Пространството пред НХК става ледена пързалка

Ледена пързалка в Бургас не е имало от няколко години. За коледните и новогодишни празници през тази обаче бургазлии и гостите на града ще могат да си припомнят какво е да се носиш по леда на кънки с остър връх. Пързалката разбира се ще се ползва по-скоро като атракцион отколкото за спортна дейност, коментира управителят на общинското предприятие „Спортни имоти“ Живко Иванов. Тя ще бъде с големина от 600 кв. метра и ще бъде изградена в началото на месец декември. 

Поддръжката и експлоатацията ще са ангажимент на общинското предприятие „Спортни имоти“. По тази причина кметът Димитър Николов е внесъл докладна, която да определя и съответните цени за ползване. Стандартната, за посетители над 18-годишна възраст ще е 5.00 лв. за един час и наем на кънките 4 лв.. За посетителите от 10 год. до 18 год. и за студенти, таксите ще са 3.00 лв. входен билет и 2.00 лв. за кънки, като за най – малките посетители под 10 год. ще се плаща  по  2.00 лв. Предвидена е и такса за предплатен абонамент, включващ 10 сесии, като таксата отново е съобразена с възрастовата граница на посетителите. 

Подробностите чуйте от репортажа в прикачения файл:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пристанище Бургас вече е отворено за плавателни съдове

Пристанище Бургас вече е отворено за плавателни съдове. По-рано в портът бяха забранени маневрите заради силният вятър. Вятърът в Бургас постепенно утихва. Утре той ще е до умерен от югозапад.

публикувано на 18.01.18 в 17:46

Възстановено е електричеството във всички населени места в община Сливен

Всички населени места в община Сливен имат вече вода и електричество, информират от администрацията. Екип на Общинското предприятие "Земеделие, гори и водни ресурси" продължава работа по премахване на падналите дървета за осигуряване достъпа до с. Раково, който все още е блокиран от дърветата. Посетени на място от експерти са над 25 обекта...

публикувано на 18.01.18 в 17:34

Косово открива почетно консулство у нас, седалището ще е в Несебър

Правителството даде съгласието си Република Косово да открие почетно консулство в България и да назначи Пламен Копчев за свой почетен консул. Седалището на почетния консул ще е в Несебър, а консулският му окръг обхваща територията на цялата страна. Пламен Копчев притежава богат професионален опит в областта на туризма, търговията с петролни..

публикувано на 18.01.18 в 16:33

Общинският хлебозавод в Бургас спира да прави хляб (обновена)

Тежкото финансово състояние на общинския хлебозавод в Бургас се задълбочава. Предприятието ще спре да произвежда хляб и закуски временно, като част от оздравителния му план. След първоначалната стабилизация на завода, той отново изпада в тежка ситуация след напускането на неговия управител Димитър Георгиев. Настоящият, Красимир Колев..

обновено на 18.01.18 в 16:14

Проектобюджетът на община Несебър е 65.5 милиона лева

Балансиран, изпълним и съобразен с приоритетите на общината е проектобюджета на община Несебър за 2018 година. Той възлиза на 65,5 милиона лева, като преходния остатък от миналата година е близо 8 млн. и 400 хиляди лева. В него, както и в предходни години, има разчетени средства за помощи на социално слаби и лица с увреждания, помощи за..

публикувано на 18.01.18 в 16:10

Списание за круизи пише за Бургас

Авторитетно англоезично списание за круизи представя Бургас и региона. Материалът е озаглавен „Пристанище Бургас – добре подготвено за круизно бъдеще”. Дестинация Бургас е представена на четири страници. Показани са отличните възможности за обслужването на пътнически кораби в пристанище Бургас на двата пасажерски терминала, както и временната..

публикувано на 18.01.18 в 15:15

Силният вятър създава проблеми в Сливенско

Сливенската община Твърдица е най-засегната от силния вятър, който духа в региона. От EVN съобщават че има и множество паднали дървета по електропроводи, които са причина за прекъсвания в електрозахранването в някои райони. Продължава работата на диспечерските центрове и аварийните екипи по отстраняването на повредите. Общо 76 екипа на..

публикувано на 18.01.18 в 14:34