25 производители идват в Созопол за винен фестивал

Най-новият фестивал в Созопол - WINE FEST SOZOPOL ще се проведе в морския град през юли. Той е под патронажа на кмета Панайот Рейзи и ще представи пред жителите и гостите на града най- качествените български вина.

От 19 юли до 21 юли в Конгресната зала на НЧ “Отец Паисий“  среща ще си дадат най- добрите вина от български производители, за да представят пред многобройната публика елитни образци от различни лозаро-винарски региони от цялата страна.

Дегустациите на отбрани вина и мезета ще бъдат от 11.00 ч. до 22.00 ч. през трите фестивални дни.

Специален гост на винения фестивал е Националния проект „ Аз съм българка“ на младия и талантлив фотограф Радослав Първанов. Официалното откриване е на 19 07.2018 г., четвъртък, от 11.00 часа на амфитатър „Аполония“, което ще бъде предшествано от атрактивно шествие, съпроводено от изпълнение на живо на талантливите музиканти от СУ „Добри Чинтулов“ – Бургас и предвождано лично от бог Дионисий  и неговите музи.

В шествието с автентични носии от различни краища на България ще се включат и моделите, участнички в патриотичната изложба  „Аз съм Българка!“, заедно с автора на проекта – Радослав Първанов.

Сред участниците в цветната програма на фестивала ще бъдат и двойка народни танцьори, които събрани заедно от любов към фолклора обещават да кажат заветното си „да“ именно в народни носии, както ще ги видят и гостите на Wine fest Sozopol 2018.

Събитието е част от културната програма за празника на града, отбелязван в деня на Света Марина - 17 юли.


ВИЖТЕ ОЩЕ

С няколко събития Бургас почете жертвите от катастрофи

Под мотото „Животът не е резервна част”  полицията в Бургас отбеляза с поредица от събития Световния ден за възпоменание на жертвите от  катастрофи – 17-ти ноември. Началникът на  „Охранителна полиция и КАТ” комисар Неделчо Рачев се срещна с възпитаниците на Неделното училище при храм „Св. Иван Рилски”. Пред подрастващите комисар Рачев..

публикувано на 17.11.19 в 15:46

До село Атия няма да има депо за строителни отпадъци

Спира изграждането на депото за строителни отпадъци, земни маси и инертни материали в землището на село Атия. Такава заповед е издал кметът на Созопол Тихомир Янакиев. Той е възложил на общинските специалисти да бъде търсен нов терен, където да бъдат съхранявани и третирани строителните отпадъци съгласно Закона за управление на отпадъците и..

публикувано на 17.11.19 в 11:46

В Ямбол са осигурили техниката за поддържане на пътищата през зимата

Приключва подготовката за зимното поддържане на общинската и републиканската пътна мрежа на територията на Ямболска област. Близо 640 км е републиканската пътна мрежа на територията на областта, от които 35 км са от автомагистрала „Тракия” и за поддържането им са осигурени 13 машини, 100 тона сол и 20 тона калциев дихлорид. До..

публикувано на 17.11.19 в 09:56

В Сливен раздават брошури за безопасно шофиране

Днес е Световният ден в памет на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Тази година мотото е „Животът не е резервна част“. В православните храмове у нас ще бъдат отслужени заупокойни молитви за упокоение на душите на загиналите при пътни инциденти. В Сливен екипи на Пътна полиция, доброволци от Червения кръст и представители на..

публикувано на 17.11.19 в 09:34

Бургаска двойка отпразнува диамантена сватба с целувка и преподписване на брачния си договор

Всеки решава сам как и с кого да прекара живота си. Но има хора, които не се срамуват да заявят своята любов, онази старомодната, в която си се клел, която е в богатство и бедност, в радост и мъка, докато смъртта ви раздели. Тези примери са красиви и вълнуващи. Ето ви един такъв от Бургас. Иванка и Живко Мишкови  преподписаха своя брачен..

публикувано на 17.11.19 в 08:51

Зорница Русинова: Държавата няма да отнема деца от семействата им

„Държавата не само че не отнема деца от семействата им, тя винаги е търсила начини да ги подкрепя в отглеждането и възпитаването. Няма нищо по-добро от това децата да растат в стабилна семейна среда, щастливи, с осигурено образование, здравеопазване, спорт и да станат пълноценни граждани“. Това заяви зам.-министърът на труда и..

публикувано на 16.11.19 в 14:41

Мъглата се вдигна, отвориха пристанищата

Пристанищата в Бургас вече са отворени за маневриране. По-рано през деня това беше ограничено, заради гъста мъгла.

публикувано на 16.11.19 в 14:23