"Булевард Демокрация" на 14-ти септември

Четох някъде, че след акциите срещу Арабаджиеви и Миню Стайков, богатите у нас се притеснявали да се върнат от отпуските си, да не би да са следващите потърпевши от акции на спец прокуратурата. Кой знае може пък наистина да се окаже, че богатите също плачат, още повече и днес когато се извършват поредни обиски и претърсвания. Под прицела са известни ресторанти, а разследващите подозират пране на пари и незаконно производство на цигари. Само да не се окаже накрая, че ги хващаме, а после въпреки милионите под матраците, те пак на свобода. Може акциите да целят и един вид възпитателен ефект и да събудят най-накрая респект у хората. Може да се върне онова време, в което малките деца се плашеха, че ако не слушат и вдигат много шум ще дойде чичко полицай.
Акцентите днес:
Добивите на мед в региона са темата ни днес. Почти както останалите земеделски култури и те са по-ниски, заради дъждовното лято, но пък меда е по-качествен. Ще окаже ли влияние на цената му и освен дъждът има ли и друга причина за намалените количества мед. Отговорите дават Манол Тодоров производител на манов мед в Странджа и Ботьо Ботев, от регионалния съюз на пчеларите в региона. Започна ли риболовния сезон, каква риба има в момента и оказа ли влияние разлива на мазут, ще разберем от репортажа на Даниела Костадинова. В рубриката ни - Социалните мрежи днес, коментираме отказа на Елександър Манолев да приеме поста министър на транспорта и скандала с Илия Стоилов, брат на депутата от БСП - Георги Стоилов. В коментарът разискваме кога властимащите у нас да ходят на СПА - преди или след срещите с народа. Най-новините кино заглавия очаквайте към финала, а преди това - спорт и предложенията ни за различни арт събития в културния афиш, както и информация за шофьорите.
Телефонът за връзка с нас е 82 59 95, с код 056. Можете да ни пишете във Фейсбук. продължаваме до 18ч. водещ е Калина Енчева.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Близо 6 хил. лева събраха бургаските полицаи в благотворителен футболен турнир

Сумата от 5 750 лв. за нуждите на училището за деца с ментални увреждания „Отец Паисий” – Бургас бе събрана от участниците в тридневния благотворителен турнир по футбол, приключил днес в спортна зала «Никола Станчев» в к-с «Меден Рудник». Директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов благодари на състезателите и отличи..

публикувано на 20.01.19 в 16:30

На 23 януари започва раздаването на храни на социално слаби граждани в община Несебър

В складовата база на общинската организация на БЧК-Несебър вече са доставени и разтоварени 12 396 кг хранителни продукти от интервенционните помощи на Европейския съюз. Те ще бъдат разпределени между 515 жители на община Несебър по предварително подготвен списък. Пакетите съдържат 16 вида храни, като продуктите се определят по препоръка на..

обновено на 20.01.19 в 11:15

НАП: 22,40 лв. месечно дължат безработните за здравни вноски

Увеличена е задължителната здравна месечна вноска, която трябва да внасят в националната агенция по приходите трайно безработните и самоосигуряващите се лица. Тя е 22,40 лв, с 2 лева повече от миналата година, тъй като беше увеличен минималният осигурителен доход за 2019 г. "Срокът за плащане е до 25 число на следващия месец",  посочи Сияна Димитрова..

публикувано на 20.01.19 в 10:39

Близо 5 млн. лева са нужни за ремонт на болницата в Ямбол

Около 5 млн. лева са необходими за ремонт на сградния фонд  и прилежащата инфраструктура на ямболската областна болница в момента. Същевременно повече от 40 години в града се строи Нова болница, но никой не се ангажира със срок за нейното довършване. Ямболската многопрофилна болница е единствената в страната от павилионен тип и разполага..

публикувано на 20.01.19 в 07:47

Укрепват свлачище в местността „Алепу“

Брегоукрепителни дейности се извършват в района на плажа в местността „Алепу“край Созопол. Предвижда се след това там да бъдат изградени ваканционни селища на площ около 20 дка. Според РИОСВ - Бургас дейностите са законни.  Бъдещите два комплекса ще се намират на 500 метра от природната забележителност „Блато Алепу“. Възложителите на проекта за..

публикувано на 19.01.19 в 13:55

Евродепутатът Момчил Неков :Нов референдум за Брекзит е необходим, но организирането му ще отнеме много време

На 21-ви  януари се очаква премиерът Тереза Мей да внесе за обсъждане в парламента т.нар. „План Б“ за напускане на Евросъюза. Той ще бъде разгледан и гласуван на 29-ти  януари. Темата и събитията във Великобритания предизвикаха реакции в цяла Европа. Дотук се стигна след един референдум, в който основен похват за формиране на мнение бе дезинформацията...

публикувано на 19.01.19 в 10:58

Община Сливен изгражда два нови социални центъра

Общината започва изграждането на два нови центъра за предоставяне на услуги за подкрепа в общността и в семейна среда. Те ще се намират в сградата на бившето Начално училище „Хаджи Димитър“ в кв. „Клуцохор“. „Създаването на тези центрове ще бъде продължение на политиката ни за осигуряване на качествени социални услуги на хората в нужда и..

публикувано на 19.01.19 в 09:47