Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Касабов: Георги Дражев е един от многото, ние го изключваме, сбогом и край

Валентин Касабов, зам.-предсетадел на „Обединени патриоти“ потвърди за БНР Бургас, че Георги Дражев е отстранен от НФСБ. Той цитира член от устава: „За нарушаване на етичните норми за колегиално и толерантно поведение, както и за уронване на доброто име, честта и достойнството на ръководството.“ 

"Той не спря да говори и плюе срещу партията срещу конкретни лица от ръководството. От тук нататък той няма място тук, като не му харесва. Ако не е доволен от политиката, ние се чудим какво прави в НФСБ. Този процес започна от миналите избори. Търпяхме, търпяхме, но всяко нещо си има граници."

Той призова Георги Дражев, ако има достойнство, да напусне и поста си на общински съветник и зам.-председател на Местния парламент в Бургас.

"Преди да станат знакови фигури заедно с Ангел Божидаров, къде бяха преди това? Някой да си спомня за Дражев преди съставянето на НФСБ? В една партия трябва да се работи в колектив, да се работи в общата идея. А те разбраха, че трябва да работят за собствената си идея."

На въпрос каква е съдбата на НФСБ Бургас Касабов заяви, че не се е случило нищо съдбовно. 

"Партията върви напред, развиваме се много добре. Какво общо има между фигурата Дражев и съдбата на НФСБ? Той е един от многото, който си тръгва, ние го изключваме, сбогом и край."


Подробностите в звуковия файл:


Снимка
Снимка: Флагман


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Георги Дражев е изключен от НФСБ? (ОБНОВЕНА)

Общинският съветник Георги Дражев е изключен от политическа партия „Национален Фронт за Спасение на България“. Това съобщава телевизия „Скат“. Като причини се изтъкват нарушаване на етичните норми за колегиално и толерантно поведение, както и за уронване на..

публикувано на 28.09.18 в 13:02
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кворум има, а в кулоарите – спречкване между "Възраждане" и ПП-ДБ

В кулоарите на парламента отново се стигна до физически сблъсък между депутати от "Възраждане" и ПП- ДБ. А междувременно вътре в пленарната зала депутатите събраха кворум и заседанието започна. Това се случи, след като ГЕРБ – СДС влязоха. Така се..

публикувано на 25.04.24 в 10:26

Атентатът на летището в Бургас и отвличането на двама български моряци в проекторезолюция на ЕП

Терористичният атентат на летището в Бургас през 2012 г. и отвличането на двама български моряци през ноември 2023 г. са вкарани в проекторезолюция на Европейския парламент (ЕП) за Иран. Очаква се тя да бъде гласувана днес и е посветена на атаката на..

публикувано на 25.04.24 в 10:23

Спор в НС кой се е подписал под искането за оставка на Росен Желязков

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обвини вносителите на искането за отстраняване на председателя на НС Росен Желязков ПП-ДБ и БСП за липсата на кворум. "8 човека от ПП-ДБ и 6 човека от БСП не се регистрираха, с което събориха кворума. Когато се..

публикувано на 25.04.24 в 09:56

Депутатите гласуват окончателно отлагането на либерализацията на пазара на тока

В един от последните работни дни на 49-ия парламент се очаква в дневния ред да бъде поискано включване на предложение за предсрочно освобождаване на председателя на НС Росен Желязков. Депутатите решават окончателно и дали да отложат с една година..

публикувано на 25.04.24 в 08:57

Стопирането на соларния парк в община Средец остана извън дневния ред на сесията /ОБНОВЕНА/

Докладната записка за стопиране на проекта за соларен парк край селата Дюлево, Дебелт, Светлина и Суходол  остана извън дневния ред на днешното заседание на общинския съвет в Средец. Десетки жители на засегнатите села очакваха в залата отмяна на..

обновено на 24.04.24 в 14:05

Ивайло Вълчев:„Има такъв народ“ има готовност за предстоящите избори 2 в 1

„Има такъв народ“ има готовност за предстоящите избори 2 в 1. Това коментира бургаският депутат Ивайло Вълчев. Според него позициите на партията сега са по-добри в сравнение с предходните избори.   "На парламентарните избори партиите, които бяха в..

публикувано на 24.04.24 в 11:35

"Тренд" за нагласите преди вота 2 в 1: ГЕРБ-СДС водят с над 9% пред ПП-ДБ

Над 9% разлика между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за предстоящите избори. Кабинетът на Димитър Главчев стартира с 20% одобрение, а 11% оценяват положително промените в Конституцията – в частта ѝ за служебния кабинет. Това са малка част от изводите от последното..

публикувано на 24.04.24 в 09:39