Топлофикация Бургас: "Задълженията ни към "Булгаргаз" няма да се отразят на отоплителния сезон

Под два милиона лева са задълженията на Топлофикация Бургас към "Булгаргаз", коментираха от ръководството на топлофикационното дружество. Предстои да се направи поредната вноска за погасяването им.

По-рано, пред националното радио  изпълнителният директор на „Бургаргаз“ Николай Павлов заяви, че потребителите в Плевен, Бургас и Враца могат да останат без парно в началото на отоплителния сезон. Трите дружества дължат общо 15 милиона лева на „Булгаргаз“ и не са си плащали горивото от юли.

В отговор, от бургаската топлофикация успокоиха, че имат погасителен план, който спазват, а ситуацията по никакъв начин няма да се отрази на новия отоплителен сезон.

Според директора Христин Илиев абонатите на Топлофикация Бургас са намалели. Активните потребители сега 26 хиляди, при 30 хиляди за миналата година.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Известен хирург стана част от екипа на УМБАЛ Бургас

Един от най-известните специалисти по лицево-челюстна хирургия в страната стана част от екипа на УМБАЛ Бургас. Това е д-р Константин Димов, завеждащ Отделението по лицево-челюстна хирургия в УМБАЛСМ „Пирогов“, член на EACMFS- Европейска асоциация на лицево-челюстните хирурзи. До момента в болницата нямаше такъв специалист и пристигането му тук ще е от..

публикувано на 10.12.18 в 16:35

БНР Бургас подкрепя кампанията "Купи и дари"

10-та поредна година, младите ентусиасти от Ротаракт Бургас Приморие, ще съберат и ще дарят пакети с хранителни продукти на социално слаби семейства в Бургас. „Купи и Дари" стартира през 2008 г. Идеята на проекта е докато пазаруват за себе си, хората да купуват хранителни продукти и за социално слаби семейства. Препоръчителни са по-трайните..

публикувано на 10.12.18 в 16:14
Илиян Павлов, управител на Центъра за временно настаняване на бездомни в Бургас

Само едно легло е свободно в Центъра за временно настаняване на бездомни в Бургас

В студените месеци Центърът за временно настаняване на бездомни в Бургас работи при пълен капацитет. При 30 легла, в момента има свободно само едно място за човек изпаднал в нужда, обясни неговият управител Илиян Павлов.  "Има голям интерес, но повечето настанени са постоянни потребители на дома и като застудее, идват при нас. Осигурено им е..

публикувано на 10.12.18 в 15:43

Водата в Бургас поскъпва от януари с 10 на сто

Поскъпване на водата в Бургас се очаква с 10% от 1 януари догодина. Това става ясно от подадените разчети и доклади на ВиК дружеството в града до Комисията по енергийно и водно регулиране.  Увеличението  на ВиК услугите ще засегне 27 населени места в страната и е заложено в бизнес плановете на дружествата, които бяха одобрени от регулатора. Конкретното..

публикувано на 10.12.18 в 15:22
Специализираният съд заседава на 7 декември по делото срещу Евгения и Николай Баневи.

"Булевард Демокрация" - на 10 декември

Голяма радост ни налегна сега. Вече сме доволни, че държавата арестува Баневи и сега държавата ще им вземе милиарда от швейцарските банки. Представяте ли си колко пътища могат да се направят с него? Всъщност, може и да не е толкова много, като знам у нас как се строи… Но, извън тази радост, „Трансмедия“ припомнят колко е било успешно това до..

публикувано на 10.12.18 в 14:59

БСП: Стара Загора изпреварва Бургас по икономическо развитие

И тази година в Бургас не дойдоха големите инвеститори,които бяха обещани ,че ще раздвижат местната икономика, заявиха днес бургаските депутати от БСП. Те отчетоха дейността си за 2018 години и подчертаха, че Варна, Пловдив, дори и Стара Загора изпреварват  морския град.  От пет години идвам в Бургас и постоянно чувам, че ще бъдат привлечени..

публикувано на 10.12.18 в 14:18

Ученици от гимназията по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" впечатлиха с проект учени от БАН

Клуб „Величието на България“ е създаден през 2017 година в професионалната гимназия по туризъм „Проф. Асен Златаров“ по проект „Твоя час“. Негов ръководител е старши учителят по история Петя Кудева. В него участват 20 ученици от 9, 11 и 12 клас. Обединява ги любовта към историята и желанието да научат нещо повече за родния си град и миналото на..

обновено на 10.12.18 в 11:41