"Спри, дай път на пешеходец" - новата кампания на БНР Бургас

Снимка: БГНЕС
Според данни на бургаската полиция, една от най-честите причини за тежки пътни инциденти в града е, че шофьорите не спират на пешеходни пътеки. Затова и посланието на БНР Бургас през този месец  е: „Спри, дай път на пешеходец“.
Кампанията е част от поредицата инициативи, с които медията призовава за повече безопасност на пътя.

Пешеходците са най-незащитената част от всички участници в движението по пътищата. Статистиката показва, че тежките инциденти са свързани най-често с пресичащите пътното платно пешеходци. Това потвърди и началникът на "Охранителна полиция и КАТ" при ОД МВР - Бургас - комисар Неделчо Рачев:

"Полицията в определени моменти предприема доста сериозни мерки по санкциониране на водачи, които са отнели предимство на пресичащи на пешеходна пътека. Това е нарушение на Закона за движение по пътищата, за което ние изключително строго следим. Само за последния месец имаме санкционирани над 20 водачи на МПС".

Според комисар Рачев местата за пресичане в Бургас са организирани добре, има достатъчно осветени и маркирани пешеходни пътеки, както и пасарелки. Свързани новини

Петя Чакърова: Кампанията на БНР Бургас ще допринесе за по-добрата култура на пътя

Стикерите на БНР Бургас, които призовават шофьорите да спират на пешеходните пътеки, ще допринесат за по-добрата култура на пътя сред бургазлии. Това смята Петя Чакърова, която е ст. експерт „превенции“ към дирекция „Социални дейности, здравеопазване..

публикувано на 14.11.18 в 14:36
ВИЖТЕ ОЩЕ

Подписка за канонизацията на Левски се провежда в Сливен

Десетки граждани, ученици и учители и представители на обществени организации участваха във възпоменателната церемония в Сливен по повод 146-годишнината от гибелта на Апостола на свободата. Церемонията по традиция се състоя пред паметника на Васил Левски..

публикувано на 19.02.19 в 17:53
Диана Костовска

Нов проект ще опазва и увеличава биоразнообразието в Атанасовското езеро

Биоразнообразието в Атанасовското езеро ще бъде увеличено, а около самия водоем ще бъдат изградени и възстановени диги. Това са част от дейностите, заложени в новия проект „Лагуната на живота“, който предстои да се реализира...

обновено на 19.02.19 в 15:29

"Булевард Демокрация" на 19-ти февруари

В рубриката ни "Чуй Европа" ще ви разкажем за студентската образователна програма Еразъм + ЕС, която помага на младите хора да са конкурентноспособни на пазара на труда. Ще ви разкажем как служители на Община Бургас предотвратиха продажбата на 14-годишно..

публикувано на 19.02.19 в 14:23

Започнаха честванията посветени на 146 години от гибелта на Левски (СНИМКИ)

Заупокойна молитва, отслужена от бургаските духовници и тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя, дадоха началото на честванията в Бургас, посветени на 146 години от гибелта на Васил Левски. Апостолът на свободата, неговите дела и завети,..

публикувано на 19.02.19 в 13:30

Архитект Емил Бурлянов получи награда за иновации в Бургас

Специално отличие за реализирани иновативни проекти в Бургас получи архитект Емил Бурулянов.  То се дава за първи път за високо качество и оригиналност на иновациите на българските фирми, за въздействието им на националния и световен пазар, върху..

публикувано на 19.02.19 в 12:30

Благотворителен мартенски базар ще се проведе в събота

Благотворителен мартенски базар се организира на 23 -ти февруари от 10:00ч. в Мола в " Славейков".  Деца, които се занимават с приложни изкуства в Центъра за млади таланти,  са изработили мартеници и пролетни сувенири.Р ъководител им е Вили Колева.Със..

публикувано на 19.02.19 в 12:26

Днес си припомняме незабравимите уроци на Апостола на свободата

"Завинаги с нас! Незабравимите уроци на Апостола" - така е озаглавен откритият урок за живота и делото на Васил Левски, който ще изнесат ученици от единадесети клас на Търговската гимназия в Бургас. Събитието е  част от програмата на общината, посветена..

публикувано на 19.02.19 в 08:37