"Спри, дай път на пешеходец" - новата кампания на БНР Бургас

Снимка: БГНЕС
Според данни на бургаската полиция, една от най-честите причини за тежки пътни инциденти в града е, че шофьорите не спират на пешеходни пътеки. Затова и посланието на БНР Бургас през този месец  е: „Спри, дай път на пешеходец“.
Кампанията е част от поредицата инициативи, с които медията призовава за повече безопасност на пътя.

Пешеходците са най-незащитената част от всички участници в движението по пътищата. Статистиката показва, че тежките инциденти са свързани най-често с пресичащите пътното платно пешеходци. Това потвърди и началникът на "Охранителна полиция и КАТ" при ОД МВР - Бургас - комисар Неделчо Рачев:

"Полицията в определени моменти предприема доста сериозни мерки по санкциониране на водачи, които са отнели предимство на пресичащи на пешеходна пътека. Това е нарушение на Закона за движение по пътищата, за което ние изключително строго следим. Само за последния месец имаме санкционирани над 20 водачи на МПС".

Според комисар Рачев местата за пресичане в Бургас са организирани добре, има достатъчно осветени и маркирани пешеходни пътеки, както и пасарелки. Свързани новини

Петя Чакърова: Кампанията на БНР Бургас ще допринесе за по-добрата култура на пътя

Стикерите на БНР Бургас, които призовават шофьорите да спират на пешеходните пътеки, ще допринесат за по-добрата култура на пътя сред бургазлии. Това смята Петя Чакърова, която е ст. експерт „превенции“ към дирекция „Социални дейности, здравеопазване..

публикувано на 14.11.18 в 14:36
ВИЖТЕ ОЩЕ

Състезание по дигитална математика ще се проведе в Бургас

Професионалната гимназия по компютърни програмиране и иновации в Бургас организира онлайн състезанието "Digi Math". То ще се проведе на 15 декември, събота, в сградата на ПГКПИ в ж.к. "Меден рудник", съобщиха от Община Бургас.  "Digi Math" е..

публикувано на 11.12.18 в 12:15

Кроношпан въвежда мерки за редуциране на дървесния прах

Кроношпан въвежда допълнителни техники и мерки за редуциране на дървесния прах от производството си. Това обявиха от компанията при среща с РИОСВ и Община Бургас.  Мерките трябва да бъдат изпълнени до януари 2020 год. Целта е през този период в..

публикувано на 11.12.18 в 11:28

“Подари Коледна вечеря на пенсионер в нужда”в Айтос

"Смисълът на съществуването ни не се състои в това колко имаме, а колко сме готови да дадем", с тези думи  инициаторите на кампанията "Бъди Човек-Айтос" призовават съгражданите си да се присъединят към благотворителната им инициатива. Тази вечер ще се..

публикувано на 11.12.18 в 10:44

АПИ започна ремонт на път, а след това го обяви за неприоритетен

 В  края на ноември 2017 година Агенция пътна инфраструктура  предостави средства за дългоочаквания ремонт на третокласния път „Поляна-Стефан Караджово-Кошудере". Той  стартира в отсечката разклон Камен връх до село Стефан Караджово, като се очакваше..

публикувано на 11.12.18 в 08:44

Привличаме туристи чрез социални технологии

Страната ни може да печели много повече, ако умело представя своя туристически продукт, твърди проф. Георги Калагларски от Варненския свободен университет. Това е възможно чрез прилагането на  система за управление на информационните процеси. Много..

публикувано на 11.12.18 в 08:32

Община Несебър ще изгражда мрежа от безплатен безжичен интернет

Община Несебър кандидатства и бе сред одобрените български общини, които ще получат финансиране за изграждане на мрежa за безжичен интернет в населените места. WiFi4EU е инициатива на Европейската комисия и цели да създаде точки за безплатен достъп до..

публикувано на 11.12.18 в 08:09

Известен хирург стана част от екипа на УМБАЛ Бургас

Един от най-известните специалисти по лицево-челюстна хирургия в страната стана част от екипа на УМБАЛ Бургас. Това е д-р Константин Димов, завеждащ Отделението по лицево-челюстна хирургия в УМБАЛСМ „Пирогов“, член на EACMFS- Европейска асоциация на..

публикувано на 10.12.18 в 16:35