„Бургасбус“ на първо място по финансови загуби, „Чистота“ - на приходи

„Бургасбус“ е общинското предприятие с най-сериозни финансови загуби за изминалата година - близо 4 млн. лв. Най-печелившото е „Чистота“, които имат приходи с 870 000 лв. повече. Над 3 900 000 лв. по-малко пари са влезли в Общинския превозвач на Бургас през 2017 г. За сравнение, предната година то е било на печалба с 40 000 лв., през 2015 г. отново – с 280 000 лв. В Комисията по туризъм този отчет предизвика най-сериозна дискусия. Виолета Лазова от Община Бургас поясни, че част от причините са внедряването на новата транспортна схема и на новата билетна система, назначени са и допълнително служители.

„Това е персонал, който да обслужва тази електронна билетна система и тази транспортна схема. Таблата, които са поставени навсякъде, се обслужват от хора, които трябваше да бъдат назначени поради спецификата на дейността. С преминаването на маршрутките към „Бургасбус“ се наложи още 37 души да бъдат назначени в дружеството.“

887 души работят в „Бургасбус“. Виолета Лазова изрази надежда, че през следващата година се очаква резултатите да са добри, тъй като тогава ще бъда калкулирана и новата цена на билета от 1.30 лв. Общинският съветник Ангел Божидаров контрира, че Общинският съвет е гласувал 800 000 лв. допълни средства за валидаторите, а в същото време са ги информирали, че остават кондукторките във всеки автобус.

На загуба е и „Благоустройствени строежи“ с над половин милион лева. Причината е, че техният разсадник бе дарен на друга общинска фирма. Едно от печелившите предприятия „Бургаски пазари“ е с близо 200 000 лв. повече приходи, макар да се вижда намаление при тях спрямо последните години. Отчетите ще бъдат гласувани на сесията в края на месеца.

Повече по темата чуйте в звуковия файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

Жителите на "Долно Езерово" се разбраха с "Бургасбус" - отменят протеста

Протестът срещу новото разписание на автобус №7, който беше планиран за този петък от 17:30 на кръговото движение на КАТ се отменя. След проведена среща в късния следобед вчера е постигнат консенсус между жителите на Долно Езерово и Бургас бус. Исканията на живущите в квартала са изпълнени. Автобусната линия №7 ще остане самостоятелна за квартала и ще..

публикувано на 20.09.18 в 17:27

Абумелих: Най-добре е да се въведе задължителна здравна застраховка

Задължителна здравна застраховка би била най-добрия вариант за пациентите. Това коментира пред БНР - Бургас собственикът на болница „Дева Мария“ Семир Абумелих. Вторият стълб на здравното осигуряване ще гарантира на хората, че няма да плащат нищо допълнителни за лечението си, категоричен бе той и добави: "Като има застраховател намесен, болниците..

публикувано на 20.09.18 в 15:27

Новата морска градина на Лозенец ще е готова до следващото лято

Лозенец посреща следващия летен сезон с модерна и атрактивна морска градина. Строителството й започва до месец, стана ясно по време на общественото обсъждане на проекта в морското селище. Паркът ще се прави изцяло с местно финансиране от бюджета на община Царево и ще струва около един милион. Половината от парите вече са заделени в сметката на..

публикувано на 20.09.18 в 14:56

"Булевард Демокрация" на 20 септември

Бездуховността или имането са мотивът за грабежа в Роженския манастир? Ако е второто, до някаква степен историята може и да може след време да реабилитира и оправдае извършителите. Естествено, че това не е начина, но безисходицата е голямо нещо. Ако обаче е първото, то спасение няма и за тях, а може би и за нас. Защото бездуховния човек няма нищо, той е..

публикувано на 20.09.18 в 14:40

Четири велосикотки радват бургазлии

В европейската седмица на мобилността община Бургас монтира арт инсталации съчетаващи велосипедите и котките. Пластичните решения са реализирани по идея на Областния информационен център и Общината. Те са дело на графити артиста Иван Янков /с псевдоним Esteo/. Преди две години отново по заръка на Общината той изрисува и стария бункер до калните бани...

публикувано на 20.09.18 в 14:24

Бургаски стоматолози участват в кампанията за силанизация на детските зъби

И тази година бургаски стоматолози се включват в профилактичната програма за силанизиране на първите постоянни, дъвкателни зъби на децата. Кампанията вече стартира и ще продължи до 20-и ноември, информират от проекта. Силантът представлява специален материал, който образува тънък слой върху дълбоките вдлъбнатини..

публикувано на 20.09.18 в 10:24

Собствена бензиностанция и спасително ремонтно корабче за поморийските рибари

Община Поморие е внесла проектното предложение „Реконструкция и модернизация на рибарско пристанище Поморие – II етап” по мярка 1.8 „Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни борси и покрити лодкостоянки” от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020. „Успяхме да подготвим и внесем проектното си предложение първи. Това е..

публикувано на 20.09.18 в 09:49