Близо 50 служители на "Бургасбус" се очаква да бъдат освободени през юни

Новата транспортна схема е причината за загубите на общинския превозвач

Непредвидените разходи за въвеждането на Интегрирания градски транспорт са причина за големите загуби от близо 4 милиона лева на Общинското предприятие „Бургасбус“. Това обясниха от общинската администрация по време на обсъджането на отчета на предприятието по време на комисиите на Общинския съвет. 
Близо 4 милиона лева са загубите на общинския превозвач „Бургасбус“ за 2017 г. Основната причина за големите загуби е въвеждането на новата транспортна схема, обясни Ивелина Стратева от Община Бургас. 
"Това разбира се, беше свързано с увеличен пробег, с увеличени разходи за гориво, извънреден труд от страна на служителите на дружеството. Отделно от това се проведоха информационни кампании. Амортизациите също влияят пряко върху финансовия резултат. Те са в размер на 1 900 000 лв. Тези амортизации са във връзка с това, че дружеството постоянно обновява автобусния си парк", обясни Стратева. 
През миналата година са правени  промени, целящи да се увеличат приходите и да се намалят разходите, посочи директорът на ОП „Бургасбус“ инж. Петко Драгнев:
"Последните промени на транспортната схема бяха в края на ноември месец. От 1 декември увеличихме цената на билета, от 1 февруари увеличихме цената на картата. Направихме съответно и намаление на персонала и в средата на годината от юни месец предвиждаме допълнително 40-50 човека да намалим, за да можем да оптимизираме разходите."
Драгнев допълни, че се очаква в края на тази година „Бургасбус“ да бъде дори на печалба.

Подробности в звуковия файл:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Софтуер проверява колко губим при по-ниски осигуровки

С калкулатор на загубите всеки може да изчисли колко би загубил в следващите 30 години, ако се осигурява на по-нисък от реалния си доход. Софтуерът е достъпен на интернет страницата  www.zaplatavplik.bg   и до момента е използван над 4 200 пъти . Калкулаторът позволява, след попълване на данни за действителния и деклариран доход, всеки да разбере..

публикувано на 16.07.18 в 15:25

Наистина ли някой ни кара да избиваме цели села с животни?

Много въпроси останаха без отговори относно масовата евтаназия на животни в засегнатите с чума по дребните преживни животни в Ямболско и Бургаско. Наистина ли убиването на всички кози и овце в селата е решение? Опитахме се да потърсим отговори като неспециалисти, без да претендираме за експертност*. В интервю пред сайта Агроновините , доц...

обновено на 16.07.18 в 14:32

В сряда отбелязваме годишнина от рождението на Апостола

На 18 юли, сряда, се навършват 181 години от рождението на Апостола на българската свобода - Васил Левски. Не са изчезнали във времето заветите на големия революционер, посветил живота си на каузата за Освобождение на поробеното си Отечество. Национален дълг е да ги предаваме и ние на децата си. На 18 юли 2018 г., от 11:00 часа, Община Бургас..

публикувано на 16.07.18 в 14:23

"Булевард Демокрация" - на 16 юли

Еврокомисията идва да ни нагледа правилно ли трепем дребния преживен добитък в Странджа. Предполагаме, че ще стигне и до баба Дора от Шарково, до която отидоха земеделският министър, лидерът на БСП, чакали и омбудсмана. Дори и да спасят козичиките на баба Дора, това не е решение. Защото след шапа, шарката, синия език, трябваше отдавна да се..

публикувано на 16.07.18 в 13:02
Снимката е илюстративна

Хората в Шарково са притеснени да не се замърси водата заради загробените животни

Ситуацията в село Шарково днес е спокойна. Живи остават около 160 овце и кози. Ветеринарите днес не са правили опит да влязат при животните, няма и засилена полицейска охрана. Останали са няколко младежи, които са в готовност да защитят животните на Тодорка Щерева. След умъртвяването на животните и тяхното загробване в горната част на селото, сред..

публикувано на 16.07.18 в 12:55
Снимката е илюстративна

Спокойна е обстановката в Шарково тази сутрин

След протестите през почивните дни, тази сутрин обстановката в село Шарково е спокойна. Няма протестиращи, няма и засилена полицейска охрана. Все още не е ясно дали днес умъртвяването на животни в село Шарково ще приключи. В селото останаха живи 160 овце и кози. В България пристига експертна мисия от Главната дирекция "Здравеопазване и..

публикувано на 16.07.18 в 09:09

Хотелиери: Туристите са доволни от новите мерки срещу шума в курортите

Необходими са дебат и баланс при приемането на промените в Закона за шума. Към това призова в пленарна зала по време на обсъждането им бургаският депутат от ГЕРБ Димитър Бойчев. Според Диана Колчева от сдружението „Клуб на хотелиера“ в Несебър - туристите са изключително доволни от новите мерки срещу шума в курортния комплекс „Слънчев бряг“. Добър..

публикувано на 16.07.18 в 09:02