Дарителска кампания на БЧК за пострадалите от бедствието в Бургаско

БНР – Бургас подкрепя национална кампания на БЧК за набиране на средства за подпомагане на пострадалите от наводненията в Бургаско. Средствата от дарителската акция ще бъдат изразходвани за възстановяване на щетите в домовете на засегнатите от стихията, за осигуряване на консумативи и материали за хората в криза.

Сред най – засегнатите от бедствието са жители на селата Полски извор, Черни връх, Ливада, Тръстиково, Равнец.

БНР – Бургас призовава – ДА БЪДЕМ СЪПРИЧАСТНИ И ДА ПОМОГНЕМ НА ПОСТРАДАЛИТЕ!


ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА ЧУЕТЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:
Желаещите могат да подкрепят кампанията с дарения по банков път, както и чрез онлайн дарения на сайта на организацията:

  • През Epay - ПОСТРАДАЛИ ПРИ БЕДСТВИЯ, АВАРИИ И КАТАСТРОФИ / VICTIMS OF DISASTERS AND CRISES
  • С Транскарт - БЧК - БЕДСТВИЯ АВАРИИ И КАТАСТРОФИ / BRC – VICTIMS OF DISASTERS AND CRISES
  • с SMS-и на цена 1 лев на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА В ПОМОЩ НА ПОСТРАДАЛИТЕ В ОБЛАСТ БУРГАС В ЛЕВА

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ  БУЛБАНК  АД

BG29UNCR70001506750406

UNCRBGSF


ВИЖТЕ ОЩЕ

Квотата за калкан догодина ще бъде увеличена

Квотата за калкан за България и Румъния ще бъде увеличена през следваща година. Това е сериозен успех за страната ни, защото от десет години насам нейният размер не е променян. Квотата за улов се определя всяка година с регламент на Европейския съюз. С 32 % ще бъде увеличен размерът й, обясни изпълнителният директор на асоциацията БГ Фиш Йордан..

публикувано на 22.11.17 в 13:43

Няма противогрипни ваксини в Бургас

Свършиха противогрипните ваксини в бургаските аптеки. Това потвърди за БНР - Бургас председателят на Регионалната фармацевтична колегия Любима Бургазлиева. Причината е в по-малкото количество доставени ваксини от производителите, посочи още тя: "По информацията, която имам, по аптеките в момента няма наличности на противогрипни  ваксини. На..

публикувано на 22.11.17 в 13:24

Румен Шарпов: Повишението на данъците в бургаски квартали ще е минимално

Повишаването на данъците в бургаски квартали ще бъде минимално. Това каза за БНР – Бургас Румен Шарпов, началник дирекция “Местни приходи от данъци, такси и реклама”. Промяната ще стане автоматично, ако общинският съвет гласува да бъдат променени категориите на кварталите „Банево“, „Рудник“, „Ветрен“ и „Черно море“, уточни Шарпов: “..

публикувано на 22.11.17 в 12:39

"Вечният" Порязов отново пое Областното пътно управление (допълнена)

Инж. Митко Порязов отново е назначен за началник на Областното пътно управление, научи БНР – Бургас. Порязов е спечелил конкурса за длъжността. В него са участвали само двама кандидати - новият началник и Тихомир Димов. Последният не е допуснат до интервю, сочи справка от страницата на Агенция "Пътна инфраструктура". Той напусна поста сам,..

публикувано на 22.11.17 в 09:42

Жители на квартал „Банево“ се готвят за протест

Жители на „Банево“ протестират срещу повишаването на категорията на квартала им , което ще доведе и до леко завишаване на данъците. Местните не са доволни от изпълнението на водния цикъл в квартала и последиците от него . Непроходима кал, огромни трапове с вода и разбит асфалт – това е гледката на доста улици в квартала. Ремонтираните през лятото..

публикувано на 22.11.17 в 08:44
инж. Дончо Атанасов разговаря с жителите на Атия

Пешеходен надлез и кръгово кръстовище до база Атия

 Пешеходен надлез и кръгово ще бъдат изградени на кръстовището до военноморска база Атия, където вчера загина 16 -годишният Костадин. До лятото съоръженията трябва да бъдат готови ,каза управителят на Агенция" Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов. Той направи оглед на мястото и се срещна с жители на Атия: "Утре ще бъде направен..

публикувано на 21.11.17 в 17:58

Започна конкурсът "Hello e-Korea" за рисунка и колаж

Посолството на Южна Корея организира конкурс  "Hello e-Korea" за рисунка, колаж, плакат,видео или снимка. Идеята е да се популяризира културата и традициите на Южна Корея и у нас, в частност Бургас. За участие е необходимо към всяко предложение да се постави хаштаг # HelloeKorea и да се публикува  на стената събитието във..

публикувано на 21.11.17 в 17:43