Предлагат премахване на съкратената процедура при тежките умишлени престъпления

Снимката е илюстративна.
Снимка: БГНЕС

Промени в Наказателно-процесуалния кодекс предлагат от политическата група на „Обединените патриоти“. Поводът е жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова в Русе. Предложението е свързано с премахване на възможността процесът да се гледа по съкратената процедура при тежките умишлени престъпления, поясни народният представител от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ Христиан Митев.

„Основният мотив е, че извършени тежки умишлени престъпления, в обществото остава впечатлението, че извърпителят не е наказан с цялата строгост на закона. Използвайки възможността за намаляване на размера на наказанието, се избягва пълната сила на наказателна репресия. По този начин не се действа възпиращо и предупреждаващо по отношение на останалите членове на обществото да не се допускат подобни тежки деяния с ужасяващи последици.“

Христиан Митев допълни, че в момента се изготвя предложението, след което то предстои да бъде внесено за разглеждане в деловодството на Народното събрание.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Петър Витанов в Бургас: Евроизборите предопределят бъдещето на България

„Евроизборите предопределят бъдещето на България. Ако ние искаме да променим Европа, преди всичко трябва да можем и да знаем как да променим собствената си държава“.  Това заяви кандидатът за евродепутат на БСП Петър Витанов на среща с членове, симпатизанти и граждани в Бургас.  „През последните няколко години ние съумяхме да  направим..

публикувано на 18.04.19 в 11:51
Антон Коджабашев (вляво)

Коджабашев влиза в битката на евроизборите

Бургаският общински съветник Антон Коджабашев влезе в листата на „Коалиция за България“ за предстоящите евроизбори. Водач в нея е икономистът проф. Боян Дуранкев. Предстои от АБВ и техните партньори да представят подробно своята бъдеща политика, а пред журналисти, Коджабашев акцентира: „Основното, което искаме да направим – срещи с..

публикувано на 17.04.19 в 16:38
Китен

Над 30 новорегистрирани в Китен от началото на годината

Съмнения за изборен туризъм в Китен. Само от началото на годината, над 30 души са се регистрирали, че живеят в морския град. Тенденцията пролича особено в последния месец, посочи кметът Катя Вълчева. „От началото на годината имаме 35 човека, но хората, нямащи никаква връзка с Китен, за момента са около 20-25. През предходните години, в..

обновено на 15.04.19 в 17:06

Общински организации на БСП в Бургаско неодобряват включването на Сергей Станишев в евролистата

Общински организации на БСП в Бургаска област  неодобряват включването на Сергей Станишев в евролистата.  От областното ръководство на партията в Бургас, обаче, заявиха, че въпреки възраженията всички ще се съобразят с решението на Националния съвет. Общинските организации в Царево, Малко Търново, Приморско и Руен още при номинациите се обявиха против..

публикувано на 15.04.19 в 16:29

Съветници от ГЕРБ-Карнобат с питания за проблеми в Общината

Как се справя община Карнобат с увеличената популация на безпризорни кучета в града, каква е ситуацията с подадени заявления за дърва за огрев и защо липсват маркировка за паркиране на хора в неравностойно положение? Тези три питания са входирали съветниците от ГЕРБ-Карнобат в деловодството на Общинския съвет в града. Те ще очакват отговори..

публикувано на 15.04.19 в 14:17

Общинският съветник от БСП Кирил Петков с приемен ден в понеделник

Общинският съветник от БСП Кирил Петков ще има приемен ден в Бургас – на 15-ти април (понеделник), от 11:00 ч. Той ще се среща с граждани в Общинския съвет на БСП-Бургас (ул. „Фердинандова” 60). Присъстващите ще имат възможността да зададат своите въпроси, мнения и предложения, свързани с развитието на града и общината. Кирил Петков е..

публикувано на 14.04.19 в 11:51

Асим Адемов :Съюзът между СДС и ГЕРБ за евроизборите е реален и логичен

Удължаването на срока за Брекзит се оказа сложен проблем за Европейския съюз, заяви за предаването "Ден до пладне" евродепутатът от ГЕРБ Асим Адемов. Както ръководителите на водещите държави заявяват, целта е да се избегне Брекзит без сделка, защото това ще е един  много, много труден етап за двете страни. Аз винаги съм казвал, че Англия се вкара в една..

обновено на 13.04.19 в 12:26