Близо 50 служители на "Бургасбус" се очаква да бъдат освободени през юни

Новата транспортна схема е причината за загубите на общинския превозвач

Непредвидените разходи за въвеждането на Интегрирания градски транспорт са причина за големите загуби от близо 4 милиона лева на Общинското предприятие „Бургасбус“. Това обясниха от общинската администрация по време на обсъджането на отчета на предприятието по време на комисиите на Общинския съвет. 
Близо 4 милиона лева са загубите на общинския превозвач „Бургасбус“ за 2017 г. Основната причина за големите загуби е въвеждането на новата транспортна схема, обясни Ивелина Стратева от Община Бургас. 
"Това разбира се, беше свързано с увеличен пробег, с увеличени разходи за гориво, извънреден труд от страна на служителите на дружеството. Отделно от това се проведоха информационни кампании. Амортизациите също влияят пряко върху финансовия резултат. Те са в размер на 1 900 000 лв. Тези амортизации са във връзка с това, че дружеството постоянно обновява автобусния си парк", обясни Стратева. 
През миналата година са правени  промени, целящи да се увеличат приходите и да се намалят разходите, посочи директорът на ОП „Бургасбус“ инж. Петко Драгнев:
"Последните промени на транспортната схема бяха в края на ноември месец. От 1 декември увеличихме цената на билета, от 1 февруари увеличихме цената на картата. Направихме съответно и намаление на персонала и в средата на годината от юни месец предвиждаме допълнително 40-50 човека да намалим, за да можем да оптимизираме разходите."
Драгнев допълни, че се очаква в края на тази година „Бургасбус“ да бъде дори на печалба.

Подробности в звуковия файл:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Даниела Костадинова от БНР Бургас с награда "Златно перо" за журналистика (ВИДЕО)

Годишната награда "Златно перо“ на Съюза на българските журналисти, в категорията „Кореспондент на централна медия в страната“, беше присъдена на дългогодишния  кореспондент на БНР в Бургас и главен редактор на БНР-Бургас Даниела Костадинова. Наградата се дава за високи постижения и професионалното отношение към темите. Отличието беше връчено от..

публикувано на 12.11.18 в 19:04

От смартфона следим разписанието на автобусите в Бургас (ВИДЕО)

От днес всички жители и гости на Бургас могат да ползват интерактивна платформа, която дава възможност за достъп в реално време до полезна информация за градския транспорт. Благодарение на нея, можем да планираме най-удобния маршрут и да разберем кога ще пристигне автобуса. Зам. управителят на „Бургасбус“ инж. Любомир Атанасов обяснява, че ще..

публикувано на 12.11.18 в 18:18

Несебър остава без вода утре

Несебър остава без вода утре - 13 ноември, съобщиха от ВиК - Бургас. Водоподаването ще бъде спряно в стария и новия град от 9.30 до 16 часа. Причината е превключване към нов водопровод по улица "Христо Ботев".  Подмяната му е в участъка от ул. "Иван Вазов" до ул. "Хан Крум" и започна преди седмица. Продължителността на строителните дейности ще е 60..

публикувано на 12.11.18 в 16:25

Ден на отворените врати ще се проведе в БСУ на 15 ноември

На традиционния Ден на отворените врати са поканени са учениците от 11 и 12 клас на средните училища от Бургас и от региона. Ще бъдат представени специалностите в бакалавърските програми, университетската библиотека, възможностите за обучение в чужбина по програма Еразъм+. Тази година са предвидени редица събития, съпътстващи основната проява:..

публикувано на 12.11.18 в 16:11

Кметът Димитър Николов подкрепя инициативата на общинските съветници за чистота на въздуха и предлага допълнителни мерки

Кметът Димитър Николов подкрепя инициативата на общинските съветници за чистотата на въздуха в Бургас и предложението им за извършване на замерване от независима лаборатория. "Темата винаги е била чувствителна за града и аз от първата година като кмет съм настоявал за постоянен контрол от компетентните институции. Затова приемам всяка една..

публикувано на 12.11.18 в 15:28

Започна изграждането на Околовръстното на Равда

Кметът на Община Несебър, Николай Димитров даде старт на многоочакваната реализация и същинското строителство на северния околовръстен обход на Равда - улица „България“. Началото на новото трасе започва при стадиона и завършва с кръгово колело преди края на улица „Несебър“. Новата улицата ще е с дължина от около 900м., с двупосочно движение и..

публикувано на 12.11.18 в 14:56

"Булевард Демокрация" на 12-ти ноември

Явно предстои поредна зима на недоволство. Както преди 5г и днес всички говорят за протести, но сега не са ДАНСwithme, а сякаш по-удачното мото е блокирай заедно с нас, да речем. Не съм шофьор, но знам, че цената на горивото е висока да, а жизнения ни стандарт е под всякаква критика. Чудя се обаче у нас това ли е начина да се привлече вниманието - да се..

публикувано на 12.11.18 в 14:55