Започва цялостна реконструкция на няколко бургаски улици, първата е „Лермонтов“

видин улица дупки ремонт
Снимка: РАДИО ВИДИН Архив

Няколко централни бургаски улици ще бъдат изцяло реконструирани. Те ще придобият нова приятна визия, която ще е в синхрон със съвременната градска среда. Това са "Лермонтов", "Шипка", "Отец Паисий", "Иларион Макариополски", "Успенска", "Гео Милев", "Граф Игнатиев" и "Константин Фотинов".

Следващата седмица стартира първият етап от реконструкцията, при който ще бъде извършена аварийна подмяна на водопровода на ул. "Лермонтов" в участъка от ул. "Славянска" до ул. "Георги Кирков".

Заради изкопните работи от 16 януари, вторник, ще бъде въведена временна организация на движението. Участъкът ще бъде затворен за превозни средства. Движението ще бъде пренасочено по ул. "Възраждане", а ул. "Георги Кирков" ще бъде отворена за еднопосочно движение.

Вторият етап от рехабилитацията на ул. "Лермонтов" обхваща участъка до ул. "Шипка", както и самата ул. "Шипка". 

След подмяната на водопровода на улиците Община Бургас ще положи нова настилка, като на повечето места тя ще бъде от павета, а в останалата част - от асфалт. Облагородяването на района предвижда изграждането на тротоари, монтиране на ново осветление, озеленяване, поставяне на подземни контейнери.

По време на ремонтните дейности по "Лермонтов" синята зона по ул. "Възраждане" в участъка от "Георги Кирков" до "Шипка", както и по ул. "Шипка", няма да функционира заради затруднението в трафика.

Живеещите на ул. "Лермонтов", които притежават годишни стикери за локално паркиране, ще получат право да спират своите превозни средства в 4 съседни подзони.

При всяка промяна на организацията на движение гражданите ще бъдат информирани какви ще са временните ограничения и обходните маршрути.

Реконструкцията на бургаските улици се извършва по "Интегриран проект за осигуряване на балансирана градска среда", който е с европейски финансиране и средства от бюджета на Община Бургас.


ВИЖТЕ ОЩЕ

От 17 декември започва продажбата на електронни винетки

От 17 декември започва продажбата на електронни винетки от сайта bgtoll.bg и мобилното приложениe, съобщиха от  Агенция ,,Пътна инфраструктура“.Стикери ще могат да се купуват   и от терминали за самотаксуване, които ще бъдат разположени в търговските обекти по протежение на републиканската пътна мрежа. Плащането ще става посредством дебитна и кредитна..

публикувано на 14.12.18 в 08:18

Нови формули за изчисление на бюджетите на учебните заведения в Сливен

Кметът на община Сливен Стефан Радев се срещна  с директори на детски градини и училища. Поводът бяха формулите за финансиране, по които са изчислени делегираните бюджети на училищата и детските заведения за следващата година. Те са  резултат от  промени в нормативната база. Завишението на стандартите за детските градини за 2019 г. е около 18 %, а за..

публикувано на 14.12.18 в 07:25

Свалиха билбордовете с хомосексуалисти в Бургас

Билбордовете с хомосексуални двойки,които предизвикаха възмущението на граждани на Бургас, са премахнати, каза за БНР Бургас Иван Агафонов , управител на фирмата, чиято собственост са рекламните пана.Причината е негативната обществена реакция. След като получих множество сигнали  по телефона от будни граждани и жалбите, препратени от Общината,..

публикувано на 13.12.18 в 18:16

Авиомузеят в Бургас ще открие свой членски клуб през 2019 г.

Авиомузей Бургас ще открие ученически членски клуб в началото на 2019-та година, съобщиха от Община Бургас. Дейността на авиоклуба ще продължи през цялата учебна година, като веднъж месечно ученици от различни бургаски учебни заведения ще бъдат гости в Авиомузея в Бургас. Темите и срещите на клуба ще бъдат предварително избрани, а целта им ще бъде..

публикувано на 13.12.18 в 17:52

Благотворителен коледен базар за фондация "Деца на българската армия"

Благотворителен коледен базар за набиране на средства за фондация "Деца на българската армия" ще се проведе на 14 декември в сградата на Военен Клуб -Бургас. Базарът се организира от флотилия бойни и спомагателни кораби - ВМС, съвместно с военните формирования от Бургаски гарнизон и Военен клуб - Бургас.  Събраните средства от..

публикувано на 13.12.18 в 15:45
Снимката е илюстративна.

3 % се очаква да бъде инфлацията през 2019 г.

Около 3 % се очаква да бъде инфлацията догодина. Това обясни Димитър Бранков, заместник-председател на Българската стопанска камара. Той допълни, че и сега се отчита повишаване на цените на някои стоки и услуги спрямо предходната година. „Най-значителни ръстове са отбелязани при разходите за жилища, вода, електроенергия, газ и други..

публикувано на 13.12.18 в 15:36

"Булевард Демокрация" - на 13 декември

Ех… навремето какви билбордове имаше. Едни пушещи мъже, които яздеха коне и пушеха цигари. И пак пушеха… След време забраниха явната реклама на папиросите и започна скритата. В някой клип се прокрадне някоя пушеща знойна и, обикновено, силиконова певица. Ама вече не беше същото. Иначе, този начин на рекламиране винаги е бил провокативен...

публикувано на 13.12.18 в 15:16