Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР БУРГАС ЗАВЪРШИ УСПЕШНО КАМПАНИЯТА ЗА ДОМА В РУСОКАСТРО, БЛАГОДАРИМ ВИ ДАРИТЕЛИ!

15
Директорът на БНР - Бургас Кирил Костадинов се срещна с ръководството на Дома в Русокастро Любчо Марков и Кристина Терзиева
Снимка: радио Бургас

Наш екип посети Дома в Русокастро и след апела за подкрепа от страна на директора Любчо Марков и зам. директорката Кристина Терзиева, БНР Бургас инициира едномесечна кампания за събиране на дрехи, обувки и завивки за обитателите на социалното заведение.

Домът за възрастни хора с умствена изостаналост в Русокастро съществува от 1973 година, разположен е на 30 км от Бургас и се намира в община Камено. В Дома са настанени 130 мъже, над 18 години с различна степен на умствена изостаналост. Те са от цялата страна, много от тях нямат близки, на други роднините им са социално слаби и не могат да заделят средства за издръжката им.

Изненадани и щастливи сме от широкия отзвук на кампанията ни и сме безкрайно благодарни на всички наши слушатели и дарители, които откликнаха и помогнаха!

Стотици хора се включиха с дарения и целия месец октомври сградата на БНР Бургас на ул. „Филип Кутев“ 2, беше затрупана от чували с дрехи, обувки и завивки. Пренесохме ги на 4 транша с микробуса на Дома. Други наши слушатели занесоха помощи директно на място, включително и мебели. Болницата в Поморие също се включи в кампанията и ще предостави на социалното заведение специализирано оборудване, което ще е от полза  за медицинския кабинет на дома в Русокастро.

Получихме дарения освен от бургазлии и от София, Ямбол, с.Кости, с.Писменово, Елхово, Поморие, Несебър, св. Влас и др.

Записахме имената на някои от дарителите, но много от тях пожелаха да останат анонимни:

Никола Русинов, София Попова, Милена Коларова, Кирил Стамов, Иванка Ефтимова, Иван Бакалов, Донка Пеева, Владислава Паунова, Пенка Дичева, Камелия Георгиева, Ташо Мурджев, Стоян Стоянов, Иван Бодуров, Магдалена Атанасова, Златина Димова, Недялка Динева,Тинка Славчева, Иван Бакърджиев,Теодора Кършева, сем. Вълчеви, Калин Попов, Янка Стайкова, Пепа Вълева, Стоян Димитров, Иван Скопчанов, Георги Иванов,  Петя Влашева, Ани Георгиева, Паула Миленкова „Сороптимист – Интернационал клуб Бургас“, Кремена Йовчева,Тодор Ченгелиев, Миглена Янева, Диляна Господинова, Евгения Димитрова, Сдружение "Понтика", Светослав Червенков,Тодор Карабинов,  Елена Томасян, Манол Славчев,  Добромир Манев  Теодора Стоянова, Красимира Петрунова, Стоян Димитров, Живко Данов, Михаил Стоянов, Гергана Калоянова, Петко Тодоров, Веселин Статев,  Мирослав Тодоров, Радослав Николов, Софка Стоянова,Таньо Милев, Дафина Облакова, Радомир Казаков, Никола Русинов, Катерина Йорданова, Цвета Бъчварова, Керка Ненчева, Велко и Христина Даневи, Мария Василева, Кирил Пейчев, Еди Рейхан, Лиляна Костадинова,Теодора Христова, Църква на адвентистите, Димитър Русев, Росица Гърмова, сдружение „Понтика“, сем. Стоянови -Несебър, Мария Пенчева, Румен и Светла Йорданови и много други!

БЛАГОДАРИМ ВИ, МИЛИ ХОРА ЗА СЪПРИЧАСТНОСТТА! БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ДОБРОТО, КОЕТО НАПРАВИХМЕ ЗАЕДНО!

повече за резултатите от кампанията може да чуете в интервюто със зам. директора на Дома в Русокастро Кристина Терзиева, в звуковия файл:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско

Няколко ключови пътни отсечки в област Бургас ще бъдат ремонтирани преди началото на активния туристически сезон. Дейностите ще стартират след настояване от страна на народните представители от ГЕРБ, съобщиха оттам. „На територията на област Бургас преминава голяма част от туристопотока през летния сезон. Основни пътища, които са връзка към курортните..

публикувано на 26.04.24 в 17:40

Няма регистрирани случаи на птичи грип на територията на област Бургас

Няма регистрирани случаи на инфлуенца по птиците на територията на Бургаска област. Това съобщи на заседание на Областната епизоотична комисия директорът на Областната дирекция по безопасност на храните  д-р Димитър Германов. Заболяването, известно още и като птичи грип, е констатирано в страната. Изпълнителният директор на БАБХ е дал указание да..

публикувано на 26.04.24 в 17:23

Около 130 ракети са изстреляни от полигона за борба с градушките в Сливен

На всяка минута полигонът за борба с градушките в Сливенска област край село Коньово е изстрелвал по две ракети, но въпреки това градоносният облак удари селата Караново, Брястово, Баня, Червенаково и град Шивачево. Това съобщи началникът на ракетната площадка Даниела Мушкова. Днес в пострадалите села правят оглед на щетите, като на повечето места..

публикувано на 26.04.24 в 16:56

Автомобилни състезатели и любители на бързите скорости се събират с обща кауза в Бургас

Събитие, посветено на пътната безопасност, ще се проведе тази неделя в двора на бургаската професионална гимназия по транспорт.  Професионални автомобилни състезатели и притежатели на едни от най-мощните автомобили в България се обединяват за една обща кауза, а именно безопасността на пътя. Гостите на събитието, състезатели и..

публикувано на 26.04.24 в 14:51

Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в с. Русокастро, Ливада, Желязово

Със символична първа копка днес официално бе даден старт на проекта за реконструкцията на водопроводната мрежа в с. Русокастро, Ливада, Желязово, общ. Камено. Дейностите се реализират по проект по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. Общата стойност на проекта е почти почти 3 млн лв.  Очаква се дейностите да приключат..

публикувано на 26.04.24 в 14:17
Емил Кундев

Главният счетоводител на Сливенска митрополия трябва да бъде освободен

Нередности в ревизията в поморийския манастир „Свети Георги“ откриват миряни от Сливенска епархия. Това се случва след като Светия синод представи листа с шест епископи, сред които да бъде избран нов Сливенски митрополит. Името на епископ Йеротей, игумен на поморийския манастир, не присъстваше в списъка, въпреки, че беше избран през февруари...

обновено на 26.04.24 в 14:09

Започва изграждането на светофар на ул. „Мусала“ в Поморие

Изграждането на светофар на ул. „Мусала“ в квартал „Свети Георги“ започва от днес, съобщават от Община Поморие. Дейностите налагат временна организация на движението по улицата.  Целта е чрез светофара, улицата да бъде разтоварена от тежкия трафик на автобуси, за да се възстанови нормалното двупосочно движение по нея.  Всички междуградски автобуси,..

публикувано на 26.04.24 в 13:18