Социалните с нетърпимост към колегите си насилници, единици петнят системата

Социалните работници трябва да проявяват нетърпимост към колеги, които възпитават децата с насилие. Предстои да бъде обявена обществена поръчка за обучение и супервизия как да се реагира в случаи на предизвикателно поведение от страна на тийнейджърите. Това посочиха от Агенцията за социално подпомагане на национален форум в Бургас.

Това, което снощи гледах в Господари на ефира, е недопустимо. Професията, без значение колко и какви дипломи имаш, се работи със сърце, търпение, разбиране- към дете, възрастен или човек с увреждане. Хора като тази колежка, независимо, че работодател й е кметът на Борован, няма място в социалната сфера, заяви Николина Иванова от Агенцията, която преди години беше ръководител на проекта в Могилино.

Услугите в България в момента са над 1300. Имаме един случай в Габрово и друг в Борован, но останалите колеги изключително добре си вършат работата и върху тях се поставя това  петно, че те са същите като тези, които си позволяват да удрят шамари. Това е недопустимо и самите ние като социални работници трябва да ги изхвърлим от тази система.

Недобре свършена социална работа се наблюдава по- често в малките общини, в които неправителственият сектор е слабо представен, гражданският контрол го няма по начина, по който действа на други места.  Видеонаблюдението не е универсално решение.То не бива да е навсякъде, трябва да гарантира личното пространство, добавя Иванова.

РЕПОРТАЖ НА РАДОСТИНА ВЕЛИКОВА:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бизнесът среща местната власт

Бургас ще бъде домакин на кръгла маса на тема „Бизнесът среща местната власт“.  Тя ще се проведе на 29 март в Eкспозиционен  център "Флора" от  11.00 часа.  Основни акценти в програмата  ще бъдат стратегиите за развитие на региона. Както и какво може да предложи местната власт на инвеститорите, възможностите за по-ефективно сътрудничество с..

публикувано на 21.03.18 в 15:36

Министерски съвет промени статута на републикански път и го предоставя на община Малко Търново

Участък от 2,1 км от републикански път Дуранкулак - ГКПП „Малко Търново“, намиращ се на територията на община Малко Търново, беше обявен за публична общинска собственост. Промяната на статута се извършва по предложение на кмета на община Малко Търново, след съгласуване с Агенция „Пътна инфраструктура“, поради промяна във функциите на трасето, реши..

публикувано на 21.03.18 в 13:37

Постоянно се следят рисковите от наводнения участъци в Бургаско

Няколко са рисковите участъци от наводнения, които се следят постоянно в област Бургас. Взимат се превантивни мерки. Там където е необходимо се изграждат диги и към момента няма опасност за населението в региона. Заради снеготопенето и обилните валежи рискови са предимно долните течения на реките. Вчера карнобатското село Сърнево се размина..

публикувано на 21.03.18 в 13:21

Потомци на спасени евреи издигат мемориал в центъра на Бургас

Потомци на спасени евреи ще издигнат в Бургас мемориал на благодарността в памет на достойните жители на морския град. Той ще се намира до Часовника в центъра на Бургас и ще бъде открит на 11 април от 17:00 часа. В Бургас са организирани и още събития, посветени на 75г от спасяването на българските евреи. Сред тях е изложбата на МВнР на Израел,..

публикувано на 21.03.18 в 10:54

БЧК - Бургас започва раздаването на храни на нуждаещите се в петък, първият пункт ще е в Айтос

В края на тази седмица БЧК - Бургас ще започне раздаването на продукти от хранителната програма на Европейския съюз на социално слаби граждани. Първият пункт ще бъде разкрит в петък 23 март в Айтос в сградата на общината. Разкриването на пунктовете в областта ще става поетапно във всяка община, като право на помощта имат 13 872 души в бургаско. Поради..

публикувано на 21.03.18 в 09:42

Чрез трансгранични проекти Царево подобрява туристическата си инфраструктура

  Общинският съвет в Царево прие нова Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Царево.  Сега действащата наредба е изменяна и допълвана повече от 40 пъти, а новоприетият проект има за цел да актуализира цялостно разпоредбите и привеждането в съответствие с измененията от последните..

публикувано на 21.03.18 в 09:41

Ученици демонстрират последствията от климатичните промени

Ученици от СУ "Св.Св. Кирил и Методий" и НБУ "Михаил Лъкатник“ ще демонстрират от 10.30ч на площада пред първото училище последствията от климатичните промени върху природата и човека. Ще участват ученици от 1 до 12клас на двете училища. Учениците ще интерпретират темата за климатичните промени в различни експериментални и творчески центрове..

публикувано на 21.03.18 в 09:13