Спират водата в центъра и във "Възраждане" утре

Няколко района на Бургас ще са без вода утре заради строително-монтажни дейности. От 9 до 12 ч ще бъде спряна водата по ул."Богориди"  в отсечката между бул. "Демокрация" и ул. "Цар Симеон I", както и по ул."Софроний" в отсечката между ул. "Цар Симеон I" и ул. "Богориди".

Отново утре, но от 8:30ч до 16:30ч ще е спряна водата и по някои от улиците на кв "Възраждане" – в това число по ул. "Любен Каравелов" в отсечката между бул. "Ивайло" и ул. "Гладстон", по ул."Ивайло" в отсечката между ул. "Любен Каравелов" и ул. "Македония". Вода няма да има и за живущите по ул."Пробуда" в участъка между ул. "Калоян" и ул. "Гладстон".


ВИЖТЕ ОЩЕ
Цветанов и Николов разтоварват дарената техника

Електроуреди за 100 000 лв. получиха 187 пострадали семейства

419 електроуреди бяха раздадени днес в едно от най-пострадалите села в област Бургас – каменското Полски Извор. Те бяха разпределени в 187 от домакинствата, които загубиха покъщнината си в наводнението от преди две седмици. 34 електроуреди са предвидени за две детски градини.   Техниката е са на стойност 100 000 лв. и са закупени от..

публикувано на 18.11.17 в 15:46

Нов корпус за онкологично отделение ще се изгражда в Бургас

От догодина в Бургас ще започне изграждането на нов корпус за онкологично лечение. Сградата ще се намира в съседство на комплексния център и вече е проектирана, посочи кметът Димитър Николов. В новото лечебно заведение ще бъде монтиран   PET-CT (пет сити) скенер за образна диагностика. “ Успоредно с това ще изградим и пуснем..

публикувано на 18.11.17 в 13:23

"Бургасбус" въвежда зимно разписание за някои от линиите

Общинският превозвач „Бургасбус“ влиза от днес в зимно разписание за някои от линиите. Т ролеите Т1 и Т2 вече ще се движат до 21 ч. вечер , в зависимост от деня. Промени в разписанието има и за номер 15 , от понеделник до събота, в определени курсове автобусите ще обслужват спирки "Лазурна" и "Ангел Димитров". От днес спира и линията 18Б..

публикувано на 18.11.17 в 09:45

Раздават техника на пострадалите в с. Полски извор

Нови електроуреди ще бъдат раздадени днес в с. Полски извор, общ. Камено, на пострадалите от наводнението   семейства. Те са за домакинства, чиято техника е неизползваема и са закупени с дарените 100 000 лв. от  партийната субсидия на ГЕРБ. В каменското село пристигат премиерът Бойко Борисов и заместник - председателят на партията Цветан..

публикувано на 18.11.17 в 08:21

Атестационната форма за прекратяване на правомощията на директорите на училища е по-добра, смята министъра

Атестационната форма с възможност за прекратяване на правомощията на директорите на училища е по-добра от въвеждането на мандатност. Това каза в Бургас министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той уточни, че целта е да се гарантира устойчивост на директорската професия. " За министерството е важно да има възможност да се..

публикувано на 17.11.17 в 16:53

Няма риск за здравето на хората в района бившите уранови мини край Сливен и Твърдица

Няма риск за здравето на хората в района бившите уранови мини край Сливен и Твърдица. Това обяви днес областния управител Чавдар Божурски, позовавайки се на резултатите от поръчан от областна администрация радиологичен мониторинг, направен от Агенцията по околна среда. Радиационният риск е един на сто хиляди души, каза Божурски. За да бъде..

публикувано на 17.11.17 в 16:50

Община Бургас провери готовността на почистващите фирми за зимния сезон

По заповед на кмета Димитър Николов бе извършена проверка на фирмите, които ще осъществяват зимното поддържане на пътищата на територията на община Бургас. Целта е да се повиши готовността за действие при усложнена обстановка, да се подсигури почистването на пътните артерии при снеговалеж и да се предотвратят бедствени ситуации, предизвикани от..

публикувано на 17.11.17 в 14:33