в полза на Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в Русокастро! Той съществува от 1973 година, разположен е на 30 км от Бургас и се намира в община Камено. Обитателите му имат нужда от дрехи за есенно – зимния сезон, одеяла и спално бельо, приемат се също и стари мебели.

„В Дома са настанени 130 мъже, над 18 години с различна степен на умствена изостаналост. Те са от цялата страна, много от тях нямат близки, на други роднините им са социално слаби и не могат да заделят средства за издръжката им. Както навсякъде паричните средства все не достигат, така че тези хора и ние като ръководство на Дома апелираме за подобен тип подкрепа“, каза директорът на социалното заведение Любчо Марков.

Ако искате да се включите в кампанията, разровете гардеробите си и съберете стари, но запазени дрехи, спално бельо, одеяла, обувки! Донесете ги при нас на ул. Филип Кутев 2 , срещу сградата на Морска администрация. Ние ще събираме даренията и ще ги транспортираме до Дома в края на месец октомври!

повече може да чуете в интервюто Стефка Бакърджиева
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 200 домашни, дворни и бездомни кучета и котки са кастрирани в Сливен в рамките на три дни

Над 200 домашни, дворни и бездомни кучета и котки са кастрирани в Сливен в рамките на три дни от ветеринарни лекари на международната доброволческа организация ASNI. Операциите за стерилизация са безплатни. Кампанията се осъществява за седми пореден път в Сливен. „Кастрацията цели да се избегне свръхпопулацията на бездомните кучета и котки,..

публикувано на 24.09.18 в 15:34

Още два от заводите край Карнобат започват работа днес

В 23 часа тази вечер   се възстановява  дейността на СИС и ВИН С Индъстрис.  От снощи  със съдебно решение  действа и складът на  Винпром Карнобат. Служителите се връщат по работните си места след съдебно решение, което кметът на Карнобат Георги Димитров окачестви като спасително за общината му: „Обратното решение би било смъртна..

публикувано на 24.09.18 в 10:24

Кметът Георги Димитров: Обратното решение би било смъртна присъда за Карнобат

Съдът прояви преди всичко разум и след това справедливост, коментира к метът Георги Димитров след решението за възстановяване на работата във  фабриките и приключването на протеста. Ако митниците имат някакви съмнения, искат да търсят нещо, те могат да си правят проверките и в производствени условия. Беше неразумно затварянето на..

публикувано на 23.09.18 в 17:43

Още тази вечер започва работа едната от фабриките край Карнобат

Една от фабриките край Карнобат на бизнесмена Миню Стайков ще възстанови работата си още тази вечер, а другите две утре, реши Районният съд в Карнобат. Предприятията бяха затворени в петък след акция на агенция "Митници" и работниците организираха протести с искане за възстановяване на производствения процес. Съдебното решение беше..

публикувано на 23.09.18 в 17:23

Протестиращите от Карнобат влязоха в сблъсък с жандармерията

Работници от запечатаните заводи на Миню Стайков край Карнобат отново протестират  срещу затварянето на обектите. Над 300 служители на затворените от агенция "Митници" фабрики за алкохол се събраха с искане да бъдат запазени работните им места. Близо 10 милиона лева са загубите за двата дни, в които производството е спряно, каза за..

публикувано на 23.09.18 в 10:57
Професор Андрей Пантев разказва в

проф. Андрей Пантев: Почти няма държава днес, която да е напълно независима

Почти няма държава особено днес, която да е напълно независима, каза в интервю за БНР Бургас историкът проф. Андрей Пантев. Много често независими решения се взимат пагубни и ние имаме такива примери в нашата история. "Най важното е, че независимостта е гаранция и условие за правилно решение, но не непременно означава, че ще излезе нещо..

публикувано на 22.09.18 в 13:38

Възстановено е вече движението на влакове, протестиращите се събират на митинг в Карнобат

Възстановено е вече движението на влакове по линията Бургас-София, съобщават от информационния център на БДЖ. По-рано движението на влакове в района на Церковски бе блокирано заради протест на служителите на "Винпром" - Карнобат. Протестиращите близо 500 служители на завода се срещнаха и началникът на бургаската митница Валери Стефанов. Той..

обновено на 22.09.18 в 12:46