Нова политическа група в Общинския съвет в Бургас (Обновена)

Нова политическа група ще бъде създадена в Общинския съвет в Бургас. Една от причините е разпадането на обединението между НФСБ и Средна европейска класа в местния парламент. Очаква се новата група да бъде съставена предимно от независими общинските съветници. Очаква се през другата седмица да бъдат подадени необходимите документи за съставянето на новата политическа група, поясни общинският съветник Ангел Божидаров.

„Политическият ми опит и нюх говори, че група ще има. Поех ангажимент да не говоря за това, докато не внесем документите.“

Божидаров обясни и как се е стигнало до разпадането на политическата група НФСБ/СЕК.

„Преди няколко дни, преди да стане тази раздяла, с колеги бяхме на гости на Георги Манев в „Божура“. Моето подаване на оставка, освен всички останали причини, включва и това, че той ми каза: „Би ли си подал оставката, за да спасим Константин Бачийски?“. Казах, че няма проблем, заради тях двамата ще го направя. Попитах как ще стане така като си подам оставката той да бъде спасен. Той ми отговори: „Дражев го махаме, ти напускаш, оставаме 5 съветници и аз имам коз пред Валери Симеонов, който иска да махне Бачийски, защото ми помогна малко финансово за билбордовете. Ще имам коз като му кажа, че ако махнем Бачийски ще се разпадне и групата“. Тогава му казах, че козът му е друг – не заради разпадането на групата, а заради това, че Бачийски е свестен човек и не трябва да се разделяш с него, иначе ще направиш най-голямата си грешка в политиката. И той я направи.“

Ангел Божидаров днес официално заяви, че ще бъде областен координатор на партията „Българска пролет“ в Бургас.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Ася Пеева

Рекорден ръст на чуждите туристи отчита Министерството на туризма

Рекорден ръст на чуждестранните туристите през изминалия летен сезон и очакван силен зимен сезон – тези тенденции, подкрепени със статистически данни бяха представени от министъра на туризма Николина Ангелова в Народното събрание. Те бяха обявени след питане на депутатите Ася Пеева и Павел Христов по време на парламентарния контрол. По..

публикувано на 08.12.18 в 11:52

В отговор на въпрос от бургаски депутати: МВР отпусна 16 хил.лв. в помощ на подсъдими в Турция

Общо 16 хил. лв. са отпуснати от МВР за покриване на хонорари на турски адвокат, необходими за представянето на двамата действащи служители  Живко Петков и Николай Костов пред турския съд. Те са обвинени заедно с още двама колеги за смъртта на турски бракониер. Финансовата помощ е гласувана след извънредно заседание на комисия, в рамките на която..

публикувано на 07.12.18 в 16:49

Дончо Златев - най-младият член на НИС в историята на СДС

 В деня, в който СДС отбелязва 29 -тата годишнина от основаването си, бургаската структура  представи новия член на Националния изпълнителен съвет на партията за Югоизточен регион. Това е 28-годишният Дончо Златев, който е най-младият представител в историята на партията. Той  беше представен в присъствието на областния председател на СДС д-р Георги..

обновено на 07.12.18 в 15:53

Нова група в Общинския съвет в Бургас ще действа "Со кротце, со благо и со малце кьотек"

В деловодството на Община Бургас бе подадено заявление за създаването на нова група в общинския съвет в Бургас. Тя ще се казва „Заедно за Бургас“, а неин  председател ще бъде Тодор Ангелов, който стана общински съветник като част от "Коалиция АБВ за Бургас". "Ние сме събрани от различни места, с различна политическа ориентация, но с една цел..

публикувано на 03.12.18 в 17:55

Диана Саватева, депутат ГЕРБ: 20 млн. лв повече за култура в бюджет 2019, това ще се усети и в област Бургас

„С близо 20 млн. лв. е увеличена бюджетната рамка за културната сфера през 2019 г. – една сериозна сума, която следва да бъде разходвана разумно. Със 100% са увеличени средствата за библиотечните фондове и за книгоиздаване. През 2018 г. за това „перо“ по бюджета са били осигурени 1 млн. лв. а сега към тях се добавят още 1 млн. лв. Двойно..

публикувано на 29.11.18 в 11:53

ВМРО Бургас изгори копие на Ньойския договор

 Навършиха се 99 години от подписването на тежкия и унизителен за България Ньойски договор, съобщиха от  ВМРО - Бургас.По този повод,партията  за пореден път организира тържествено изгаряне на копие на договора  в знак на протест срещу неговите несправедливи клаузи. Събитието се състоя пред войнишкия паметник пред Военен клуб - Бургас, на който преди..

публикувано на 28.11.18 в 09:52
Георги Дражев на новото си място в общинския съвет

Бургаската група на НФСБ/СЕК се разпадна

Още една политическа група се разпадна днес в Общинския съвет в Бургас. Лидерът на СЕК (Средна европейска класа), Георги Манев, напусна съвместната група с НФСБ. Той бе ядосан, след като съветниците, включително и от неговата партия, не подкрепиха предложението им Георги Дражев да бъде освободен от поста заместник - председател на..

публикувано на 27.11.18 в 17:05