"Булевард Демокрация" на 14-ти септември

Четох някъде, че след акциите срещу Арабаджиеви и Миню Стайков, богатите у нас се притеснявали да се върнат от отпуските си, да не би да са следващите потърпевши от акции на спец прокуратурата. Кой знае може пък наистина да се окаже, че богатите също плачат, още повече и днес когато се извършват поредни обиски и претърсвания. Под прицела са известни ресторанти, а разследващите подозират пране на пари и незаконно производство на цигари. Само да не се окаже накрая, че ги хващаме, а после въпреки милионите под матраците, те пак на свобода. Може акциите да целят и един вид възпитателен ефект и да събудят най-накрая респект у хората. Може да се върне онова време, в което малките деца се плашеха, че ако не слушат и вдигат много шум ще дойде чичко полицай.
Акцентите днес:
Добивите на мед в региона са темата ни днес. Почти както останалите земеделски култури и те са по-ниски, заради дъждовното лято, но пък меда е по-качествен. Ще окаже ли влияние на цената му и освен дъждът има ли и друга причина за намалените количества мед. Отговорите дават Манол Тодоров производител на манов мед в Странджа и Ботьо Ботев, от регионалния съюз на пчеларите в региона. Започна ли риболовния сезон, каква риба има в момента и оказа ли влияние разлива на мазут, ще разберем от репортажа на Даниела Костадинова. В рубриката ни - Социалните мрежи днес, коментираме отказа на Елександър Манолев да приеме поста министър на транспорта и скандала с Илия Стоилов, брат на депутата от БСП - Георги Стоилов. В коментарът разискваме кога властимащите у нас да ходят на СПА - преди или след срещите с народа. Най-новините кино заглавия очаквайте към финала, а преди това - спорт и предложенията ни за различни арт събития в културния афиш, както и информация за шофьорите.
Телефонът за връзка с нас е 82 59 95, с код 056. Можете да ни пишете във Фейсбук. продължаваме до 18ч. водещ е Калина Енчева.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Туристическа карта на община Созопол е победител в национален конкурс

Юбилейното 20-то издание на Световния ден на Географските информационни системи (ГИС), организирано от ЕСРИ България, приключи с рекорден брой участници – близо 700 от над 150 организации. Сред основните й акценти бяха проведената научна конференция,  откритата изложба на съвременна картографска продукция и стари карти и присъствието на водещи..

публикувано на 19.11.18 в 19:09

Проект на БДЗП и "Електроразпределение Юг" увеличава популацията на царския орел

Проектът „Живот за царския орел” се реализира в 8 специално защитени зони от НАТУРА 2000 - в районите на Сакар, сред тях са Елхово и Болярово,  също в Ямбол и Сливен.  „Електроразпределение Юг“ (част от EVN България) отчита положителни резултати от проекта, реализиран в партньорство с Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Той се..

публикувано на 19.11.18 в 18:53

1,7 млн. касови бележки от Бургас участват в лотарията на НАП

Фискални бонове за над 24 милиона лева, регистрирани до този момент само от град Бургас, участват в надпреварата за голямата награда от 50 000 лв.  във втория сезон на Лотарията с касови бележки на Националната агенция за приходите. Общият брой на регистрираните досега от морския град касови бележки надхвърля един милион и 700 хиляди. В национален..

публикувано на 19.11.18 в 17:21

6 са пациентите, които са протезирани в специализирания център в УМБАЛ Бургас

Шестима са пациентите, които вече са преминали през Центъра за специализирано протезиране и рехабилитация в Отделението за долекуване в бургаската болница. Други 30  са в листата за чакащи пациенти от цялата страна. В този си обхват, с предоставянето на такава медицинска услуга,  центърът  е единствен в страната до момента.  Това е съвместен..

публикувано на 19.11.18 в 16:33
протест горива

Протестът в Сливен тази вечер е за смяна на системата

В Сливен и тази седмица ще продължат протестните действия срещу високите цени на горивата и ниските доходи. Протестът е под надслов „Един народ срещу системата.“ Той се организира в социалната мрежа, а началото му е обявено за 18.00 часа.  Според организаторът на протестните действия Валентина Василева е възможно днес да се появят провокатори, които да..

публикувано на 19.11.18 в 15:40

"Булевард Демокрация" на 19-ти ноември

Почивните дни никак не бяха почивни, а изпълнени с емоции, сняг и протести. Сякаш заедно със снега заваляха и оставките, засега една е факт. Валери Симеонов къде на шега, къде на сериозно е изпаднал в депресия, според един от всекидневниците ни. Другата оставка засега е само творческо предложение. Очаква се обаче протестите да продължат, не е ясно с..

публикувано на 19.11.18 в 15:01

Непрекъснат мониторинг и най-новите еко техники иска общината от "Кроношпан"

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът на Бургас Димитър Николов започнаха днес поредица разговори с представители на големите предприятия в града във връзка с чистотата на въздуха, съобщават от екоминистерството. В РИОСВ -Бургас те се срещнаха с ръководството на дървопреработвателното предприятие „Кроношпан“. Министърът и..

публикувано на 19.11.18 в 14:33