БНР - Бургас стартира дарителска кампания в полза на Дома в Русокастро

БНР – Бургас инициира кампания в полза на Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в Русокастро! Той съществува от 1973 година, разположен е на 30 км от Бургас и се намира в община Камено. Обитателите му имат нужда от дрехи за есенно – зимния сезон, одеяла и спално бельо, приемат се също и стари мебели.

„В Дома са настанени 130 мъже, над 18 години с различна степен на умствена изостаналост. Те са от цялата страна, много от тях нямат близки, на други роднините им са социално слаби и не могат да заделят средства за издръжката им. Както навсякъде паричните средства все не достигат, така че тези хора и ние като ръководство на Дома апелираме за подобен тип подкрепа“, каза директорът на социалното заведение Любчо Марков.

Ако искате да се включите в кампанията, разровете гардеробите си и съберете стари, но запазени дрехи, спално бельо, одеяла, обувки! Донесете ги при нас на ул. Филип Кутев 2 , срещу сградата на Морска администрация. Ние ще събираме даренията и ще ги транспортираме до Дома в края на месец октомври!

повече може да чуете в интервюто Стефка Бакърджиева
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Нова проверка правят на преместваемите обекти на плажа „Слънчев бряг – юг“

Нова проверка на преместваемите обекти на плажа „Слънчев бряг – юг“ ще бъде направена от експерти на строителната инспекция и Министерството на туризма. На място експертите ще проверят съответствието на преместваемите обекти, разположени на концесионната територия на морския плаж, с одобрената схема от министъра на туризма и действащата нормативна..

публикувано на 21.06.18 в 15:42
Снимката е илюстративна

Евтанизират животни в село Воден заради огнище на чума

Огнище на чума по дребните преживни животни е установено в  ямболското село Воден. Почти цялата крайгранична община Болярово попада в 10- километровата карантинна зона, която ще бъдат извършени клинични прегледи на всички животни.  От общо 1060 овце и кози в село Воден ще бъдат унищожени  700. Вече е създадена пълна организация и ще се включат и..

публикувано на 21.06.18 в 15:28

Електронна система за информация в пристанищата ще заработи през 2020

През 2020 година трябва да заработи система за електронен обмен на информация в българските пристанища. От нея ще се възползват всички държавни институции и частни терминали.В момента приключва предпроектното проучване за изграждането й.  Над 300 хиляди лева са вложени за подготовката на електронната платформа, която  вече е конструирана. Сега..

публикувано на 21.06.18 в 15:06

В бургаските автобуси спирките няма да се съобщават на английски

Защо Интегрираният градски транспорт на Бургас, който е усвоил европейски средства за внедряването на система в един туристически град, не е бил предвиден да бъде на няколко езика, адаптиран за туристи? Това попитаха наши слушатели . Нито по спирките, нито на информационните табла, нито в автобусите може да се прочете нещо на друг език различен от..

публикувано на 21.06.18 в 12:36

33 милиона евро ще получи страната ни по програмата за възобновяема енергия

33 милиона евро са средствата, които ще получи страната ни, по програмата за “Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, за периода 2014-2021г. В Бургас беше подписано споразумение по програмата от директора на „Националното координационно..

публикувано на 21.06.18 в 12:10

Градският транспорт на Бургас не е адаптиран за туристи

Градският транспорт на Бургас не е адаптиран за туристи, смятат бургазлии. Те дават за пример информационните табели по спирките, които са само на български език. Михаил Минков от години живее в Германия и когато се прибира в родния Бургас уменията му да е ориентира са поставени пред изпитание. " Имената на спирките нищо не ми говориха, а..

публикувано на 21.06.18 в 10:27
Ресторант

Приоритет в проверките на ОБАБХ са хотелите и ресторантите, където се хранят деца

Хотелите и ресторантите, където се хранят деца ще са приоритет в проверките на Агенцията по безопасност на храните през лятото. Д-р Денка Благоева от областната дирекция в Бургас, посочи че те задължително получават информация къде ще бъдат настанени деца. " Ние идваме да проверим обекта дали има осигурени суровини за тяхното хранене. Наредба 9..

публикувано на 21.06.18 в 09:08