Дарителска кампания на БЧК за пострадалите от бедствието в Бургаско

БНР – Бургас подкрепя национална кампания на БЧК за набиране на средства за подпомагане на пострадалите от наводненията в Бургаско. Средствата от дарителската акция ще бъдат изразходвани за възстановяване на щетите в домовете на засегнатите от стихията, за осигуряване на консумативи и материали за хората в криза.

Сред най – засегнатите от бедствието са жители на селата Полски извор, Черни връх, Ливада, Тръстиково, Равнец.

БНР – Бургас призовава – ДА БЪДЕМ СЪПРИЧАСТНИ И ДА ПОМОГНЕМ НА ПОСТРАДАЛИТЕ!


ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА ЧУЕТЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:
Желаещите могат да подкрепят кампанията с дарения по банков път, както и чрез онлайн дарения на сайта на организацията:

  • През Epay - ПОСТРАДАЛИ ПРИ БЕДСТВИЯ, АВАРИИ И КАТАСТРОФИ / VICTIMS OF DISASTERS AND CRISES
  • С Транскарт - БЧК - БЕДСТВИЯ АВАРИИ И КАТАСТРОФИ / BRC – VICTIMS OF DISASTERS AND CRISES
  • с SMS-и на цена 1 лев на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА В ПОМОЩ НА ПОСТРАДАЛИТЕ В ОБЛАСТ БУРГАС В ЛЕВА

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ  БУЛБАНК  АД

BG29UNCR70001506750406

UNCRBGSF


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

С благотворителен оперен концерт събират средства за спасяването на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен

С благотворителен оперен концерт продължава започналата преди три години кампания за спасяването на паметника на някогашния Шести артилерийски полк в Сливен, проявата е на 10 декември в местната зала „Сливен“. Участие в концерта вземат оркестърът на старозагорската държавна опера под диригентската..

публикувано на 10.12.18 в 09:15

"Кроношпан" трябва да представи график за въвеждането на ново пречистване

Днес изсича срокът, в който дървопреработвателното предприятие "Кроношпан" трябва да представи график с етапите на въвеждане в експлоатация на най-добрите налични техники за всички пречиствателни устройства на своята територия. Поетапното въвеждане трябва да започне веднага, а всички мерки да са изпълнени не по-късно от ноември 2019 год. До края на..

публикувано на 10.12.18 в 08:43

Без център за бедомници и тази зима в Ямбол

И тази зима в Ямбол няма да бъде разкрит кризисен център за бездомници. От общината призоваха държавните институции да поемат грижите за хората без подслон. Повече от 10 години в Ямбол няма място за настаняване за бездомници, въпреки решението на Общинския съвет да бъде предоставено помещение за изграждането на кризисен център. Кметът на Ямбол Георги..

публикувано на 10.12.18 в 07:47

След делба 55% от бившия профсъюзен дом в Бургас ще са собственост на Общината

Дългогодишният казус със сградата на бившия „Профсъюзен дом“ предстои да бъде разрешен. Това ще стане след като Общинският съвет реши дали да одобри спогодба по гражданското дело, свързано с делба на пететажната сграда. Предвижда се т.нар. емпоре, където беше бившата дискотека „Космополитън“, да стане собственост на Общината, обясни Златина Георгиева,..

публикувано на 09.12.18 в 13:18

Безплатни прегледи за измерване и оценка на растежа на децата

Безплатни прегледи за измерване и оценка на растежа на децата ще се проведат в Бургас на 9 и на 10 декември 2018 г. Инициативата е част от мащабна кампания на Варненското дружество по детска ендокринология GROWINFORM за ранно откриване и навременно лечение на състояния, свързани с проблемен растеж. От месец септември тази година кампанията е..

публикувано на 09.12.18 в 09:41

Продължават ли „Свидетелите на Йехова“ да нарушават наредби, пита общински съветник

„Свидетели на Йехова“ продължават да нарушават наредби на Община Бургас. Това алармира общинският съветник Георги Дракалиев, отправил питане до кмета Димитър Николов.  "Активистите не спазват и не се съобразяват с приетите наредби. От години техни рекламни щендсери са разположени до Операта, на входа на Морскага градина, до болницата и на други места..

публикувано на 09.12.18 в 08:39

Вълшебният Никулден на Бургас (видео)

Хиляди бургазлии и гости на града се включиха и тази година в празненствата по случай Никулден в Бургас. Никулденско градче, рибни курбани и печена риба – дар от Община Бургас, концерти… Всичко това бе част от празника, който и тази година омагьоса бургазлии и гостите на морския град. Кулминацията им беше, както всяка година,..

публикувано на 08.12.18 в 13:17