Бащи и деца приготвиха здравословни ястия в ОУ" Любен Каравелов"

| обновено на 12.11.18 в 08:07

С кулинарно състезание завърши инициативата за здравословно хранене в училище "Любен Каравелов". Бащи  и деца приготвиха ястия и бяха наградени. Проявата е част и от седмицата на бащата. За най-активните ученици от първи до четвърти клас  бяха осигурени награди .

Опитваме се да провокираме децата да мислят в посока здравословно хранене, това беше целта на инициативата ни , стремим се да обхванем и родителите, обясни зам.-директорът Гинка Сотирова. От години работим в тази посока:

Работим по международния проект и егидата на "Син флаг" за разумното хранене, а от три години работим по програмите на община Бургас за здравословното хранене.Активни участници сме и се надявам, че вървим в правилна посока.

Велчо Георгиев и дъщеря му Рая се включиха:

Ще представим плодова и зеленчукова салата, която направихме сами.Не е много лесно да я предпазим от вредните храни, но се стараем.

Партньор на събитието бе фирмата на Димитър Мермеклиев, която обслужва  столовото хранене  в няколко училища:

Най-важното е да научим децата да се хранят здравословно, да си подбират храната и продуктите.Бургаските деца значително се хранят по здравословно, след реновирането на столовете, се повиши интересът към тях.

 Майстор - готвачът Кольо Колев представи професията и запозна децата  със  здравословното хранене:

Трябва да има някакъв умерен прием на вредните храни, които не можем да спрем напълно.Трябва да се набляга на плодове зеленчуци, мляко и месо.

Третокласничките  Росица, Ирен, Симона и Камелия вече знаят най-важните неща за здравословното хранени и си хапват често плодове. 

Трябва да се храним по здравословната пирамида, най-долу е хлябът, после млеката, месото и  горе са шоколадите.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Две улици ще ремонтират в с. Воден

Две улици ще бъдат ремонтирани в с. Воден, каза пред местните жители кметът на Община Болярово Христо Христов. Те са част от спечелен проект за над 1 млн. лв. Подготвя се проект за ремонт на църквата, както и за закупуване на носии на фолклорната група към читалището. По Норвежкия механизъм ще се финансират разкопките край..

публикувано на 23.03.19 в 16:21

Ремонтират улици и в Айтоските села

Ремонтът на улици в с. Малка поляна ще бъде със средства от Местната инициативна група. Това коментира пред БНР – Бургас кметът на Община Айтос Васил Едрев. Чакаме да отвори програмата, проектът ни е готов, добави той: „Където ще кандидатстваме не само за с. Малка поляна, това е и за Поляново, където улиците ще бъдат направени,..

публикувано на 23.03.19 в 16:14

Администрацията на Болярово посети всички социални заведения

Домът за стари хора във Воден бе последният посетен от ръководството на Община Болярово след серия от срещи с хората и персонала на социалните заведения. Сред основните проблеми, които споделиха директорът Златка Янчева и колегите ѝ, са ниското заплащане, определено на национално ниво.   От дома имат нужда и от още един санитар...

публикувано на 23.03.19 в 13:37

Близо 50 души протестираха срещу изграждането на бежански лагер в Малко Търново

Протестиращи блокираха пътя за Малко Търново при отбивката за село Стоилово тази сутрин. Причината за недоволството им е намерението за евентуално настаняване на мигранти в района.  Още в самото начало протестът започна със скандали между организаторите от политическата партия „Възраждане“ и хората, които бяха блокирани на пътя. „…Поне..

публикувано на 23.03.19 в 11:54
Чанко Мирчев

Ремонт на улици в Равнец искат местните

Жители на Равнец искат ремонт на две от улиците, които водят към местната детска градина. Те са споделили притесненията си с общинския съветник от БСП Чанко Мирчев, който внесе докладна записка за дейности по улиците „Марица“ и „Гагарин“. „Двете улици, по които може да се стигне до самата детска градина, са в отчайващо състояние...

публикувано на 23.03.19 в 11:04

Английската пее в подкрепа на „Онкоболни и приятели“

Благотворителен концерт "Вечер на талантите" в подкрепа на Сдружение "Онкоболни и приятели" ще се проведе днес от 18:00 часа в Дома на нефтохимика. Спектакълът се организира по инициатива на Английска езикова гимназия "Гео Милев". Участие ще вземат ученици от гимназията, сред които носителката на приза "Мис България" - 2018..

публикувано на 23.03.19 в 09:49

Продължава инициативата „420 табели“

Работилницата „420 табели“ на Бургас Рециклира продължава и днес. Дървеният материал, боите и четките, са осигурени от организаторите, като ще се работи върху стари палети и дъски от солниците. Инициативата започва в градинката на Операта в 14 ч., а при лошо време – в читалище „Хамалогика“. След приключването на събитието табелите..

публикувано на 23.03.19 в 09:23