Започва цялостна реконструкция на няколко бургаски улици, първата е „Лермонтов“

видин улица дупки ремонт
Снимка: РАДИО ВИДИН Архив

Няколко централни бургаски улици ще бъдат изцяло реконструирани. Те ще придобият нова приятна визия, която ще е в синхрон със съвременната градска среда. Това са "Лермонтов", "Шипка", "Отец Паисий", "Иларион Макариополски", "Успенска", "Гео Милев", "Граф Игнатиев" и "Константин Фотинов".

Следващата седмица стартира първият етап от реконструкцията, при който ще бъде извършена аварийна подмяна на водопровода на ул. "Лермонтов" в участъка от ул. "Славянска" до ул. "Георги Кирков".

Заради изкопните работи от 16 януари, вторник, ще бъде въведена временна организация на движението. Участъкът ще бъде затворен за превозни средства. Движението ще бъде пренасочено по ул. "Възраждане", а ул. "Георги Кирков" ще бъде отворена за еднопосочно движение.

Вторият етап от рехабилитацията на ул. "Лермонтов" обхваща участъка до ул. "Шипка", както и самата ул. "Шипка". 

След подмяната на водопровода на улиците Община Бургас ще положи нова настилка, като на повечето места тя ще бъде от павета, а в останалата част - от асфалт. Облагородяването на района предвижда изграждането на тротоари, монтиране на ново осветление, озеленяване, поставяне на подземни контейнери.

По време на ремонтните дейности по "Лермонтов" синята зона по ул. "Възраждане" в участъка от "Георги Кирков" до "Шипка", както и по ул. "Шипка", няма да функционира заради затруднението в трафика.

Живеещите на ул. "Лермонтов", които притежават годишни стикери за локално паркиране, ще получат право да спират своите превозни средства в 4 съседни подзони.

При всяка промяна на организацията на движение гражданите ще бъдат информирани какви ще са временните ограничения и обходните маршрути.

Реконструкцията на бургаските улици се извършва по "Интегриран проект за осигуряване на балансирана градска среда", който е с европейски финансиране и средства от бюджета на Община Бургас.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Има лек спад в заболеваемостта от туберкулоза

Във връзка с 24 март, когато се отбелязва световния ден за борба с туберкулозата, белодробната болница в Бургас предоставя безплатни изследвания за това заболяване. Д-р Евелина Трошанова, управител на Специализираната болница в Бургас каза че наблюдава лек спад в заболеваемостта.. „ Хората започнаха да ни търсят рано, което е много добре...

публикувано на 22.03.18 в 09:33

Слаб снеговалеж в областта, обстановката е спокойна

Слаб дъжд вали в района на Ямбол, слаб сняг на Дюлински проход,  в Айтос, Кръстина, Драганци, Ловно Ханче и Прилеп, в Сливен и Тръвдица. Пътните настилки са мокри, на места заледени, но вече обработени, информират от Областно пътно управление, Готовност за снегопочистване от поддържащите филми има на пътя Слънчев бряг - Обзор. Техниката е на място,..

публикувано на 22.03.18 в 09:09

Пътят за Свобода е осеян с дупки, линейка не може да влезе в селото

Непроходим е пътят за село Свобода, община Камено, сигнализираха слушатели на БНР -Бургас. До селото не може да достигне линейка или пожарна, а трябва да обикалят през автомагистралата.  Третоскласният път за село Свобода,е непроходим. От  много време преминаването от там е невъзможно, заради състоянието на пътните настилки, разказа Румяна..

публикувано на 22.03.18 в 09:01
Река Камчия

Няма промяна на нивото на река Средецка към този момент

Няма промяна на нивото на река Средецка към момента, каза за БНР Бургас Иванка Ангелова – кмет на с.Дебелт.  Нивите са залети от четирите побива на реката, има опасност да бъде  залят и участъка на пътя Бургас – Средец. Хората са подготвени за евакуация: „Към момента нивото на водата е същото, каквото беше и вчера, от четирите пробива на..

публикувано на 22.03.18 в 07:39

Бизнесът среща местната власт

Бургас ще бъде домакин на кръгла маса на тема „Бизнесът среща местната власт“.  Тя ще се проведе на 29 март в Eкспозиционен  център "Флора" от  11.00 часа.  Основни акценти в програмата  ще бъдат стратегиите за развитие на региона. Както и какво може да предложи местната власт на инвеститорите, възможностите за по-ефективно сътрудничество с..

публикувано на 21.03.18 в 15:36

Министерски съвет промени статута на републикански път и го предоставя на община Малко Търново

Участък от 2,1 км от републикански път Дуранкулак - ГКПП „Малко Търново“, намиращ се на територията на община Малко Търново, беше обявен за публична общинска собственост. Промяната на статута се извършва по предложение на кмета на община Малко Търново, след съгласуване с Агенция „Пътна инфраструктура“, поради промяна във функциите на трасето, реши..

публикувано на 21.03.18 в 13:37

Постоянно се следят рисковите от наводнения участъци в Бургаско

Няколко са рисковите участъци от наводнения, които се следят постоянно в област Бургас. Взимат се превантивни мерки. Там където е необходимо се изграждат диги и към момента няма опасност за населението в региона. Заради снеготопенето и обилните валежи рискови са предимно долните течения на реките. Вчера карнобатското село Сърнево се размина..

публикувано на 21.03.18 в 13:21