Бургас е пример в санирането

Комплекс „Меден рудник" в Бургас е пример за това как програмите за енергийна ефективност променят стандарта на живот на хората, каза в Бургас зам.- министърът на регионалното развитие Деница Николова.
Бургас е един от градовете, където се прилага най-успешно програмата за саниране. Зам.-министър Николова потвърди, че приетите до момента проекти ще бъдат изпълнени, но все още не е ясно дали от следващата година гражданите ще доплащат за санирането:
"2018 година ще продължаваме да доизпълняваме всички сгради, които до момента са в процес на реализация или трябва да стартират, имат сключени договори, но все още нямат стартирани дейности по тях. Мисля, че общо сградите бяха над 2000, които трябваше да обновим. До момента са обновени над 600 сгради, останалите или са в ход, или са в процес на реализация. Дали ще доплащат хората или не, предстои дебат в Народното събрание за бъдещето на програмата и през 2018 г. За момента не мога да кажа дали и какъв ще бъде подходящият модел"Чуйте звуковия файл:
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаски майки излизат на протест тази вечер

Бургас  ще подкрепи протеста на майките с деца с увреждания в София. Той за втори път ще се проведе на жълтите павета с искане оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Бургаските родители ще се съберат пред Общината от 17.30 часа. Организатор във Фейсбук е Недялка Гъркова. Тя  е майка на Таня, която е с церебрална парализа. От години Недялка упорито се..

публикувано на 23.10.18 в 11:35

Деца рушат детски площадки

Извършителите на две вандалски прояви на детски площадки в к-с " Меден рудник"  разкриха бургаски полицаи.Първата е станала на 12-ти октомври. Трима 14 -годишни  бургазлии от същия квартал  са повредили  пейка, разположена на  площадка между блокове 42, 44 и 45 . Те са направили пълни самопризнания. За друга вандалска проява са признали и деца на 10 и..

публикувано на 23.10.18 в 09:30

Първа копка правят днес на научно-изследователски и производствен комплекс

Първа копка ще бъде направена днес в „Индустриален и логистичен парк-Бургас“. В  Северна промишлена зона ще бъде дадено началото на изграждането на научно-изследователски и производствен комплекс на дружество за рециклиране и ремонт на газотурбинни двигатели за аеродинамическата индустрия. Закупеният терен е с площ 19 997 кв. м. Срокът за реализация и..

публикувано на 23.10.18 в 08:42

Посланик Ема Хопкинс ще участва в конференция в Бургас

Конференция на тема "Развиване на регионална стратегия за превенция, защита, наказателна отговорност и политики в борбата със сексуалното насилие" ще представи добри практики от  България и Обединеното кралство. В нея ще участват  Ема Хопкинс , посланик на Обединеното кралство в България, кметът   Димитър Николов, областният  управител  Вълчо..

публикувано на 23.10.18 в 08:14

Международна конференция по арт терапия ще се проведе в Бургас

Филиалът на Националната художествена академия в Бургас организира международна конференция по арт терапия. Форумът ще се проведе в  зала "Георги Баев" на Културния център "Морско казино" на 25 и 26 октомври от 9:00 часа. Темата на научната конференция е "Арт терапия - създаване на нови идеи и нови ценности", съобщиха от Община Бургас...

публикувано на 22.10.18 в 16:09

Още една безплатна зарядна станция за електромобили в Бургас

Още една безплатна зарядна станция за електромобили заработи в Бургас. Тя се намира на паркинга на спортния комплекс Парк "Арена ОЗК". Станции за безплатно зареждане в града могат да се ползват още в открития общински паркинг на ул. "Гурко" и в подземния до Операта, а електрическите автомобили паркират безплатно в градската синя зона, съобщиха от..

публикувано на 22.10.18 в 15:19

"Булевард Демокрация" - на 22 октомври

Една приятелка наскоро ми разказа за майка си. Да, тя не е дете с увреждане, но е човек – почти прикован за леглото. За нея се грижи социален асистент. Трудолюбива и грижовна, от ромски произход (подчертавам го умишлено). Социалният асистент е на два часа. Два часа отделя за още един инвалид (умишлено използвам тази дума). Два часа за още един...

публикувано на 22.10.18 в 15:04