Бащи и деца приготвиха здравословни ястия в ОУ" Любен Каравелов"

| обновено на 12.11.18 в 08:07

С кулинарно състезание завърши инициативата за здравословно хранене в училище "Любен Каравелов". Бащи  и деца приготвиха ястия и бяха наградени. Проявата е част и от седмицата на бащата. За най-активните ученици от първи до четвърти клас  бяха осигурени награди .

Опитваме се да провокираме децата да мислят в посока здравословно хранене, това беше целта на инициативата ни , стремим се да обхванем и родителите, обясни зам.-директорът Гинка Сотирова. От години работим в тази посока:

Работим по международния проект и егидата на "Син флаг" за разумното хранене, а от три години работим по програмите на община Бургас за здравословното хранене.Активни участници сме и се надявам, че вървим в правилна посока.

Велчо Георгиев и дъщеря му Рая се включиха:

Ще представим плодова и зеленчукова салата, която направихме сами.Не е много лесно да я предпазим от вредните храни, но се стараем.

Партньор на събитието бе фирмата на Димитър Мермеклиев, която обслужва  столовото хранене  в няколко училища:

Най-важното е да научим децата да се хранят здравословно, да си подбират храната и продуктите.Бургаските деца значително се хранят по здравословно, след реновирането на столовете, се повиши интересът към тях.

 Майстор - готвачът Кольо Колев представи професията и запозна децата  със  здравословното хранене:

Трябва да има някакъв умерен прием на вредните храни, които не можем да спрем напълно.Трябва да се набляга на плодове зеленчуци, мляко и месо.

Третокласничките  Росица, Ирен, Симона и Камелия вече знаят най-важните неща за здравословното хранени и си хапват често плодове. 

Трябва да се храним по здравословната пирамида, най-долу е хлябът, после млеката, месото и  горе са шоколадите.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Слагат ограда на новия парк по поречието на река Асеновска

Предстои ограждането на новия парк по поречието на река Асеновска, съобщиха от Община Сливен. „ Имаме оферта за тази ограда. В момента прецизираме вариантите. Ще бъдат поставени оградни пана, с които общината разполага “, заяви заместник – кметът Румен Иванов по време на брифинг на ръководството на община Сливен. По думите на кмета Стефан..

публикувано на 16.01.19 в 16:36

Увеличават се болните от грип в Сливен

Прогресивно се увеличават болните от грип в Сливен, съобщи началникът на отделението за белодробни заболявания д-р Дина Досева. Отделението вече е изчерпало легловия си капацитет. Въпреки високата заболеваемост в Сливен все още няма обявена грипна епидемия. Над 40 пациента са приети в отделението по белодробни заболявания при капацитет от 33..

публикувано на 16.01.19 в 16:30

За грипа, имуностимулаторите и бабините рецепти

В разгара на грипната епидемия най – доброто лечение на инфекцията е профилактиката. Лекарите препоръчват да се засилят естествените защити на организма, като се използват билки и витаминозни храни. Ако, обаче пипнете вирус по добре потърсете консултация със специалист. Може да пробвате и някои от методите на народната медицина, но не..

публикувано на 16.01.19 в 15:13

Над 300 деца се включват в интерактивно състезание в зала „Младост“ в Бургас

Над 300 деца от 16 бургаски детски градини заедно със своите родители ще се включат в първия голям и весел интерактивен празник, в който светът на технологиите ще срещне този на приказките. Това съобщиха от Община Бургас. Атрактивното състезание ще се състои на 26-ти януари, събота, от 10.00 часа в Спортна зала "Младост". Това стана ясно..

публикувано на 16.01.19 в 14:58

Интерактивно състезание организира община Бургас за децата от детските градини

Над 300 деца от 16 бургаски детски градини заедно със своите родители ще се включат в първия голям и весел интерактивен празник, в който светът на технологиите ще срещне този на приказките. Атрактивното състезание ще се състои на 26-ти януари , събота, от 10.00 часа в Спортна зала "Младост". 16-те детски заведения ще бъде представени от общо 20 деца..

публикувано на 16.01.19 в 14:17

Отделението по белодробни болести в Ямбол работи над капацитета си

Отделението по белодробни болести в ямболската многопрофилна болница е препълнено. Пациентите се пренасочват към лечебни заведения в съседни областни градове, но и там капацитетът е изчерпан. В момента ямболското пневмофизиатрично отделение работи над капацитета си, съобщи директорът на областната болница д-р Панайот Диманов. " Имаме разкрити 25..

публикувано на 16.01.19 в 13:21

Физическата активност и добрата профилактика могат да ни спасят от грипа

Ранната диагностика при грипа е най голямото затруднение със сега съществуващите у нас техники и апаратура, смята д-р Антон Танев. Също голям проблем е различната патология, която води до възпрепятстване установяването вида на вируса, както и високата цена на лечение. "Здравните кадри наблягат към симптоматичното лечение като често емпирично добавят..

публикувано на 16.01.19 в 12:58