Нова политическа група в Общинския съвет в Бургас (Обновена)

Нова политическа група ще бъде създадена в Общинския съвет в Бургас. Една от причините е разпадането на обединението между НФСБ и Средна европейска класа в местния парламент. Очаква се новата група да бъде съставена предимно от независими общинските съветници. Очаква се през другата седмица да бъдат подадени необходимите документи за съставянето на новата политическа група, поясни общинският съветник Ангел Божидаров.

„Политическият ми опит и нюх говори, че група ще има. Поех ангажимент да не говоря за това, докато не внесем документите.“

Божидаров обясни и как се е стигнало до разпадането на политическата група НФСБ/СЕК.

„Преди няколко дни, преди да стане тази раздяла, с колеги бяхме на гости на Георги Манев в „Божура“. Моето подаване на оставка, освен всички останали причини, включва и това, че той ми каза: „Би ли си подал оставката, за да спасим Константин Бачийски?“. Казах, че няма проблем, заради тях двамата ще го направя. Попитах как ще стане така като си подам оставката той да бъде спасен. Той ми отговори: „Дражев го махаме, ти напускаш, оставаме 5 съветници и аз имам коз пред Валери Симеонов, който иска да махне Бачийски, защото ми помогна малко финансово за билбордовете. Ще имам коз като му кажа, че ако махнем Бачийски ще се разпадне и групата“. Тогава му казах, че козът му е друг – не заради разпадането на групата, а заради това, че Бачийски е свестен човек и не трябва да се разделяш с него, иначе ще направиш най-голямата си грешка в политиката. И той я направи.“

Ангел Божидаров днес официално заяви, че ще бъде областен координатор на партията „Българска пролет“ в Бургас.


ВИЖТЕ ОЩЕ

В Ямбол призоваха да се свалят агитационните материали

Да бъдат премахнати всички агитационни материали, намиращи се в близост до изборни секции, призоваха от ръководството на Община „Тунджа”. На нарушителите ще бъдат наложени санкции, съгласно Изборния кодекс, предупреди и областният управител. Предизборните щабове на кандидатите да свалят агитационните материали, които са на разстояние по- малко от 50..

публикувано на 25.05.19 в 14:38

Машините за гласуването пристигнаха в Бургас

Машините за предстоящия евровот вече пристигнаха в Бургас. На предните избори, подобно гласуване имаше само в няколко секции в морския град, припомни председателят на РИК – Елка Стоянова: “Сега има в цялата област, във всички общини. Общият брой на машините, които ще се използват е 191. Там, където има машини, не мисля, че това ще..

публикувано на 18.05.19 в 14:12

Ден преди евровота ще бъдат поставени машините за гласуване

Всичките машини за гласуването на евровота вече са в България, съобщиха от фирмата доставчик. Това са 3000 машини плюс резервни 10%.  Те са вече в склад, одобрен от Централната избирателна комисиюя. До 15-и май представители на ЦИК трябва да проверят софтуера. След това трябва да бъдат поставени в избирателните секции на 24-и срещу 25-и май...

публикувано на 10.05.19 в 12:34

Избраха нов кмет на село Козичино

Тодор Милев е новият кмет на село Козичино. Той беше избран днес по време на редовното заседание на Общинския съвет в Поморие. Милев ще заеме мястото на Крум Лечев, който почина в началото на месеца. В такива случаи, съгласно разпоредбите на Закона за местното самоуправление и местната администрация, ако остава по-малко от една година..

публикувано на 09.05.19 в 12:13
Александър Андреев

В ЦИК показаха бюлетината за евровота на 26 май

Показаха бюлетината за евроизборите на 26-и май в централната избирателна комисия. В нея има и квадратче „не подкрепям никого“. Преференциите са изписани с трицифрено число, за да не се получава дублирането с номерата на партиите и комитетите.  Експерти са готови да сертифицират машините за гласуване. Говорителят на ЦИК Александър Андреев каза, че този..

публикувано на 02.05.19 в 16:31

Георги Димитров: Шахтите в района на гарата създават проблем

Шахтите в района на ЖП гарата в Карнобат създават проблеми, но те не са наша собственост. Това коментира за БНР - Бургас кметът на общината Георги Димитров. Те са собственост на националната компания, която стопанисва ЖП инфраструктурата и ние не можем да вложим наши средства, посочи той: "Няма как да вложа общински пари в чужда..

публикувано на 26.04.19 в 10:54

Кирил Добрев в Бургас: В тези избори с нас са всички, които искат промяна на статуквото

„В тези избори с нас са всички, които искат промяна на статуквото. Единствената партия, която може да промени ситуацията, е БСП. Факт е, че ГЕРБ си отиват. Те стават токсични в своите действия“.  Това заяви зам.-председателят на БСП  Кирил Добрев  на разширено заседание на  Областния съвет на БСП - Бургас. По думите му, скандалите, които..

публикувано на 25.04.19 в 10:14