Бащи и деца приготвиха здравословни ястия в ОУ" Любен Каравелов"

| обновено на 12.11.18 в 08:07

С кулинарно състезание завърши инициативата за здравословно хранене в училище "Любен Каравелов". Бащи  и деца приготвиха ястия и бяха наградени. Проявата е част и от седмицата на бащата. За най-активните ученици от първи до четвърти клас  бяха осигурени награди .

Опитваме се да провокираме децата да мислят в посока здравословно хранене, това беше целта на инициативата ни , стремим се да обхванем и родителите, обясни зам.-директорът Гинка Сотирова. От години работим в тази посока:

Работим по международния проект и егидата на "Син флаг" за разумното хранене, а от три години работим по програмите на община Бургас за здравословното хранене.Активни участници сме и се надявам, че вървим в правилна посока.

Велчо Георгиев и дъщеря му Рая се включиха:

Ще представим плодова и зеленчукова салата, която направихме сами.Не е много лесно да я предпазим от вредните храни, но се стараем.

Партньор на събитието бе фирмата на Димитър Мермеклиев, която обслужва  столовото хранене  в няколко училища:

Най-важното е да научим децата да се хранят здравословно, да си подбират храната и продуктите.Бургаските деца значително се хранят по здравословно, след реновирането на столовете, се повиши интересът към тях.

 Майстор - готвачът Кольо Колев представи професията и запозна децата  със  здравословното хранене:

Трябва да има някакъв умерен прием на вредните храни, които не можем да спрем напълно.Трябва да се набляга на плодове зеленчуци, мляко и месо.

Третокласничките  Росица, Ирен, Симона и Камелия вече знаят най-важните неща за здравословното хранени и си хапват често плодове. 

Трябва да се храним по здравословната пирамида, най-долу е хлябът, после млеката, месото и  горе са шоколадите.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова автобусна линия ще свързва Терминал "Изток" и "5-ти километър"

„Бургасбус” информира, че от 01 юли /понеделник/ ще бъде въведена в експлоатация нова експериментална линия  № 5А , която ще обслужва 5-ти километър (района около Бухлевата воденица). Транспортната услуга от Северна промишлена зона ще се извършва в делнични (работни) дни в следните часове: сутрин: от Терминал Изгрев:  06:40; 07:10; 07:40 от..

публикувано на 26.06.19 в 17:36

"Булевард Демокрация" - на 26 юни

От години поддържам тезата, че това, което нашите политици сами могат да си направят, техните опоненти за десетилетия няма да успеят. Днес всички взеха за мезе БСП, че нямали пари да върнат надвзетата субсидия, защото я били изхарчили. Което, частично е логично. Защото те са социална партия. Десните спестяват, за да харчат левите. За хората, не..

публикувано на 26.06.19 в 15:08

Агенцията по вписванията ще работи извънредно тази събота

Наближава крайният срок за подаване на заявления за обявяване на годишни финансови отчети в търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, затова  Агенцията по вписванията ще работи извънредно с цел улесняване на гражданите. Всички офиси на Агенцията по вписванията в страната ще работят извънредно в събота, 29 юни,  с работно..

публикувано на 26.06.19 в 15:00

Жители на Атия – против центъра за опасни битови отпадъци (обновена)

Скандално протече събранието в село Атия по повод изграждането на Център за съхранение на опасни битови отпадъци. Над 100 местни жители се обявиха против проекта, който, по думите им, се реализира на 300 метра от последните къщи. Община Созопол е една от петте, които реализира пилотен проект за подобен център,..

обновено на 26.06.19 в 14:23

След проверка на РИОСВ - не са отчетени превишения на замърсителите във въздуха, няма аварии

Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Бургас извършиха извънредни проверки във връзка с постъпили сигнали на жители на Бургас за миризма на нефтопродукти и пропан бутан. Най-голям е броят на сигналите, постъпили от района на централна градска част, комплекс „Лазур“, Централен плаж Бургас и Морска градина...

публикувано на 26.06.19 в 11:57

Несебър почете 40-годишнината от първия полет на български космонавт

Градоначалникът на Несебър Николай Димитров посрещна кмета на побратименото Звездно градче - Евгений Баришевски. Събитието се състоя в рамките на провелия се за четвърти път фестивал „Отечество“, организиран от Община Несебър и Звездното градче в Русия. В съставът на официалната делегация, която посети града бяха още съветникът на руския. кмет..

публикувано на 26.06.19 в 11:21

Заради инциденти, община Бургас иска да обезопаси пристана на Острова

Инциденти са ставали на пристана на остров Света Анастасия, каза Димитър Николов. Заради тях може да бъде направено разширение. Предложението дойде от кмета: "За щастие не се е стигнало до фатален край, заради риска този необезопасен пристан да осигури безконфликтно и безпрепятствено качване и слизане на пътници. Включително плавателни съдове от други..

публикувано на 26.06.19 в 10:45