На Акве Калиде учат малчуганите как да си правят тракийски татуси от къна

Чрез различни активности най-малките посетители на туристически комплекс "Акве Калиде" всяка неделя ще се запознават с различно изкуство в рамките на инициативата Арт-И-Факти. В неделя от 11:00 до 13:00 ч. децата ще могат да видят и научат какви татуировки са били на мода по времето на траките. Малчуганите ще могат сами да декорират ръцете си в тракийски стил с къна. Децата ще се запознаят и с традиционни техники за плетене на изделия от ракита. Те не само ще могат да си изплетат украса за бутилка, но и да си налеят минерална вода от "извора".

Арт-И-Факти се организира на открито, в градината на туристически комплекс "Акве Калиде". Таксата е  3 лв. за едно и 4 лв. за две занимания и включва  посещение на музея и 3D мапинг.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургас посреща 2019 година с Дара, Павел и Венци Венц, Жечка Сланинкова и ПФА "Странджа

Община Бургас посреща Нова година с голям концерт на площад "Тройката".Той ще започне   в 22.30 часа на 31 декември с изпълнения на любимката на тийнейджърите Дара. След нея на сцената ще се качат Павел и Венци Венц, Жечка Сланинкова и професионален фолклорен ансамбъл "Странджа". Водещ на новогодишния концерт ще бъде DJ Мартен, който ще продължи..

публикувано на 17.12.18 в 13:14

Майки на деца с увреждания провеждат благотворителен базар за трета поредна година (снимки)

Сувенири, украса, картички са само част от прекрасните предмети, които са направили майките от сдружение „Равен старт 2009“. Инициативата е подкрепена и от други жени, които са предоставили за базара ръчно направени изделия. Включиха се и дами от Габрово, Пловдив, София, разказа Гергана Маврова, която е майка на момиченце с детска церебрална..

публикувано на 17.12.18 в 11:19

Догодина ще бъдат отпуснати милион и половина лева за иновации в училищата

19 са иновативните училища в Бургас, последните 10 са придобили този статут през тази година, съобщи депутатът от ГЕРБ Ася Пеева. 1 млн и 500 хиляди лева са заложени  през 2019  в националната програма за иновации в учебните заведения. Средствата ще бъдат за обмен на добрите практики по отношение на иновациите и това, което до сега е постигнато,..

публикувано на 17.12.18 в 08:58

Поредно заседание по делото „Пиргос“

Поредно заседание по делото „Пиргос“ ще се проведе днес в Бургаския административен съд. Живеещите в близките блокове обжалват изменението в Подробния устройствен план, издаден от Община Бургас. Според тях  това ще даде възможност за израждането на поредния висок блок, който ще отнеме от жизненото пространство в района. При последното заседание през..

публикувано на 17.12.18 в 08:42

От днес започва продажбата на електронни винетки

От днес започва продажбата на електронни винетки от сайта bgtoll.bg и мобилното приложениe, съобщиха от  Агенция ,,Пътна инфраструктура“.Стикери ще могат да се купуват   и от терминали за самотаксуване, които ще бъдат разположени в търговските обекти по протежение на републиканската пътна мрежа. Плащането ще става посредством дебитна и кредитна карта,..

обновено на 17.12.18 в 08:14

Очакват се спирания на тока в много бургаски села

От Електроразпределителното дружество информират, че поради планови действия по съоръженията, до 10.30 часа смущения на електрозахранването ще има в селата Черни връх, Полски извор, Тръстиково, Братово, както и във фотоволтаичните централи в района.  А до 16.30 спирания на тока са възможни в Българово, Братово и Равнец. 

публикувано на 17.12.18 в 08:11

50 души протестираха днес в местността "Германката"

50 кв. метра частен терен ще станат общинска собственост, за да се направи път до морския бряг в местността Германката край Созопол. Това обеща днес кметът на общината Панайот Рейзи пред близо 50 протестиращи срещу застрояването на района и ограничаването на достъпа до морето. Кметът Рейзи уточни, че проблемът ще бъде решен до началото на..

публикувано на 16.12.18 в 12:39