Социалните с нетърпимост към колегите си насилници, единици петнят системата

Социалните работници трябва да проявяват нетърпимост към колеги, които възпитават децата с насилие. Предстои да бъде обявена обществена поръчка за обучение и супервизия как да се реагира в случаи на предизвикателно поведение от страна на тийнейджърите. Това посочиха от Агенцията за социално подпомагане на национален форум в Бургас.

Това, което снощи гледах в Господари на ефира, е недопустимо. Професията, без значение колко и какви дипломи имаш, се работи със сърце, търпение, разбиране- към дете, възрастен или човек с увреждане. Хора като тази колежка, независимо, че работодател й е кметът на Борован, няма място в социалната сфера, заяви Николина Иванова от Агенцията, която преди години беше ръководител на проекта в Могилино.

Услугите в България в момента са над 1300. Имаме един случай в Габрово и друг в Борован, но останалите колеги изключително добре си вършат работата и върху тях се поставя това  петно, че те са същите като тези, които си позволяват да удрят шамари. Това е недопустимо и самите ние като социални работници трябва да ги изхвърлим от тази система.

Недобре свършена социална работа се наблюдава по- често в малките общини, в които неправителственият сектор е слабо представен, гражданският контрол го няма по начина, по който действа на други места.  Видеонаблюдението не е универсално решение.То не бива да е навсякъде, трябва да гарантира личното пространство, добавя Иванова.

РЕПОРТАЖ НА РАДОСТИНА ВЕЛИКОВА:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Свалиха билбордовете с хомосексуалисти в Бургас

Билбордовете с хомосексуални двойки,които предизвикаха възмущението на граждани на Бургас, са премахнати, каза за БНР Бургас Иван Агафонов , управител на фирмата, чиято собственост са рекламните пана.Причината е негативната обществена реакция. След като получих множество сигнали  по телефона от будни граждани и жалбите, препратени от Общината,..

публикувано на 13.12.18 в 18:16

Авиомузеят в Бургас ще открие свой членски клуб през 2019 г.

Авиомузей Бургас ще открие ученически членски клуб в началото на 2019-та година, съобщиха от Община Бургас. Дейността на авиоклуба ще продължи през цялата учебна година, като веднъж месечно ученици от различни бургаски учебни заведения ще бъдат гости в Авиомузея в Бургас. Темите и срещите на клуба ще бъдат предварително избрани, а целта им ще бъде..

публикувано на 13.12.18 в 17:52

Благотворителен коледен базар за фондация "Деца на българската армия"

Благотворителен коледен базар за набиране на средства за фондация "Деца на българската армия" ще се проведе на 14 декември в сградата на Военен Клуб -Бургас. Базарът се организира от флотилия бойни и спомагателни кораби - ВМС, съвместно с военните формирования от Бургаски гарнизон и Военен клуб - Бургас.  Събраните средства от..

публикувано на 13.12.18 в 15:45
Снимката е илюстративна.

3 % се очаква да бъде инфлацията през 2019 г.

Около 3 % се очаква да бъде инфлацията догодина. Това обясни Димитър Бранков, заместник-председател на Българската стопанска камара. Той допълни, че и сега се отчита повишаване на цените на някои стоки и услуги спрямо предходната година. „Най-значителни ръстове са отбелязани при разходите за жилища, вода, електроенергия, газ и други..

публикувано на 13.12.18 в 15:36

"Булевард Демокрация" - на 13 декември

Ех… навремето какви билбордове имаше. Едни пушещи мъже, които яздеха коне и пушеха цигари. И пак пушеха… След време забраниха явната реклама на папиросите и започна скритата. В някой клип се прокрадне някоя пушеща знойна и, обикновено, силиконова певица. Ама вече не беше същото. Иначе, този начин на рекламиране винаги е бил провокативен...

публикувано на 13.12.18 в 15:16

Два килограма марихуана откриха полицаи в Банево

Четирима души са задържали бургаските полицаи при специализирана полицейска операция по неутрализиране на наркоразпространение в кв. „Банево”. Двама от тях са баща и син, а други двама – персонал от заведение, намиращо се в квартала, в което при извършените процесуално-следствени действия са намерени и иззети : големи количества марихуана и..

публикувано на 13.12.18 в 15:04
Здравко Тошков, председател на регионалната структура на КНСБ в Бургас

Здравко Тошков:Повишението на цената на електроенергията може да доведе до фалити на предприятия

Предприятия могат да спрат работа заради високите цени на електроенергията. Това предупреди КНСБ в свой доклад. Причината е, че производители вещаят шоково поскъпване на основни хранителни стоки.  От синдиката отчитат, че резултатът от това повишаване на цената на тока ще засегне не само бизнеса, но и ще се отрази пряко върху доходите на..

публикувано на 13.12.18 в 14:46