УМБАЛ-Бургас е в тежко финансово състояние

УМБАЛ - Бургас има натрупани сериозни задължения през годините. Това коментира пред БНР - Бургас нейният изпълнителен директор Бойко Миразчийски. Към момента нямаме проблем с изплащане на заплати или с финансиране на дейности, но работим буквално ден за ден, добави той:

"Състоянието на болницата е много тежко, предвид натрупаните задължения, които са натрупани назад във времето, за последните десет-дванадесет години, но те постоянно  малко по малко се увеличават. Общо задълженията са около 14-15 милиона текущите, просрочените задължения са около 12 милиона, което затруднява нашата дейност, защото на всичките тези стари просрочени задължения, които ние имаме от 2013-2014 и 2015 година, на тях текат лихви."


Работим по финансов план за погасяването им чрез голям кредит при по-изгодни условия, коментира Бойко Миразчийски. Това ще даде възможност на болницата да започне на чисто, добави той. Цялото интервю с него можете да чуете в предаването „Булевард Демокрация“ и на сайта на БНР - Бургас.


чуйте в звуковия файл интервюто на Мариян Иванов

ВИЖТЕ ОЩЕ

До 10 хил. лева глоба за собственика на асансьора, който пропадна

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор извърши незабавна проверка на случая с падналия асансьор тази сутрин в частна фирма в Бургас. При инцидента пострадаха трима работника. Констатирано е, че е налице грубо неспазване от ползвателя на законоустановените изисквания за безопасна експлоатация на повдигателните съоръжения, които в..

публикувано на 19.09.18 в 15:54

"Булевард Демокрация" - на 19 септември

Доживяхме държавата да се помоли на едрия бизнес да не печели. Конкретно – земеделският министър днес поясни пред Нова ТВ, че водели разговори с големите търговски вериги, ако бъдат така добри, да не печелят от хляба. И съм убеден, че ще срещнат разбиране. Стотинка няма да приберат заради народното благо. Някои, си мисля, дори ще се съгласят на..

публикувано на 19.09.18 в 14:56

Крепостна стена и кула, като тези на Царевец, откриха при разкопките на крепостта Русокастро

Неизвестна крепостна стена, завършваща с кръгла бойна кула, е открита при проучванията на средновековния град Русокастро. Тя охранява пътя, по който се е достигало до главния вход на крепостта. Новооткритата стена е фундирана директно върху скалата и преодолява денивелация от 4 м. Изградена е от каменни блокове с хоросанова спойка...

публикувано на 19.09.18 в 13:49

Деца наградиха стриктните шофьори

Малчуганите от детски градини и училища в Бургас благодариха лично на шофьорите, че спират на пешеходната пътека. Инициативата е във връзка с международната седмица на мобилността, която се провежда в цялата страна под егидата на организацията „ТИСПОЛ“.  В деня без жертви на пътя децата от детска градина "Звездица-Зорница" облечени в..

публикувано на 19.09.18 в 13:33

Работници пострадаха при пропадане на асансьора във фирма за стъклопакети (обновена)

Трима работници пострадаха при пропадане на асансьор в Бургас. Инцидентът е станал тази сутрин, в частна фирма. Съоръжението, в което са били служителите, заедно със стъклопакети, пропада от няколко метра височина и работниците са получили наранявания от счупените стъкла. В момента те са в бургаска болница, двама са с прорезни рани, за..

обновено на 19.09.18 в 13:26

Белодробната болница се нуждае от още 40 хиляди лева за храна

Необходимо е субсидиране на храненето на туберколозно болните пациенти в Белодробната болница в Бургас. Нужни са малко над 40 хиляди лева и директорът на лечебното заведение д-р Евелина Трошанова иска сумата да бъде отпусната от общинския бюджет. Аргументите си тя е представила в докладна записка до Общинския съвет. "Заради промяна в методиката на..

публикувано на 19.09.18 в 08:15

Квартал Лозово остава без вода

От 9:00ч до 13:00ч ще бъде спряна водата в кв.Лозово,поради извършване на строително монтажни работи. В к-с Изгрев остават на сухо  между бл. 67 и бл. 93  заради  авария - там  водоподаването остава спряно   до отстраняването й. 17.00 часа. В Царево спиране на водоподаването по ул. "Любен Каравелов", ул. "Трети март", ул. "Дълга поляна", ул. " Резвая"..

публикувано на 19.09.18 в 08:14