Бургас е пример в санирането

Комплекс „Меден рудник" в Бургас е пример за това как програмите за енергийна ефективност променят стандарта на живот на хората, каза в Бургас зам.- министърът на регионалното развитие Деница Николова.
Бургас е един от градовете, където се прилага най-успешно програмата за саниране. Зам.-министър Николова потвърди, че приетите до момента проекти ще бъдат изпълнени, но все още не е ясно дали от следващата година гражданите ще доплащат за санирането:
"2018 година ще продължаваме да доизпълняваме всички сгради, които до момента са в процес на реализация или трябва да стартират, имат сключени договори, но все още нямат стартирани дейности по тях. Мисля, че общо сградите бяха над 2000, които трябваше да обновим. До момента са обновени над 600 сгради, останалите или са в ход, или са в процес на реализация. Дали ще доплащат хората или не, предстои дебат в Народното събрание за бъдещето на програмата и през 2018 г. За момента не мога да кажа дали и какъв ще бъде подходящият модел"Чуйте звуковия файл:
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ахтопол бе първата спирка на лятната кампания "На море - с БНР - Бургас"

Ахтопол ни посрещна с топло слънце и усмихнато настроение. Малък, спокоен и романтичен, такъв, какъвто го търсят и намират хората. Хората, които идват тук бягат от грандоманщината и търсят именно почивката и хубавите плажове, сподели кметът Станислав Димитров, който бе гост в изнесеното ни студио. С няколко проекта ние ще променим концепцията и..

публикувано на 20.07.18 в 19:23

Спокойно море и жълт флаг на бургаския плаж на Илинден

 На Илинден, едно от суеверията е че морето взима жертва. Едни вярват, че пророк Илия слиза край морето, а други , че вълните взимат жертви като курбан за светеца. Това суеверие е чуждо на православната ни религия и е изцяло езическо. Въпреки това, спасителите са особено бдителни около двете дати - 20 юли и 2 август - Илинден по нов и стар стил. Наша..

публикувано на 20.07.18 в 16:49

Що е то пресечена бира?

Първи международен фестивал на бирата се провежда в Експоцентър флора. 101 пивоварни предлагат различни видове крафт бира. Повечето са малки производители, които наблягат на изтънчения вкус и качествените продукти. На щандовете има както наливно, така и бутилирано пиво от Полша, Германия, Белгия, Великобритания, дори и Япония. Чешкото пиво..

публикувано на 20.07.18 в 15:13

От понеделник ограничават движението по пътя Бургас - Царево за монтирането на пешеходния надлез при с. Атия

От 23 юли до 26 юли, от 20 ч. до 6 ч. сутринта, ще се спира движението на всички моторни превозни средства по път II-99 Бургас - Царево, в участъка между пътен възел „Парк Росенец“ и пътен възел „Черноморец“. Ограничаването на трафика е необходимо, за да се монтира безопасно пешеходният надлез при кръстовището за с. Атия, съобщават от Агенция..

публикувано на 20.07.18 в 14:20

Бургаски ВУЗ помага на бизнеса и решава проблема в града с липсата на ИТ специалисти

Бургаският университет "проф. д-р Асен Златаров" решава проблема с липсата на високообразовани ИТ специалисти с проект за изграждане на научна инфраструктура. Проектът УНИТе е съвместен с университетите в Шумен, Русе, Техническият и Софийският иниверситети. Във всеки от тях ще се създадат центрове, които ще осъществяват контакти с бизнеса. Водещ..

публикувано на 20.07.18 в 13:54

Дават 4 милиона лева на Местната инициативна рибарска група в Поморие

Договор за 4 млн. лв.   финансиране на Местната инициативна рибарска група подписа кметът на Поморие Иван Алексиев. В края на миналата година предложението за финансиране събра максимален брой точки и получи одобрението на Управляващия орган на „Програма за морско дело и рибарство” 2014-2020. Като председател на Управителния съвет на групата,..

публикувано на 20.07.18 в 13:32

"Булевард Демокрация" - на 20 юли

На Илинден традицията, мрачната народна традиция, сочи, че морето взима жертви. Така че, бъдете внимателни. И без това гинем по пътищата, от болести или кротко си заминаваме през някой от Терминалите, че, както казва Тони Филипов, д-р, не се знае дали този месец ще станем под 7 милиона или следващия. И слушайте спасителите. Онзи ден един..

публикувано на 20.07.18 в 12:43