Дарителска кампания на БЧК за пострадалите от бедствието в Бургаско

БНР – Бургас подкрепя национална кампания на БЧК за набиране на средства за подпомагане на пострадалите от наводненията в Бургаско. Средствата от дарителската акция ще бъдат изразходвани за възстановяване на щетите в домовете на засегнатите от стихията, за осигуряване на консумативи и материали за хората в криза.

Сред най – засегнатите от бедствието са жители на селата Полски извор, Черни връх, Ливада, Тръстиково, Равнец.

БНР – Бургас призовава – ДА БЪДЕМ СЪПРИЧАСТНИ И ДА ПОМОГНЕМ НА ПОСТРАДАЛИТЕ!


ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА ЧУЕТЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:
Желаещите могат да подкрепят кампанията с дарения по банков път, както и чрез онлайн дарения на сайта на организацията:

  • През Epay - ПОСТРАДАЛИ ПРИ БЕДСТВИЯ, АВАРИИ И КАТАСТРОФИ / VICTIMS OF DISASTERS AND CRISES
  • С Транскарт - БЧК - БЕДСТВИЯ АВАРИИ И КАТАСТРОФИ / BRC – VICTIMS OF DISASTERS AND CRISES
  • с SMS-и на цена 1 лев на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА В ПОМОЩ НА ПОСТРАДАЛИТЕ В ОБЛАСТ БУРГАС В ЛЕВА

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ  БУЛБАНК  АД

BG29UNCR70001506750406

UNCRBGSF


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нужни са редица подобрения хората с увреждания да стигат морето, показа проверка

Нужни са редица подобрения, за да може хората с увреждания да ползват плажните ивици и да имат достъп до морето, показа проверка на плажовете в Бургас инициирана от кмета Димитър Николов. Проверен е централния плаж в квартал "Сарафово", Централния и Северния плаж в Бургас, бившия Евин плаж и ивицата в квартал "Крайморие". На собствениците и..

публикувано на 22.06.18 в 13:24

В село Бероново събират средства за строеж на църква

Кампания за събиране на средства за изграждане на храм  в сунгурларското село Бероново е започнало местното църковно настоятелство. Около 100 хиляди лева са необходими, за да бъде завършена постройката. Нейната първа копка е направена през февруари от митрополит Йоаникий, обясни кметският наместник Христо Велков: "Идеята не е от скоро, от..

публикувано на 22.06.18 в 11:57

Ядливи чаши за кафе вече и на българския пазар

Чаши за кафе, които могат да се консумират предлага вече българският пазар. Причината да бъдат създадени е пагубното влияние на пластмасата върху природата ни, коментира Марина Стефанова, директор устойчиво развитие в Българска мрежа на глобалния договор на ООН. „Чашите имат пълните сертификати и са напълно безопасни. Срокът им на годност..

публикувано на 22.06.18 в 10:43

Международният фестивал „Корабът на изкуствата“ започва в Поморие

Изпълнители и художествени колективи от Русия, Молдова, Украйна, Сърбия и цяла България пристигат в Поморие за петото юбилейно издание на международния фестивал „Корабът на изкуствата“. Фестивалът ще започне днес от 17.30 часа с дефиле на участниците по главната пешеходна улица на града и концерт в залата на НЧ „Просвета 1888“. Над 300 деца..

публикувано на 22.06.18 в 09:05

Над 1 200 евро получават реализиралите се възпитаници на Морското училище

Между 1 200 и 4 000 евро заплата могат да получават завършилите Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“. Училището обяви прием за ученици след основно образование, а бъдещата работа е сигурна, тъй като световният морски флот се нуждае от 20 000 морски офицери. Гимназията приема ученици в две специалности:..

публикувано на 22.06.18 в 09:00

Контролирани взривни работи на кариерата край "Банево" днес

Контролирани взривни работи, свързани с добивния процес на кариерата край бургаския квартал "Банево", ще се извършват днес, съобщават от Община Бургас. Гражданите в близост до обекта за тяхна безопасност в това време не трябва да се приближават на разстояние по-малко от 1 километър около границите на кариерата. Районът ще бъде отцепен.

публикувано на 22.06.18 в 08:39

Община Созопол очаква скоро да получи Дома на морския флот

Община Созопол очаква да получи в най - скоро време от Министерството на отбраната собствеността върху Дома на морския флот. Преговорите са напреднали и се надяваме през есента да подпишем договора, съобщи кметът Панайот Рейзи.  „Надявам се с Министерството на отбраната да се договорим. Имахме няколко срещи с тях. Надявам се през есента да..

публикувано на 22.06.18 в 08:35