„Бургасбус“ на първо място по финансови загуби, „Чистота“ - на приходи

„Бургасбус“ е общинското предприятие с най-сериозни финансови загуби за изминалата година - близо 4 млн. лв. Най-печелившото е „Чистота“, които имат приходи с 870 000 лв. повече. Над 3 900 000 лв. по-малко пари са влезли в Общинския превозвач на Бургас през 2017 г. За сравнение, предната година то е било на печалба с 40 000 лв., през 2015 г. отново – с 280 000 лв. В Комисията по туризъм този отчет предизвика най-сериозна дискусия. Виолета Лазова от Община Бургас поясни, че част от причините са внедряването на новата транспортна схема и на новата билетна система, назначени са и допълнително служители.

„Това е персонал, който да обслужва тази електронна билетна система и тази транспортна схема. Таблата, които са поставени навсякъде, се обслужват от хора, които трябваше да бъдат назначени поради спецификата на дейността. С преминаването на маршрутките към „Бургасбус“ се наложи още 37 души да бъдат назначени в дружеството.“

887 души работят в „Бургасбус“. Виолета Лазова изрази надежда, че през следващата година се очаква резултатите да са добри, тъй като тогава ще бъда калкулирана и новата цена на билета от 1.30 лв. Общинският съветник Ангел Божидаров контрира, че Общинският съвет е гласувал 800 000 лв. допълни средства за валидаторите, а в същото време са ги информирали, че остават кондукторките във всеки автобус.

На загуба е и „Благоустройствени строежи“ с над половин милион лева. Причината е, че техният разсадник бе дарен на друга общинска фирма. Едно от печелившите предприятия „Бургаски пазари“ е с близо 200 000 лв. повече приходи, макар да се вижда намаление при тях спрямо последните години. Отчетите ще бъдат гласувани на сесията в края на месеца.

Повече по темата чуйте в звуковия файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

Даниела Костадинова от БНР Бургас с награда "Златно перо" за журналистика (ВИДЕО)

Годишната награда "Златно перо“ на Съюза на българските журналисти, в категорията „Кореспондент на централна медия в страната“, беше присъдена на дългогодишния  кореспондент на БНР в Бургас и главен редактор на БНР-Бургас Даниела Костадинова. Наградата се дава за високи постижения и професионалното отношение към темите. Отличието беше връчено от..

публикувано на 12.11.18 в 19:04

От смартфона следим разписанието на автобусите в Бургас (ВИДЕО)

От днес всички жители и гости на Бургас могат да ползват интерактивна платформа, която дава възможност за достъп в реално време до полезна информация за градския транспорт. Благодарение на нея, можем да планираме най-удобния маршрут и да разберем кога ще пристигне автобуса. Зам. управителят на „Бургасбус“ инж. Любомир Атанасов обяснява, че ще..

публикувано на 12.11.18 в 18:18

Несебър остава без вода утре

Несебър остава без вода утре - 13 ноември, съобщиха от ВиК - Бургас. Водоподаването ще бъде спряно в стария и новия град от 9.30 до 16 часа. Причината е превключване към нов водопровод по улица "Христо Ботев".  Подмяната му е в участъка от ул. "Иван Вазов" до ул. "Хан Крум" и започна преди седмица. Продължителността на строителните дейности ще е 60..

публикувано на 12.11.18 в 16:25

Ден на отворените врати ще се проведе в БСУ на 15 ноември

На традиционния Ден на отворените врати са поканени са учениците от 11 и 12 клас на средните училища от Бургас и от региона. Ще бъдат представени специалностите в бакалавърските програми, университетската библиотека, възможностите за обучение в чужбина по програма Еразъм+. Тази година са предвидени редица събития, съпътстващи основната проява:..

публикувано на 12.11.18 в 16:11

Кметът Димитър Николов подкрепя инициативата на общинските съветници за чистота на въздуха и предлага допълнителни мерки

Кметът Димитър Николов подкрепя инициативата на общинските съветници за чистотата на въздуха в Бургас и предложението им за извършване на замерване от независима лаборатория. "Темата винаги е била чувствителна за града и аз от първата година като кмет съм настоявал за постоянен контрол от компетентните институции. Затова приемам всяка една..

публикувано на 12.11.18 в 15:28

Започна изграждането на Околовръстното на Равда

Кметът на Община Несебър, Николай Димитров даде старт на многоочакваната реализация и същинското строителство на северния околовръстен обход на Равда - улица „България“. Началото на новото трасе започва при стадиона и завършва с кръгово колело преди края на улица „Несебър“. Новата улицата ще е с дължина от около 900м., с двупосочно движение и..

публикувано на 12.11.18 в 14:56

"Булевард Демокрация" на 12-ти ноември

Явно предстои поредна зима на недоволство. Както преди 5г и днес всички говорят за протести, но сега не са ДАНСwithme, а сякаш по-удачното мото е блокирай заедно с нас, да речем. Не съм шофьор, но знам, че цената на горивото е висока да, а жизнения ни стандарт е под всякаква критика. Чудя се обаче у нас това ли е начина да се привлече вниманието - да се..

публикувано на 12.11.18 в 14:55