Нова политическа група в Общинския съвет в Бургас (Обновена)

Нова политическа група ще бъде създадена в Общинския съвет в Бургас. Една от причините е разпадането на обединението между НФСБ и Средна европейска класа в местния парламент. Очаква се новата група да бъде съставена предимно от независими общинските съветници. Очаква се през другата седмица да бъдат подадени необходимите документи за съставянето на новата политическа група, поясни общинският съветник Ангел Божидаров.

„Политическият ми опит и нюх говори, че група ще има. Поех ангажимент да не говоря за това, докато не внесем документите.“

Божидаров обясни и как се е стигнало до разпадането на политическата група НФСБ/СЕК.

„Преди няколко дни, преди да стане тази раздяла, с колеги бяхме на гости на Георги Манев в „Божура“. Моето подаване на оставка, освен всички останали причини, включва и това, че той ми каза: „Би ли си подал оставката, за да спасим Константин Бачийски?“. Казах, че няма проблем, заради тях двамата ще го направя. Попитах как ще стане така като си подам оставката той да бъде спасен. Той ми отговори: „Дражев го махаме, ти напускаш, оставаме 5 съветници и аз имам коз пред Валери Симеонов, който иска да махне Бачийски, защото ми помогна малко финансово за билбордовете. Ще имам коз като му кажа, че ако махнем Бачийски ще се разпадне и групата“. Тогава му казах, че козът му е друг – не заради разпадането на групата, а заради това, че Бачийски е свестен човек и не трябва да се разделяш с него, иначе ще направиш най-голямата си грешка в политиката. И той я направи.“

Ангел Божидаров днес официално заяви, че ще бъде областен координатор на партията „Българска пролет“ в Бургас.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Елена Йончева

Бургаските социалисти искат Елена Йончева за евродепутат

Името на Елена Йончева е най-честото срещаното сред общо около 100-те номинации от Бургас, които пристигат в БСП за предстоящия през май евровот. Фигурират и имената на Петър Кънев, Кристиян Вигенин, Ирина Бокова, Деница Златева, но рядко се появява името на Сергей Станишев, обобщи общинският лидер на столетницата Живко Господинов. " Темата..

публикувано на 22.02.19 в 12:19

Общинският съветник Лиляна Драгоева с приемен ден в Бургас

Общинският съветник от ГЕРБ-Бургас Лиляна Драгоева ще проведе приемен ден на 21 февруари (четвъртък). Тя ще очаква гражданите от 17:00 до 18:00 ч. в централата на партията в града на ул. „Конт Андрованти” 5. Лиляна Драгоева участва в постоянните комисии по здравеопазване и социални дейности и по транспорт и морско дело. Тя е включена и в..

публикувано на 20.02.19 в 15:03

Народният представител Галя Желязкова ще проведе приемен ден в Средец

Народният представител от ГЕРБ Галя Желязкова, ще има приемен ден в Средец на 18-ти февруари. Тя ще бъде там  от 16:00 до 17:30 часа. Приемната с  граждани ще се проведе в офиса на партията на пл. „България“ №9, ет.1 . Галя Желязкова е член на Комисия по труда, социалната и  демографската политика и Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба..

публикувано на 16.02.19 в 16:53

Депутатът Петър Кънев се срещна със социалисти в Несебър

Народният представител от ПГ на „БСП за България” инж. Петър Кънев проведе среща разговор със социалисти в Несебър. Той бе придружен от колегата си в парламента проф. Иво Христов. Основните проблеми, които се обсъдиха по време на срещата, бяха свързани с икономиката и туризма в региона. Коментираха се и отношенията Русия – САЩ – Турция. Инж. Кънев..

публикувано на 16.02.19 в 16:51

Генералният консул на Турция в Бургас посети Сливен

Генералният консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе се срещна с областния управител на Сливен Чавдар Божурски. Това е първото посещение на дипломата в областната администрация след назначаването му на поста., който  прояви интерес към инвестициите на турски бизнесмени в местната икономика. По думите му, турски граждани проявяват интерес..

публикувано на 15.02.19 в 15:41

Диана Саватева: Хартиените бюлетини и феноменът 15/15 отиват в миналото

Завишеният праг на преференциите не застрашава преференциалния вот, но най-важното е че се елиминира феноменът 15/15. Така коментира промените в Изборния кодекс депутатът от ГЕРБ Диана Саватева. "Чух мнения, че преференциалния вот няма да действа, но може би това пък ще отключи желанието на повече хора да се включат и да подкрепят кандидат с..

публикувано на 15.02.19 в 13:48
Християн Митев

Християн Митев: Промените в Изборния кодекс не омаловажават преференциалния вот

Промените в Изборния кодекс не омаловажават преференциалния вот, смята Християн Митев, депутат от Парламентарната група на Обединени патриоти. Вчера с одобрението на ГЕРБ, ДПС и Обединени патриоти бяха гласувани промените според които прагът на преференцията се  увеличава значително. „ Не мисля, че се омаловажава преференциалния вот...

публикувано на 15.02.19 в 11:50