Мосинов: Антикорупционният закон е лошо написан, съветници не могат да работят с общините

Снимка: burgascity.com

Общински съветници не могат да участват под каквато и да е форма в договори със съответните общини. Промените са заложени с новия антикорупционен закон. Той е лошо написан, категоричен е бургаският общински съветник и председател на комисията за конфликт на интереси Евгений Мосинов.

„Включително и това, че те не могат да бъдат съдружници в дружества, които работят с общината или структури на общината. Това е новото. Иска се прекратяване на всякакви договори. Но, понякога, това е свързано с дейност в полза на съответната община. А джипитата (които са и общински съветници – б.а.) са действително по договори за наем с общински търговски дружества – медицинските центрове. Това е регламентирано в самия закон за лечебните заведения. И сега да ги прекратяваме – къде ще ги гоним тези хора? В малките общини този закон ще създаде големи проблеми“

Подобни промени засягат лични лекари, които са общински съветници, земеделски производители в местните парламенти, които ползват общински мери и пасища, поясни Мосинов. За да бъде спазен законът, съветниците или трябва да прекратят договорите си с общините, или да подадат оставки, добави юристът.

Репортаж по темата можете да чуете в прикачения файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Движение на българските майки" - Бургас с пореден благотворителен базар за деца в неравностойно положение

За 11 - та поредна година „Движението на Българските майки“ в Бургас   организира Коледен благотворителен базар, който предстои в края на седмицата в МОЛ –а в Славейков. На него ще се предлагат ръчно изработени изделия, а със събраните средства ще се подпомогнат деца в неравностойно положение. Прекрасни коледни украси, сувенири, картички и..

обновено на 13.12.18 в 09:02

Започват обсъжданията на проектобюджета на Община Средец за 2019 г.

В Голямо Буково днес ще се проведе обществено обсъждане на проектобюджета на Община Средец за 2019. То ще е за селото - домакин и за селата Белеврен, Кирово, Граничар, и Тракийци. Събранието ще се проведе в с.Голямо Буково от 11 ч. в кметството. В 12:15 ще има обсъждане в клуба на пенсионера във Вълчаново, в 13  - в кметството на Сливово, за селата Камене..

публикувано на 13.12.18 в 08:41

Шоково поскъпване на всичко заради по - високата цена на тока за бизнеса, очакват бургазлии

Шоково поскъпване на основните стоки и храни заради по-високите цени на тока за бизнеса, прогнозират производители. Според бургазлии това е поредният удар върху джоба на българина и обещаното десет процентно увеличение на заплати няма да го компенсира. "На всички ще се отрази увеличението, беден е народът. Като вдигнат тока ще вдигнат всичко! Ето..

публикувано на 13.12.18 в 08:21

Заседание на Комитета за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество България - Турция ще се проведе в Поморие

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще съпредседателства заседание на Комитета за наблюдение на Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg - ИПП България - Турция 2014 - 2020 г. Форумът ще се проведе днес в Поморие. В рамките на заседанието ще бъде представен  напредъкът по изпълнението на..

публикувано на 13.12.18 в 07:26

Несебър с нова благотворителна кампания - „Море от капачки за Сами”

Мащабна благотворителна акция  под наименованието „Море от капачки за Сами” стартира в Община Несебър. Тя ще прерасне в инициатива  „Коледа за Сами  и приятели” Благородната  идея  цели да се помогне на деца със  заболявания в  лечението и рехабилитацията им. Старт на  инициативата даде Сдружението на творците и занаятчиите...

публикувано на 12.12.18 в 18:14

Приморско с награда „Община на 2018 г. за морски туризъм“

Димитър Германов кмет на Община Приморско получи приз за „Община на 2018 г. за морски туризъм“ по време на церемония по връчването на годишните награди за туризъм, инициирани от Министерството на туризма „За мен е изключителна чест от името на Община Приморско да получа тази награда. Тя е своеобразна оценка за усилията и труда, които сме положили, за да..

публикувано на 12.12.18 в 15:29

"Булевард Демокрация" на 12-ти декември

На фона на всичко случващо се не само у нас, а и по света, днес започваме с добрата новина - най-сетне ремонт на пътя Царево - Малко Търново. След години трепетно очакване, сигнали до къде ли не, гражданско недоволство, правителството чу молбите на хората и се смили. По-спокойно, бързо и най вече безопасно ще се пътува в участъка, който от години бе трън..

публикувано на 12.12.18 в 14:49