Бургас е пример в санирането

Комплекс „Меден рудник" в Бургас е пример за това как програмите за енергийна ефективност променят стандарта на живот на хората, каза в Бургас зам.- министърът на регионалното развитие Деница Николова.
Бургас е един от градовете, където се прилага най-успешно програмата за саниране. Зам.-министър Николова потвърди, че приетите до момента проекти ще бъдат изпълнени, но все още не е ясно дали от следващата година гражданите ще доплащат за санирането:
"2018 година ще продължаваме да доизпълняваме всички сгради, които до момента са в процес на реализация или трябва да стартират, имат сключени договори, но все още нямат стартирани дейности по тях. Мисля, че общо сградите бяха над 2000, които трябваше да обновим. До момента са обновени над 600 сгради, останалите или са в ход, или са в процес на реализация. Дали ще доплащат хората или не, предстои дебат в Народното събрание за бъдещето на програмата и през 2018 г. За момента не мога да кажа дали и какъв ще бъде подходящият модел"Чуйте звуковия файл:
ВИЖТЕ ОЩЕ

5-годишно дете е с фрактура на черепа след падане от четири метра в Сливен

5-годишно момиченце е прието в реанимацията на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен, съобщиха от лечебното заведение. Детето е с фрактура на черепа, получена при падане от 4 метра височина. Състоянието на детето е стабилизирано. Общо 146 души са потърсили спешна помощ в сливенската болница от 19 до 21 януари. В неврохирургия е настанено дете,..

публикувано на 22.01.18 в 08:53

Жителите на „Върли бряг“ готови за протест, ако не се променят условията им на живот

В примитивни условия, мрак и мизерия живеят хората в минно селище „Върли бряг“ на 4 км.от Бургас. Селището е без имена на улиците, без осветление и сметосъбиране, без канализация и с електрозахранване от времянка. Близо 10 години жителите на „Върли бряг“, както и фирмите, които имат бази там, чакат промяна на статута на земята и изготвянето на..

публикувано на 22.01.18 в 08:42
Снимката е илюстративна

Поставят подземни контейнери в Несебър

През тази година преди началото на активния туристически сезон на 8 места в Несебър ще бъдат поставени подземни контейнери, те ще са в новата част на града, съобщи Галина Бабева , началник отдел „Европейски проекти и програми“  в общината.  „Те ще бъдат с външно финансиране – не от европейски програми, не и от бюджета на Общината. Това са 8..

публикувано на 22.01.18 в 08:21

Циклонът "Албена" ще донесе рязка промяна на времето, оранжев код за Бургаска област

През следващото денонощие под влиянието на средиземноморският циклон „Албена“, преминаващ през Гърция, Егейско към Черно море, метеорологичната обстановка ще се усложни. Още през нощта валежите ще обхванат цялата страна и ще се усилят. В югоизточната половина на България ще превалява значително количество дъжд. С умерен и силен вятър отначало..

публикувано на 21.01.18 в 16:43

С колоритно веселие отбелязоха Бабинден в Несебър

Бабинден е един от празниците, който се отбелязва с особена почит в Несебър. Тази година той се състоя на площад „Жулиета Шишманова“ в новата част на града, като зареди с много положителни емоции присъстващите.  Колоритно, с много усмивки и весело настроение, Фолклорна формация „Българка“ към НЧ „Яна Лъскова – 1905“ и Тракийски клуб -..

публикувано на 21.01.18 в 16:00

"Голямото сърце" се пълни заради реанимобила с оборудване за новородени

Голямата форма на сърце, поставена  на градския площад, се пълни  с пластмасови капачки в подкрепа на бъдещия реанимобил, който ще струва от 20 хиляди лева, ако бъде закупен на старо, до 60 хиляди лева, пояснява доктор Стилияна Томова от неонатолочигното отделение на УМБАЛ Бургас: Малките пациенти  и лекарите трябва да са поставени..

публикувано на 21.01.18 в 13:38

1620 новородени в УМБАЛ - Бургас за 2017 г., болницата продължава да е най - предпочитана от родилките

"Родилното отделение на УМБАЛ Бургас продължава да бъде най-предпочитано от бъдещите майки. Градът ни се откроява от общата тенденция на демографски срив, броят на ражданията е относително стабилен и вярвам, че скоро ще я обърнем" , съобщи днес д-р Антонио Душепеев, началник „Родилно отделение“ в УМБАЛ Бургас. Днес в болницата бе отбелязан..

публикувано на 21.01.18 в 12:34