"Булевард Демокрация" на 14-ти септември

Четох някъде, че след акциите срещу Арабаджиеви и Миню Стайков, богатите у нас се притеснявали да се върнат от отпуските си, да не би да са следващите потърпевши от акции на спец прокуратурата. Кой знае може пък наистина да се окаже, че богатите също плачат, още повече и днес когато се извършват поредни обиски и претърсвания. Под прицела са известни ресторанти, а разследващите подозират пране на пари и незаконно производство на цигари. Само да не се окаже накрая, че ги хващаме, а после въпреки милионите под матраците, те пак на свобода. Може акциите да целят и един вид възпитателен ефект и да събудят най-накрая респект у хората. Може да се върне онова време, в което малките деца се плашеха, че ако не слушат и вдигат много шум ще дойде чичко полицай.
Акцентите днес:
Добивите на мед в региона са темата ни днес. Почти както останалите земеделски култури и те са по-ниски, заради дъждовното лято, но пък меда е по-качествен. Ще окаже ли влияние на цената му и освен дъждът има ли и друга причина за намалените количества мед. Отговорите дават Манол Тодоров производител на манов мед в Странджа и Ботьо Ботев, от регионалния съюз на пчеларите в региона. Започна ли риболовния сезон, каква риба има в момента и оказа ли влияние разлива на мазут, ще разберем от репортажа на Даниела Костадинова. В рубриката ни - Социалните мрежи днес, коментираме отказа на Елександър Манолев да приеме поста министър на транспорта и скандала с Илия Стоилов, брат на депутата от БСП - Георги Стоилов. В коментарът разискваме кога властимащите у нас да ходят на СПА - преди или след срещите с народа. Най-новините кино заглавия очаквайте към финала, а преди това - спорт и предложенията ни за различни арт събития в културния афиш, както и информация за шофьорите.
Телефонът за връзка с нас е 82 59 95, с код 056. Можете да ни пишете във Фейсбук. продължаваме до 18ч. водещ е Калина Енчева.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Доц. д-р.Ахмет Алптекин: Децата са най-благодарните пациенти

Децата са най-благодарните пациенти, твърди доц. д-р.Ахмет Алптекин, водещ детски хирург, който бе на консултации в една от клиниките в Бургас. Той  е с богат опит с  операции на чуждестранни  пациенти от над 47 държави в света . Специализирал педиатрична хирургия във водещи клиники, член е на Европейската асоциация на хирурзи- педиатри. За него няма..

публикувано на 26.09.18 в 08:41

Димитър Людиев: Хлябът е пазарен продукт като всички останали

Противоположни мнения предизвика  идеята на министъра на земеделието Румен Порожанов цената на хляба да се задържи по –ниска, като  продажбата му в големите вериги се реализира без печалба. Преди дни той увери, че води разговори в тази посока.  Мярката се налагала  заради  поскъпването на насъщния и лошата реколта на зърно. Предложението на..

публикувано на 26.09.18 в 08:23

Студент дари проект на община Бургас

Димпломната работа на студент от Бургас, завършил архитектура,  е проект  как да изглежда  теренът на недовършения универсален магазин до Тройката. Младежът го е дарил на общината, съобщи  кметът Димитър Николов. За разработката  той каза: "Интересна, с много зеленина. С възможност за изграждане на зали за обществена дейност, на книжарница или..

публикувано на 26.09.18 в 07:31

Стенд ъп комедията е лично изкуство

От години насам, макар и бавно, като здравната реформа, стенд ъп комедията добива популярност. Комедиантите, които се изправят очи в очи с публиката, трябва да показват до голяма степен себе си, казват Николаос Цитиридис и Александър Деянски. Те са част от Комеди клуб – София и гостуват за трети път в Бургас. Важно е хуморът да..

публикувано на 25.09.18 в 18:37

Почти всички прасета в община Тунджа не са регистрирани

Почти всички прасета, отглеждани в личните стопанства на територията на община Тунджа, не са регистрирани и собствениците им нямат договори с официален ветеринарен лекар. От Агенцията по безопасност на храните в Ямбол предупредиха, че при евентуално огнище на африканска чума, животните ще бъдат умъртвени, но стопаните няма да бъдат компенсирани...

публикувано на 25.09.18 в 18:30

Няма опасност за отоплителния сезон след пожара в ТЕЦ - Сливен

Топлофикация Сливен работи на пълни мощности и няма опасност да бъде провален отоплителния сезон на града. Това обяви директорът на ТЕЦ-а инж. Кънчо Танев, след като снощи на площадка в предприятието изгоряха близо 1000 тона бали слама, подготвени за изгаряне по време на сезона.  Инж. Танев съобщи, че след  локализиране на огнището на пожара..

публикувано на 25.09.18 в 17:50

Мъж почина от западнонилкса треска в ямболско село

84- годишен мъж от ямболското село Ботево е починал от западнонилска треска, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Ямбол. Основен преносител на заболяването са комарите.  Възрастният мъж е лекуван една седмица в ямболското инфекциозно отделение, поясни д-р Наташа Капсъзова от РЗИ. „Намерен е вкъщи, неконтактен в безпомощно..

публикувано на 25.09.18 в 17:41