Десетки талантливи деца на Бургас включиха празничното осветление на града

Снимка: Община Бургас

Десетки талантливи деца на Бургас включиха празничното осветление на града заедно с кмета Димитър Николов. Това се случи снощи на празничния концерт по повод Никулден на пл. „Тройката“. Децата се качваха на сцената на групи, като всяка от тях включи светлините в различни сектори на града. Групите включваха изявени математици, компютърни специалисти и графични дизайнери, певци, инструменталисти и танцьори, биолози, атлети и такива с успехи в сверата на изобразителното изкуство. Към тях се присъединиха и народен хор "Трепетлика", гайдарски и танцов състави от СУ "Добри Чинтулов", вокална група "Нестинарка", детска фолклорна формация "Шарени гайтани" и вокален ансамбъл "Фортисимо".

Никулденският празничен концерт завърши с грандиозна заря.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ангелкова завежда дело за клевета срещу Бранимир Ботев

Министърът на туризма Николина Ангелкова завежда дело за клевета срещу бившия ресорен заместник- министър Бранимир Ботев.  Повод за това стана изказване на Ботев, че е бил обект на сплашване, като свърза случилото се с името на министъра. " Абсурдно е някой да твърди такива неща. Има органи, които ще се заемат с това. За мене е абсолютно..

публикувано на 17.08.18 в 13:48

До два месеца концесионерът на Океанариума трябва да заплати дължимите банкови гаранции (ОБНОВЕНА)

Изграждането на океанариума в Бургас отново предизвика спорове между представители на фирмата концесионер , местната администрация и общинските съветници. По време на Комисията по правни въпроси към Общинския съвет днес стана ясно, че фирмата не е платила банковата гаранция, заложена в концесионния договор. До 30 юли тази година фирмата е..

обновено на 17.08.18 в 13:36

Министър Ангелкова: "Ние нямаме непроверен плаж"

Спорът за шума край морето се прехвърли и на политическо ниво, след словесните престрелки между вицепремиера Валери Симеонов и лидера на Атака Волен Сидеров. Как ще се отрази това на туристическия сезон - министърът на туризма Николина Ангелкова, коментира така: " Всяко едно нещо такова е притеснително, но аз няма какво да коментирам, това са..

публикувано на 17.08.18 в 13:26

Бургаската болница има нужда от основен ремонт

Сградата на Университетската многопрофилна болница в Бургас се нуждае от основен ремонт и саниране. Това коментира за БНР Бургас д-р Светлозар Георгиев, зам.-директор на лечебното заведение: "Старият корпус, т.нар. "терапевтичен корпус", беше саниран 1997-1998 година. Но и там има течове, има нужда от подмяна на много части. Ние имаме средства..

публикувано на 17.08.18 в 12:00

Археологическите разкопки на западната крепостна стена на замъка на Русокастро приключиха

Приключиха археологическите разкопки на западната крепостна стена на замъка на Русокастро. Напълно са проучени още 48 м от монументалното фортификационно съоръжение, което е най-мащабното от разкритата досега укрепителна система на средновековния град, и така общата му дължина достига 68 м. Ширината на стената варира от 2.80 м при входа на крепостта..

публикувано на 17.08.18 в 11:47

Продължава изграждането на велоалеята към Сарафово

Проектът за изграждане на продължението на велоалеята до "Сарафово" навлиза във финалния си етап, съобщиха от община Бургас. Той   се забави,  тъй като е част от по-голям и сложен проект за брегоукрепване и овладяване на свлачищните процеси по една голяма част от крайбрежието в посока "Сарафово". И в момента се работи активно по неговата реализация...

публикувано на 17.08.18 в 11:40

Поставиха обезшумителна стена на " Какао" в Слънчев бряг

 Затвореният нощен бар "Какао" в Слънчев бряг отново може да работи. Изпълнени са  всички предписания, наложени от регионалната здравна инспекция. Това е установено при нова проверка.Заведението е приведено от „открит“ в „закрит“ тип, като източната му  стена е затворена плътно.То ще работи като обезшумителни панели ще се поставят най – късно в 23:00..

публикувано на 17.08.18 в 11:33