„Бургасбус“ на първо място по финансови загуби, „Чистота“ - на приходи

„Бургасбус“ е общинското предприятие с най-сериозни финансови загуби за изминалата година - близо 4 млн. лв. Най-печелившото е „Чистота“, които имат приходи с 870 000 лв. повече. Над 3 900 000 лв. по-малко пари са влезли в Общинския превозвач на Бургас през 2017 г. За сравнение, предната година то е било на печалба с 40 000 лв., през 2015 г. отново – с 280 000 лв. В Комисията по туризъм този отчет предизвика най-сериозна дискусия. Виолета Лазова от Община Бургас поясни, че част от причините са внедряването на новата транспортна схема и на новата билетна система, назначени са и допълнително служители.

„Това е персонал, който да обслужва тази електронна билетна система и тази транспортна схема. Таблата, които са поставени навсякъде, се обслужват от хора, които трябваше да бъдат назначени поради спецификата на дейността. С преминаването на маршрутките към „Бургасбус“ се наложи още 37 души да бъдат назначени в дружеството.“

887 души работят в „Бургасбус“. Виолета Лазова изрази надежда, че през следващата година се очаква резултатите да са добри, тъй като тогава ще бъда калкулирана и новата цена на билета от 1.30 лв. Общинският съветник Ангел Божидаров контрира, че Общинският съвет е гласувал 800 000 лв. допълни средства за валидаторите, а в същото време са ги информирали, че остават кондукторките във всеки автобус.

На загуба е и „Благоустройствени строежи“ с над половин милион лева. Причината е, че техният разсадник бе дарен на друга общинска фирма. Едно от печелившите предприятия „Бургаски пазари“ е с близо 200 000 лв. повече приходи, макар да се вижда намаление при тях спрямо последните години. Отчетите ще бъдат гласувани на сесията в края на месеца.

Повече по темата чуйте в звуковия файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

Софтуер проверява колко губим при по-ниски осигуровки

С калкулатор на загубите всеки може да изчисли колко би загубил в следващите 30 години, ако се осигурява на по-нисък от реалния си доход. Софтуерът е достъпен на интернет страницата  www.zaplatavplik.bg   и до момента е използван над 4 200 пъти . Калкулаторът позволява, след попълване на данни за действителния и деклариран доход, всеки да разбере..

публикувано на 16.07.18 в 15:25

Наистина ли някой ни кара да избиваме цели села с животни?

Много въпроси останаха без отговори относно масовата евтаназия на животни в засегнатите с чума по дребните преживни животни в Ямболско и Бургаско. Наистина ли убиването на всички кози и овце в селата е решение? Опитахме се да потърсим отговори като неспециалисти, без да претендираме за експертност*. В интервю пред сайта Агроновините , доц...

обновено на 16.07.18 в 14:32

В сряда отбелязваме годишнина от рождението на Апостола

На 18 юли, сряда, се навършват 181 години от рождението на Апостола на българската свобода - Васил Левски. Не са изчезнали във времето заветите на големия революционер, посветил живота си на каузата за Освобождение на поробеното си Отечество. Национален дълг е да ги предаваме и ние на децата си. На 18 юли 2018 г., от 11:00 часа, Община Бургас..

публикувано на 16.07.18 в 14:23

"Булевард Демокрация" - на 16 юли

Еврокомисията идва да ни нагледа правилно ли трепем дребния преживен добитък в Странджа. Предполагаме, че ще стигне и до баба Дора от Шарково, до която отидоха земеделският министър, лидерът на БСП, чакали и омбудсмана. Дори и да спасят козичиките на баба Дора, това не е решение. Защото след шапа, шарката, синия език, трябваше отдавна да се..

публикувано на 16.07.18 в 13:02
Снимката е илюстративна

Хората в Шарково са притеснени да не се замърси водата заради загробените животни

Ситуацията в село Шарково днес е спокойна. Живи остават около 160 овце и кози. Ветеринарите днес не са правили опит да влязат при животните, няма и засилена полицейска охрана. Останали са няколко младежи, които са в готовност да защитят животните на Тодорка Щерева. След умъртвяването на животните и тяхното загробване в горната част на селото, сред..

публикувано на 16.07.18 в 12:55
Снимката е илюстративна

Спокойна е обстановката в Шарково тази сутрин

След протестите през почивните дни, тази сутрин обстановката в село Шарково е спокойна. Няма протестиращи, няма и засилена полицейска охрана. Все още не е ясно дали днес умъртвяването на животни в село Шарково ще приключи. В селото останаха живи 160 овце и кози. В България пристига експертна мисия от Главната дирекция "Здравеопазване и..

публикувано на 16.07.18 в 09:09

Хотелиери: Туристите са доволни от новите мерки срещу шума в курортите

Необходими са дебат и баланс при приемането на промените в Закона за шума. Към това призова в пленарна зала по време на обсъждането им бургаският депутат от ГЕРБ Димитър Бойчев. Според Диана Колчева от сдружението „Клуб на хотелиера“ в Несебър - туристите са изключително доволни от новите мерки срещу шума в курортния комплекс „Слънчев бряг“. Добър..

публикувано на 16.07.18 в 09:02