Разходите на българските транспортни фирми са се увеличи заради нощувки

Разходите на българските транспортни фирми,които изпращат служителите си в командировка, са се увеличили. Причината са въведените нови условия, според които шофьорите трябва да спят в хотели, а не в камионите.Командировъчните  стигат нивата в Европа, каза за БНР Бургас Петко Ангелов, зам.-председател на  Българската Асоциация на Сдруженията в Автомобилния Транспорт:

"В нашите фирми командировъчните вървят от 1800 до 2 300 евро. Това е горе- долу колкото заплатата там. Близо 10 хиляди евро излизат  хотелите, в които, в момента ,шофьорите са длъжни  да нощуват . На месец тези разходи достигат до 30 хиляди.Притесняваме се, че няма платени паркинги. Това е дискриминация спрямо българските фирми. По статистика на Европейския съюз кражбите за миналата година от камиони са за 3 млрд  евро.Така ние подпомагаме крадците"

Повече чуйте в звуковия файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

Инж. Градишка :Бизнесът трябва да бъде по-активен

Бургаската гимназия по туризъм беше една от първите, където бе реализирана паралелка по дуално обучение през 2016 година. Учениците в момента са в 10-ти клас, предстои им най-важната част -11-ти клас, когато ще работят и учат. Нещата се случват с много усилия от наша  страна, обясни директорът на училището инж.Павлина Градишка. За развитие на..

публикувано на 19.02.18 в 14:55

Българите предпочитат френски сортове и купажни вина

С водосвет и зарязване на лозята започна денят на св. Трифон в частна винарна между  Ахелой и Каблешково. Здрава  и богата реколта си пожелаха служителите, които вече години наред произвеждат марка качествени вина. Лозовите масиви са разположени на историческата Симеонова могила. Мястото е кръстено на Цар Симеон Велики, защото се..

публикувано на 14.02.18 в 15:44

50% от потребителите със сметки от 22 лева за ток

По - малко ток сме изхарчили през първия месец на новата година, съобщават от енергодружеството. Основната причина е  по-топлото време тази зима.  Средното потребление на битовите клиенти в Югоизточна България през януари 2018 г. е 400 kWh, което е 17,8% по-малко спрямо година по-рано, когато е било 487 kWh. Близо 51 процента от потребителите ще..

публикувано на 09.02.18 в 12:07

Кражбите на ток в Бургас рязко са спаднали

Под 9% са загубите и кражбите на ЕВН за 2017 г, съобщават от дружеството. За да е ясно какво означава това, Петър Костадинов от отдел „Комуникации“ обясни, че 1% загуба на електроенергия струва 10 млн. лв. Спестената енергия е достатъчна да захрани Бургас за година и половина, уточни той. През миналата година дружеството отчита, че е..

публикувано на 08.02.18 в 13:21

Пенсионерите искат, общинските съветници не дават

Пенсионери настояват да отпаднат ограниченията за броя на пътувания в градския транспорт. Зад тях застана и общественият посредник Тодор Стамболиев. Въпросът днес отново предизвика дебати в общинския съвет, на който бяха  одобрени преференциите за различни социални групи. Пенка Попова представи  в заседателна зала  причините, според които..

публикувано на 30.01.18 в 18:14

Приеха бюджета на Бургас за 2018 година

Общинските съветници одобриха днес бюджета на Бургас за 2018 година. Против бяха само съветниците от БСП, дебат на практика нямаше, а само изявления в подкрепа на финансовото предложения на администрацията. Още в началото  стана ясно, че с  820 хиляди лева  е увеличена макрорамката му. Това са средства, които ще отидат за дейности и проекти,..

публикувано на 30.01.18 в 17:14

Ж.Табаков : Без зелена зона през уикенда

Докладна записка, в която ще бъде предложено, да се намали цената на зелената зона и да отпадне платеното паркиране през уикенда, за района ,където бе въведено, ще внесе общинският  съветник Живко Табаков. Мотивите му са : Едната част на Бургас, там където е Централен плаж Бургас, е синя зона.В събота и неделя синя зона не се заплаща,В..

публикувано на 30.01.18 в 16:54