Не сърфирам, докато шофирам. Не го прави и ти!

Кампания на БНР Бургас за безопасност на пътя

| обновено на 30.08.18 в 18:06
Автор:

БНР Бургас стартира кампания, чиято цел е да обърне внимание на всички зад волана да не използват мобилните си телефони. Опциите, които тези устройства предоставят са безброй много, част от тях - изцяло в Интернет. Това раздвоява внимание, разконцентрира, предпоставка е за инциденти на пътя.

Според едни от последните данни на ЕК всяка трета катастрофа се случва поради различен вид разсейване по време на шофиране (писане в социални мрежи, набиране на телефонни номера, хранене и т.н.).
Статистиката доказва, че в световен мащаб, за една година, загиват прекалено много хора, които са се разсеяли по време на шофиране. Когато произшествието е поради тази причина, най-често, катастрофите са от среден или тежък характер. Разконцентрирането по време на шофиране е един от най-сериозните фактори и причини за катастрофи.

Ние не сърфираме, докато шофираме, защото вярваме, че това спасява животи.


Те също:
Петър Алексиев – директор на ДФК „Звездичка”
Гергана Апостолова – първата българка участвала в рали „Монте Карло”,  световен и европейски шампион по карате киокушин
Мария Мутафчиева – вокалът на Мери Бойс Бенд
Орлин Павлов – певец и актьор

Снимка
Снимка
Снимка
Снимка
СнимкаВИЖТЕ ОЩЕ

Спечели албума "Крила"

В ефира на БНР Бургас и предаването "Ева в неделя" раздаваме музикални подаръци. Един от нашите слушатели ще има възможността да си спечели албума на дуета от "Гласът на България" Димитър и Христо. Отговорете на въпроса:  Колко инструментални версии съдържа албума "Крила"?   а) Една б) Две в) Три Отговаряйте в  поста ни във фейсук . В края на..

публикувано на 20.01.19 в 08:00

Чадърът тази седмица отива при...

В седмичната ни  анкета  ви попитахме "Доволни ли сте от отношението на кондукторите в „Бургасбус“?".  88% от отговорилите смятат, че те не трябва да спират. 57% от отговорилите се чувстват като престъпници в градския транспорт, а останалите са доволни от обслужването на персонала. В коментарите преобладават положителните нагласи.  Спартак..

публикувано на 15.01.19 в 15:03

БНР Бургас търси млади писатели и поети

БНР Бургас стартира трети пореден конкурс за млади писатели, с партньорството на Регионална библиотека „Пейо Яворов“, съдействието на РУО Бургас и списание „Щъркел“ – онлайн издание за детско творчество. В конкурса „СЪЗДАЙ КНИГА С БНР БУРГАС“ могат да участват деца на възраст от 6 до 16 г., Участието може да бъде инидивидуално или групово...

публикувано на 04.01.19 в 16:22
Слушателят ни Георги Ингилизов спечели чадъра на БНР Бургас миналата седмица.

Ето кой слушател на БНР Бургас спечели своя чадър тази седмица

В дните, когато отбелязахме Никулден, ви попитахме в седмичната ни анкета : " Чувствате ли се шарани в Бургас и защо?" 73% са отговорили, че само понякога се чувстват по този начин, а останалите усещат това чувство често.  Един от всички, които са се включили в анкетата бе изтеглен в предаването " Булевард Демокрация" на 10 декември. Късметът определи..

публикувано на 11.12.18 в 17:47

Седмокласници от ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" призовават "Спри! Дай път на пешеходец"

Седмокласниците от бургаското училище „Св. Св. Кирил и Методий“ подкрепиха кампанията на БНР Бургас, Пътна полиция, Община Бургас и БМЧК  „Спри! Дай път на пешеходец“.    Униформените посъветваха децата  през тъмната част от денонощието пешеходците да носят светли дрехи и светлоотразителни елементи.  Статистиката сочи, че ако се носим тъмни..

публикувано на 28.11.18 в 17:57

Чадърът на БНР Бургас отива при...

Един от всички, които са гласували на седмичната ни анкета , ще получи чадър от БНР Бургас, така подходящ за времето напоследък.  Миналата седмица ви попитахме " Спират ли шофьорите в Бургас на пешеходни пътеки? " 75% от гласувалите са отговорили положително. Останалите смятат, че има още какво да се желае от културата на водачите. Дафинка Христова..

публикувано на 28.11.18 в 10:50

Снимай стикера си и спечели награда от БНР Бургас

Над 1 000 стикера с посланието "Спри! Давам път на пешеходец!" раздадоха нашите доброволци сред шофьорите на Бургас. Искаме да проверим обаче, дали сте прегърнали идеята ни и сте ги залепили в задната част на автомобила?  Затова ви предизвикваме: снимайте своя стикер, публикувайте снимката в поста във Facebook . Следващата седмица можеш да спечелиш..

публикувано на 26.11.18 в 16:10