Дарителска кампания на БЧК за пострадалите от бедствието в Бургаско

БНР – Бургас подкрепя национална кампания на БЧК за набиране на средства за подпомагане на пострадалите от наводненията в Бургаско. Средствата от дарителската акция ще бъдат изразходвани за възстановяване на щетите в домовете на засегнатите от стихията, за осигуряване на консумативи и материали за хората в криза.

Сред най – засегнатите от бедствието са жители на селата Полски извор, Черни връх, Ливада, Тръстиково, Равнец.

БНР – Бургас призовава – ДА БЪДЕМ СЪПРИЧАСТНИ И ДА ПОМОГНЕМ НА ПОСТРАДАЛИТЕ!


ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА ЧУЕТЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:
Желаещите могат да подкрепят кампанията с дарения по банков път, както и чрез онлайн дарения на сайта на организацията:

  • През Epay - ПОСТРАДАЛИ ПРИ БЕДСТВИЯ, АВАРИИ И КАТАСТРОФИ / VICTIMS OF DISASTERS AND CRISES
  • С Транскарт - БЧК - БЕДСТВИЯ АВАРИИ И КАТАСТРОФИ / BRC – VICTIMS OF DISASTERS AND CRISES
  • с SMS-и на цена 1 лев на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА В ПОМОЩ НА ПОСТРАДАЛИТЕ В ОБЛАСТ БУРГАС В ЛЕВА

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ  БУЛБАНК  АД

BG29UNCR70001506750406

UNCRBGSF


ВИЖТЕ ОЩЕ

Снегът не създава проблеми засега

Падналият през нощта сняг не създава проблеми в Бургаски регион за сега. Това съобщиха дежурните по Гражданска защита и в Областно пътно управление. Повече сняг се е задържал на пътя Слънчев бряг- Обзор, но снегопочистващата техника работи. Пътят е почистен и опесъчен. Около 1 см. е снежната покривка в селата Драганово и Изворище. Ако започне да замръзва,..

публикувано на 25.02.18 в 07:25

Рекорден брой разрешителни за работа на непълнолетни са били издадени миналата година

Рекорден брой разрешителни за работа на непълнолетни са били издадени за миналата година от Областната инспекция по труда, съобщи нейният директор Павлин Васков. 2 422 са разрешителните и са най-много издадени до сега през годините. За 2016-та инспекцията е установила 9 447 нарушения по трудовото законодателство като преобладават тези свързани със..

публикувано на 24.02.18 в 13:56
България подготвя Стратегия за пътна безопасност 2011 – 2020 г.

Обсъждат създаването на единен орган, който да отговаря за пътната безопасност

Идеен проект за Закон за движението по пътищата обсъждат днес в Софийския университет. Дискусията се организира от Института по пътна безопасност. Богдан Милчев, член на УС на организацията, коментира пред БНР - Бургас, че едно от предложенията е да се създаде единен орган, който да отговаря за пътната безопасност: " Този орган ще осъществява и ще..

публикувано на 24.02.18 в 11:27

Мартеници от вестници и филц предлага Социалният център на тематично изложение в НХК

Изложение на ръчно изработени мартеници "Българската Баба Марта" ще бъде открито днес в Дома на нефтохимика. В него участват творци от цялата страна. Базарът ще бъде посетен и от самата Баба Марта, която ще връзва мартеници на всички присъстващи. Официалното откриване е от 11.00 часа с церемония по стар български обичай. Оригинални мартеници ще..

публикувано на 24.02.18 в 09:45
Традиционна кушия в Чирен, Снимка: Люба Филипова

Традиционните за Тодоровден кушии ще се проведат в Бургас, Камено и Приморско

Безплатна езда за деца и паркури започват от 10ч в конната база в Бургас. Това са първите конни състезания за годината които започват на минимални височини, обясни организаторът Георги Базотев. „ Ще има три надскачания едно за най-малките деца казва се X-паркур, когато бариерите са подредени на кръст. Това спомога за лесното им..

публикувано на 24.02.18 в 09:01

Тодоровден е!

11 836 празнуват имен ден днес в региона, а само за Бургас броят им е 6 093. 4 867 мъже в областта се казват Тодор , а женският вариант на името носят 2 199 дами в региона. Имен ден празнуват днес празнуват още Теодор и Теодора, Божидар и Божидара, Божана, Тодора, Тошо. Тодоров ден се нарича още Тудорица или Конски Великден. Отбелязва се с..

публикувано на 24.02.18 в 07:54
Фестивалът на маскарадните игри „Сурва

Кукери гонят злото и наричат за здраве в бургаския квартал „Долно Езерово“

С автентични маски и костюми, кукери ще извършат обреди за здраве и плодородие в бургаския квартал „Долно Езерово“. По традиция обичаят се прави през последната събота на февруари като тази година това е седмицата след Сирни Заговезни. В маскарадните игри в „Долно Езерово“ ще се включат 3 поколения кукери. Две кукерски групи –Каваклии и..

публикувано на 24.02.18 в 07:49