От 1 юли спасители на всеки пост на Северния плаж в Бургас

Снимка: ЕПА/БГНЕС

За първа година сезонът на северния плаж в Бургас ще бъде открит на 1 юли. От тогава на всеки пост ще има спасители, а от 15-ти и три допълнителни двойки. Мъртво вълнение, малко спасители и деца, които не слушат заповедите на спасителите. Накратко това са причините за трагичния инцидент от понеделник, когато се удави 12-годишно дете.

Според опитният спасител Веселин Илиев морето е най-опасно от 20 юли до 20 август, когато се появява солугана и има най-много инциденти.

Този сезон обаче много рано започна мъртвото вълнение още началото на юни. Все е червен флага и морето все е бурно. Учениците, които свършиха училище, бягат от вкъщи и без родители им да знаят идват на плажа. Добре е да има повече спасителни постове, дори и сезона да не е официално открит“, казва Илиев

Още чуйте в интервюто на Даниела Костадинова:
ВИЖТЕ ОЩЕ

Винпром Карнобат отново работи

В полунощ са свалени митническите пломби от трите данъчни склада във Винпром Карнобат и се пристъпва към възстановяване на производствата. Това каза за БНР Бургас Йовко Йовков, един от директорите в завода. Според него, аварийното спиране на производството, ще затрудни значително възобновяването на работата. Той потвърди, че нерегламентираният кран, от..

публикувано на 25.09.18 в 10:47

Общинските съветници разрешиха зелената зона в "Лазур"

45 минути общинските съветници в Бургас дебатираха дали да бъде разширена зелената зона в бургаския комплекс "Лазур".  Дебатът повече Ангел Божидаров, който обяви, че проблем не е самата платена зона, а политиката на община Бургас, която не разрешава проблема с паркирането в централна градска част. Той с ирония предложи дори да бъде въведено платено..

публикувано на 25.09.18 в 10:32

Бенчо Бенчев вече не е зам.-председател на Общинския съвет в Бургас

Предложението за освобождаването на Бенчо Бенчев дойде от председателя на Общинския съвет в Бургас Константин Луков. Причината е разследването на Бенчев, след като беше задържан преди месец и половина в Истанбул с Димитър Желязков. Имаше спорове дали е трябвало той да бъде освободен от поста или да се изчака решението на съда.  След гласуване на..

публикувано на 25.09.18 в 10:19

Огромен интерес към специалност "Арт терапия"

Повече от 40 са приетите студенти във филиала на Националната художествена академия в Бургас. Най-голям интерес е бил проявен към магистърската програма по "Арт терапия", коментира директорът професор Георги Янков. Той обаче посочи, че две от специалностите - мода и стенопис са останали незапълнени.  "Стартираме със студенти в пет специалности, имаме..

публикувано на 25.09.18 в 09:34

Бургазлии са категорични, че има двоен стандарт при храните

По-скъпи и некачествени са стоките, които се внасят в страната ни, показва анкета сред бургазлии.  "...Мисля, че има разлика и в качеството и в цената... ... Евтини продукти на по-високи цени... ... Двоен стандарт, убиване на нашите производители. В Германия отидете, в САЩ, Канада, хранителната продукция е стока за първа необходимост и е..

публикувано на 25.09.18 в 09:15

Общинският съвет в Бургас решава дали да разшири зелената зона

Общинските съветници в Бургас ще гласуват дали да освободят Бенчо Бенчев от поста му на зам.-председател на Местния Парламент. Общината ще кандидатства и за безвъзмездна финансова помощ от Националния Доверителен Еко Фонд  за насърчаване използването на електромобили.  На 48-то заседание на общинския съвет Бургас трябва да бъде приет планът за..

публикувано на 25.09.18 в 08:53

Локализирани са двата пожара, които избухнаха тази нощ в двора на ТЕЦ - Сливен

Локализирани са двата пожара, които избухнаха тази нощ в двора на ТЕЦ - Сливен и в района на завод „Динамо“ . Това съобщи областния управител на област на Сливен Чавдар Божурски. В потушаването на огъня са се включили огнеборци от Сливен, Ямбол и Нова Загора. В топлоцентралата продължават да горят бали слама, а в складовете на единият от заводите няма..

публикувано на 25.09.18 в 08:10