Социалните с нетърпимост към колегите си насилници, единици петнят системата

Социалните работници трябва да проявяват нетърпимост към колеги, които възпитават децата с насилие. Предстои да бъде обявена обществена поръчка за обучение и супервизия как да се реагира в случаи на предизвикателно поведение от страна на тийнейджърите. Това посочиха от Агенцията за социално подпомагане на национален форум в Бургас.

Това, което снощи гледах в Господари на ефира, е недопустимо. Професията, без значение колко и какви дипломи имаш, се работи със сърце, търпение, разбиране- към дете, възрастен или човек с увреждане. Хора като тази колежка, независимо, че работодател й е кметът на Борован, няма място в социалната сфера, заяви Николина Иванова от Агенцията, която преди години беше ръководител на проекта в Могилино.

Услугите в България в момента са над 1300. Имаме един случай в Габрово и друг в Борован, но останалите колеги изключително добре си вършат работата и върху тях се поставя това  петно, че те са същите като тези, които си позволяват да удрят шамари. Това е недопустимо и самите ние като социални работници трябва да ги изхвърлим от тази система.

Недобре свършена социална работа се наблюдава по- често в малките общини, в които неправителственият сектор е слабо представен, гражданският контрол го няма по начина, по който действа на други места.  Видеонаблюдението не е универсално решение.То не бива да е навсякъде, трябва да гарантира личното пространство, добавя Иванова.

РЕПОРТАЖ НА РАДОСТИНА ВЕЛИКОВА:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Градският транспорт на Бургас не е адаптиран за туристи

Градският транспорт на Бургас не е адаптиран за туристи, смятат бургазлии. Те дават за пример информационните табели по спирките, които са само на български език. Михаил Минков от години живее в Германия и когато се прибира в родния Бургас уменията му да е ориентира са поставени пред изпитание. " Имената на спирките нищо не ми говориха, а..

публикувано на 21.06.18 в 10:27
Ресторант

Приоритет в проверките на ОБАБХ са хотелите и ресторантите, където се хранят деца

Хотелите и ресторантите, където се хранят деца ще са приоритет в проверките на Агенцията по безопасност на храните през лятото. Д-р Денка Благоева от областната дирекция в Бургас, посочи че те задължително получават информация къде ще бъдат настанени деца. " Ние идваме да проверим обекта дали има осигурени суровини за тяхното хранене. Наредба 9..

публикувано на 21.06.18 в 09:08

Нов метод за безкръвно премахване на камъни в бъбреците въведе Бургаската болница

Урологията на УМБАЛ Бургас стана третата в страната, която въведе революционен метод за безкръвно премахване на камъни в бъбреците. Иновацията идва в Бургас почти веднага след като е представена на световния урологичен конгрес в Копенхаген, разказа началникът на отделението д-р Николай Миринчев. Тя представлява миниатюрна видеокамера на върха на..

публикувано на 21.06.18 в 08:54

Аташетата по рибарство обсъждат ефективния контрол на среща в Бургас

Неформална среща на генералните директори и аташетата по рибарство ще се състои в Бургас. По време на срещата в рамките на ротационното българско председателство на Съвета на Европейския съюз (ЕС), генералните директори ще обменят мнения по новите предложения на ЕК за изменение на системата за контрол на ЕС в рибарството и ефективността на..

публикувано на 21.06.18 в 08:24

Силата на колективните проекти и корпоративната социална отговорност дебатират на икономически форум

Защо и как корпоративната социална отговорност е за всеки бизнес; лидерство и поемане на лична инициатива; силата на колективните проекти са сред основните теми на форума „Бизнесът - сила за добро“. Кметът Димитър Николов ще открие събитието от 10-12.30ч. в зала "Георги Баев" на Морското казино. Форумът се организира от Българската мрежа на Глобалния..

публикувано на 21.06.18 в 08:18
Жечо Станков

Зам.-министърът на енергетиката ще участва в конференция за енергийната ефективност и ВЕИ

Заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков ще участва в международната конференция „По пътя към почти нулевоенергийни сгради. Норвежкият опит и предизвикателствата в България“. Събитието е част от календара на първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз и се провежда в „Експо център Флора“. От 9:30 до 10:00 ч. да бъде..

публикувано на 21.06.18 в 07:42

До 10-ти юли ще е готов пътя свързващ Слънчев бряг с Ахелой

До 10-ти юли ще е готов пътя свързващ Слънчев бряг с Ахелой. Това обеща на среща с жителите на курортното селище председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов. Той уточни, че до тогава ще бъде създадена временна организация на движението и автобусите ще оставят пътниците на старата спирка в центъра на Ахелой. Повод за..

публикувано на 21.06.18 в 07:31