БНР - Бургас стартира дарителска кампания в полза на Дома в Русокастро

БНР – Бургас инициира кампания в полза на Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в Русокастро! Той съществува от 1973 година, разположен е на 30 км от Бургас и се намира в община Камено. Обитателите му имат нужда от дрехи за есенно – зимния сезон, одеяла и спално бельо, приемат се също и стари мебели.

„В Дома са настанени 130 мъже, над 18 години с различна степен на умствена изостаналост. Те са от цялата страна, много от тях нямат близки, на други роднините им са социално слаби и не могат да заделят средства за издръжката им. Както навсякъде паричните средства все не достигат, така че тези хора и ние като ръководство на Дома апелираме за подобен тип подкрепа“, каза директорът на социалното заведение Любчо Марков.

Ако искате да се включите в кампанията, разровете гардеробите си и съберете стари, но запазени дрехи, спално бельо, одеяла, обувки! Донесете ги при нас на ул. Филип Кутев 2 , срещу сградата на Морска администрация. Ние ще събираме даренията и ще ги транспортираме до Дома в края на месец октомври!

повече може да чуете в интервюто Стефка Бакърджиева
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Синя зона" и в Несебър

Община Несебър започва поетапно въвеждане на "Синя зона" за платено паркиране. Очаква се до началото на туристическия сезон синя зона да има в общинския център, а след това и в другите курортни селища - Равда, Свети Влас и Обзор. Проектът за въвеждането на "Синя зона" в курортните селища на община Несебър се изготвя в момента, каза кметът Николай Димитров..

публикувано на 15.12.17 в 15:24

Децата от Равнец получиха подаръци от Дядо Коледа

Дядо Коледа раздаде с помощта на Българския червен кръст куп подаръци и лакомства на децата от село Равнец. Част от тях загубиха домовете си при наводненията през октомври, каза Виолета Радева областният директор на червенокръстката организация. „ Това е прекрасно изживяване за тях. Радостта, усмивките, виковете, които чувам – това е..

публикувано на 15.12.17 в 15:10
снимката е илюстративна

Средец възражда традиционни български занаяти

Средец ще развива традиционни български занаяти. След подписано споразумение между регионалната камара и общината, ще започнат и тематични обучения, а завършилите ги, ще получат и сертификат. Професионална пещ за изпичане на керамични съдове вече е доставена в Общинския детски комплекс в Средец. Тя е спечелена от Регионалната занаятчийска..

публикувано на 15.12.17 в 14:28

Коледен базар събира средства за деца на загинали военни

Благотворителен коледен базар в помощ на децата на загинали наши военни организираха днес от флотилия бойни и спомагателни кораби, съвместно с военните формирования от Бургаски гарнизон. Всяко военно формирование от състава на флотилията е разположило свой щанд със сувенири, кулинарни изкушения и други артикули. Коледни шишарки, картини,..

публикувано на 15.12.17 в 13:59

Ремонт по ул."Булаир", внимавайте!

По улица "Булаир", в участъка между "Славянска" и "Цар Симеон I",  в момента се извършват ремонтни дейностни на пътя. Въведена е временна реорганизация на движението на автомобили, използва  се само едното платно. Внимавайте със скоростта, има сигнализация! 

публикувано на 15.12.17 в 12:26

Коледен благотворителен базар организира „Движение на българските майки“ в Бургас

Коледен благотворителен базар организира „Движението на българските майки“ в Бургас от днес до 17 декември в мола в комплекс „Славейков“. На него ще се предлагат ръчно изработени сувенири и украса, а със събраните средства ще се подпомогнат деца в неравностойно положение, обясни Людмила Стоянова от фондацията. „Нещата, които предлагаме на..

публикувано на 15.12.17 в 11:37

Увеличава се търсенето на коледни елхи в саксия

От другата седмица търговците очакват да се засили търсенето на коледни дръвчета. Според  Кирил Мавродиев, българинът купува такова в последния момент и избира по-малки елхички, защото си мисли че са по-евтини.  „От 3-4 години насам се засилва интересът към живите елхи с корени в саксия.  Всяка година се увеличава тяхното търсене като..

публикувано на 15.12.17 в 08:35