От 1 юли спасители на всеки пост на Северния плаж в Бургас

Снимка: ЕПА/БГНЕС

За първа година сезонът на северния плаж в Бургас ще бъде открит на 1 юли. От тогава на всеки пост ще има спасители, а от 15-ти и три допълнителни двойки. Мъртво вълнение, малко спасители и деца, които не слушат заповедите на спасителите. Накратко това са причините за трагичния инцидент от понеделник, когато се удави 12-годишно дете.

Според опитният спасител Веселин Илиев морето е най-опасно от 20 юли до 20 август, когато се появява солугана и има най-много инциденти.

Този сезон обаче много рано започна мъртвото вълнение още началото на юни. Все е червен флага и морето все е бурно. Учениците, които свършиха училище, бягат от вкъщи и без родители им да знаят идват на плажа. Добре е да има повече спасителни постове, дори и сезона да не е официално открит“, казва Илиев

Още чуйте в интервюто на Даниела Костадинова:
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Репортер 5" на 25 юни

Обзорното предаване "Репортер 5" започва след новините в 16 и в него ще чуете: - В темата на деня – защо има недостиг от преподаватели по английски език и защо се налага, в малките населени места, те да учат децата и на други предмети? -  Териториално статистическо бюро Югоизток отбеляза 138 години от създаването на българската държавна..

публикувано на 25.06.18 в 16:03

В "Кабиле" бе открит запазен надпис от римско време

Официален латински надпис от времето на импeратор Марк Аврелий (161-180 г.) откри екипът на Регионален исторически музей – Ямбол при археологическите проучвания на „Тракийски и античен град Кабиле”. Новината съобщи директорът на музея Стефан Бакърджиев, по думите на когото последният намерен на Кабиле изцяло заразен римски надпис е от преди 35 години в..

публикувано на 25.06.18 в 15:51

Несебър се побратими с руско Звездно градче

Несебър се побратими с руската космическа столица, известна под името Звездното градче. Събитието се състоя по време на фестивала „Отечество“, организиран съвместно от българския и руския град за трета поредна година на живописния български полуостров.  Кметовете Николай Димитров и  Валерий Токарев  подписаха официалните документи в представителната..

публикувано на 25.06.18 в 15:41

С "ден на отворените врати" Статистиката в Бургас отбеляза своя празник

С „ден на отворените врати“ Териториално статистическо бюро - Югоизток отбеляза днес 138 години от създаването на българската държавна статистика. Ученици, студенти, научни сътрудници и граждани имаха възможност да се запознаят с дейността на институцията, разказа директорът на регионалното поделение Калина Казанджиева. "Статистиката е..

публикувано на 25.06.18 в 15:16

Републикански консултант по ортопедия оперира в УМБАЛ Бургас

Републиканският консултант по ортопедия и травматология - проф. д-р Асен Балтов оперира в УМБАЛ Бургас през уикенда. Той  е един от най-известните специалисти по раменна хирургия в страната и е поканен от началника на бургаската ортопедия д-р Стоян Христов в екипа , който оперира възрастна бургазлийка с точно такава травма. Проф. Балтов е и председател..

публикувано на 25.06.18 в 15:10

Започна археологическото лято на крепостта Русокастро

Регионален исторически музей Бургас стартира тазгодишните редовни археологически проучвания на крепостта Русокастро. Средствата за разкопките  през 2018 г. отново са осигурени от бюджета на Община Камено и са  съфинансирани от Министерство на културата. Това лято археолозите ще продължат изследванията си на цитаделата, водохранилището и представителна..

публикувано на 25.06.18 в 14:48

Бургаски математици с интерес към съдебните заседания

Ученици от Математическата гимназия в Бургас посетиха открити съдебни заседания на Районния съд. Своеобразен интерактивен завършек на учебната година направиха ученици от Природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“, с посещение на открити съдебни заседания на Районен съд - Бургас. Младите хора наблюдаваха наказателен процес, в който..

публикувано на 25.06.18 в 13:50