Римското право при кандидатстването в 1 клас дискутираха съветници

Снимка: БГНЕС

Римското право при кандидатстването в 1 клас дискутираха съветниците от постоянната комисията по транспорт и морско дело към Общинския съвет на Бургас. Дали първият подал заявление , е и приет. Касае се за системата за райониране при записването на първокласниците.

Зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева обясни, че тяхната идея била за по-тясно райониране което гарантира 100%прием в училището по район

"Първоначалното ни предложение за система бе за по-тесен район, в който учениците ще могат да подават заявления за прием. Например ЦДГ бе разделена на няколко зони – първата е западно от бул "Хисто Ботев" до бул "Мария Луиза", където има три училища, втората зона също е с три училища и обхваща района от "Христо Ботев" до бул "Демокрация", комплексите "Братя Миладинови" и "Лазур" са обединени, защото в "Лазур" училището за 1 клас е само едно. По същия начин и к-с "Меден рудник" е разделен на две",каза Ананиева.

Още чуйте в звуковия файл
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаските рибари с видео уроци как се мерметосват мрежи

Видеоканалът на старите рибарите от Ченгене скеле стартира с първите си седем урока, които могат да се видят на адрес:https://www.youtube.com/channel/UCl9aROF9Hr-M-hAiseTojLg. Клиповете показват какво е узукма и мерметосване, коя е подходящата мрежа за улов на калкан, лефер и сафрид. Създадена е и опция за лесно прибавяне и споделяне на видеа от..

публикувано на 21.08.18 в 16:26

"Репортер 5" на 21 август

Eто какво ще чуем в днешното издание на "Репортер 5": - В темата ни на деня днес разказваме за неволите на живеещите на бургаската улица „Левски“. Според тях, след ремонта огромните стари, зелени дървета там са премахнати, за сметка на тънки, млади фиданки, които са три пъти по-малко като бройка. - След 17 часа ще отидем и в затвора, но..

публикувано на 21.08.18 в 15:59

Жители на „Възраждане“: Бургас се превръща в бетонен град

Абсолютна лъжа е, че броят на засадените дървета отговаря на броя на премахнатите, както твърди община Бургас. В това е категорична Ваня Георгиева, която живее на ул. „Левски“. Според нея, броят на новозасадените дървета е три пъти по-малък от този преди реконструкцията на улицата. Това се доказва и с бърза проверка в google maps.  "Преди ремонта..

публикувано на 21.08.18 в 15:10

Дядо Йоаникий освети новоизградения параклис в бургаския затвор

Църковната обител, изградена в двора до централния корпус на бургаския затвор, носи името „Свети Петър и Павел“. Всички строителни работи по помещението, което преди това е било склад, са извършени от затворниците, каза директорът Бранимир Мангъров. 15 хиляди лева е отделила дирекцията по вероизповеданията за изографисването, което е било..

публикувано на 21.08.18 в 13:01
Снимка от изложбата „21 август 1968: Краят на Пражката пролет“

"Булевард Демокрация" - на 21 август

Репликата, която изрича Петър Младенов за танковете, едва ли щеше да се хареса на другарите словаци и чехи преди 50 години. Народна република България всъщо взима участие в смазването на Пражката пролет и то е „позорно“, пише в статия „Дойче Велле“. Медията пояснява, че както много други съветски войници, българите от полковете от Елхово и..

публикувано на 21.08.18 в 12:59

Община Бургас: Броят на засадените дървета по ул. „Левски“ е в равновесие с премахнатите

"Броят на засадените дървета по ул. „Левски“ е в равновесие с броя на  премахнатите."  Това е официалният отговор на община Бургас във връзка с жалба на живущите на улицата, че след ремонта на част от улицата, са засадени три пъти по-малко дървета. Според общината, предвидените места за засаждане са установени от проектантите като най-подходящи и..

публикувано на 21.08.18 в 12:54
остров Свети Кирик

Рейзи: Морското училище продължава да се руши, държавата нехае

Няма индикации държавата да прехвърли за стопанисване остров Свети Кирик на Община Созопол. Това означава, че няма надежда и да ремонтираме рушащото се Морско училище , призна пред БНР – Бургас кметът Панайот Рейзи. От години водим тази битка, но желание в лицето на Министерството на културата няма, посочи той: “Най-лошият стопанин в..

публикувано на 21.08.18 в 12:17