Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вместо улица и паркинг - три нови сгради в "Меден рудник"

Строителството на жилищни сгради в компелкс „Меден рудник“ значително е изпреварило изграждането на инфраструктурата. Това призна Магдалена Манолова, директор на Център за административни услужи „Възраждане“ във връзка с настояването на няколко блока в комплекса, да бъде изградена инфраструктура – улица с осветление и паркинги до домовете им. Сега пред блоковете им се простира поляна, която след всеки дъжд се превърща в кално тресавище. Това пространство е единственото, където могат да паркират и автомобилите в района.

"В близост до блоковете, с които се разигра първоначално дискусията 333, 332, 199, проекти за сграда в общината няма депозирани, но има частен имот с предвиждане на строителство в съседство. Обслужването на тези три жилищни сгради ще бъде с алея, която е 6 м. Няма проект за паркинг в този район", обясни Манолова.

Тя допълва, че тази алея ще бъде направена при възможност за финансиране и след като собствениците на трите имота, които са с намерение за строителство, не построят сградите си.

Районният кмет на "Меден рудник" пое ангажимент скоро да се направи посипка, за да може да бъде по-нормален достъпа до жилищните сгради както за автомобилите, така и за живущите.


Подробностите в репортажа на Ивайло Пеев:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Три блока в "Меден рудник" поискаха изграждане на инфраструктура пред домовете им

За изграждането на улична инфраструктура се обявиха живущите в три кооперации в „Меден рудник“. Пред блокове 199, 332 и 333 се простира почти 800м. поляна, която сега се използва за паркинг. При всеки дъжд обаче калта прави истинско изпитание прибирането..

публикувано на 29.11.17 в 08:00
архив 2017 година

Нова улица в "Меден рудник" заменя калните алеи

Нова улица ще бъде изградена в "Меден рудник". Тя е пресечна на  булевард "А.Г. Коджакафалията" в посока бл. 333. Проектът включва още изграждане на тротоари и монтиране на ново осветление.  Още през 2017 година с БНР Бургас се свързаха..

публикувано на 18.03.21 в 13:36
ВИЖТЕ ОЩЕ
Старият град на Братислава, Словакия

Старият град на Братислава и Бургас ще се побратимяват

Бургас има дългогодишни приятелски взаимоотношения с администрацията на словашката столица. Тече комуникация и подготовка на бъдещо побратимяване. То ще е със Старе Место – историческият център на Братислава. Днес местният парламент в Бургас..

публикувано на 23.04.24 в 13:39

Отложиха гласуването по докладната записка с искането на Фондация "Лили Иванова"

Общинският съвет в Бургас отложи гласуването по докладната записка, свързана с искането на Фондация „Лили Иванова“ за предоставянето на общински имот в Морската градина и превръщането му в културен център. Става въпрос за сградата на бивше..

публикувано на 23.04.24 в 13:08

Общият устройствен план на Царево ще е готов до юни

До месец юни трябва да е готов проектът на Общия устройствен план на Царево. Тенденциите са, че на юг в общината не се предвижда никакво развитие, освен за изключително важни инфраструктурни обекти, като пречиствателни станции и гробища, коментира..

публикувано на 23.04.24 в 11:04

Зелената зона за паркиране в Бургас става целогодишна

Общинският съвет в Бургас прие предложението зелената зона за платено паркиране да стане целогодишна, със зимно и лятно работно време. Докладната записка беше гласувана след кратък дебат. Идеята е продиктувана от живеещите в к-с „Лазур“. Лятното работно..

публикувано на 23.04.24 в 11:00

Общинският съвет в Бургас гласува днес нова стратегия за платеното паркиране в Бургас

Предложение зелената зона за платено паркиране в Бургас да стане целогодишна, със зимно и лятно работно време, е част от дневния ред на местния парламент днес. Общински съветници предлагат и въвеждането на по-строги правила за електрическите..

обновено на 23.04.24 в 08:16
Снимката е илюстративна

Затварят ул. "Иван Хаджипетров" в Бургас за изграждане на канализация

В Бургас от 9 часа днес се затваря за движение на МПС ул. „Иван Хаджипетров“ от кръстовището с ул. „Атанас Буров“ до кръстовището с ул. „Евлоги и Христо Георгиеви“.  Причината е изграждането на канализационна мрежа на улиците „Атанас Буров“ и „Иван..

публикувано на 23.04.24 в 07:53

В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

Светият синод листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит. Сред шестимата номинирани не са включени епископ Йеротей и епископ Михаил, които бяха избрани през февруари, но впоследствие изборът е касиран, заради..

публикувано на 22.04.24 в 18:07