Нова група в Общинския съвет в Бургас ще действа "Со кротце, со благо и со малце кьотек"

В деловодството на Община Бургас бе подадено заявление за създаването на нова група в общинския съвет в Бургас. Тя ще се казва „Заедно за Бургас“, а неин председател ще бъде Тодор Ангелов, който стана общински съветник като част от "Коалиция АБВ за Бургас".

"Ние сме събрани от различни места, с различна политическа ориентация, но с една цел - по-добър град и ще направим всичко в името на нашите съграждани, които са ни избрали."

Той обяви, че тяхната роля в Общинския съвет ще бъде на една конструктивна опозиция. Зам.-председател на групата ще бъде напусналият НФСБ Ангел Божидаров.

"Просто се събрахме и решихме, че желаем да направим група, която да работи за интересите на Бургас. Определено в общинския съвет на Бургас ще бъдем конструктивна коалиция, което значи, че ще подкрепяме всичко, което е полезно, независимо от коя група идва. Ще бъдем сериозна опозиция на това, което не ни харесва в общинския съвет."

Техният кандидат за зам.-председател на Местния парламент е Георги Дражев. Представяйки своето верую за управление, той цитира министър-председателя Андрей Ляпчев "Со кротце, со благо и со малце кьотек".

"Няма да променя един милиметър от моята дейност в полза на бургазлии, прагматично, конструктивно."

Останалите, които се включват в новата група в Общинския съвет са Стоян Колев и Бенчо Бенчев.  


ВИЖТЕ ОЩЕ

В Ямбол призоваха да се свалят агитационните материали

Да бъдат премахнати всички агитационни материали, намиращи се в близост до изборни секции, призоваха от ръководството на Община „Тунджа”. На нарушителите ще бъдат наложени санкции, съгласно Изборния кодекс, предупреди и областният управител. Предизборните щабове на кандидатите да свалят агитационните материали, които са на разстояние по- малко от 50..

публикувано на 25.05.19 в 14:38

Машините за гласуването пристигнаха в Бургас

Машините за предстоящия евровот вече пристигнаха в Бургас. На предните избори, подобно гласуване имаше само в няколко секции в морския град, припомни председателят на РИК – Елка Стоянова: “Сега има в цялата област, във всички общини. Общият брой на машините, които ще се използват е 191. Там, където има машини, не мисля, че това ще..

публикувано на 18.05.19 в 14:12

Ден преди евровота ще бъдат поставени машините за гласуване

Всичките машини за гласуването на евровота вече са в България, съобщиха от фирмата доставчик. Това са 3000 машини плюс резервни 10%.  Те са вече в склад, одобрен от Централната избирателна комисиюя. До 15-и май представители на ЦИК трябва да проверят софтуера. След това трябва да бъдат поставени в избирателните секции на 24-и срещу 25-и май...

публикувано на 10.05.19 в 12:34

Избраха нов кмет на село Козичино

Тодор Милев е новият кмет на село Козичино. Той беше избран днес по време на редовното заседание на Общинския съвет в Поморие. Милев ще заеме мястото на Крум Лечев, който почина в началото на месеца. В такива случаи, съгласно разпоредбите на Закона за местното самоуправление и местната администрация, ако остава по-малко от една година..

публикувано на 09.05.19 в 12:13
Александър Андреев

В ЦИК показаха бюлетината за евровота на 26 май

Показаха бюлетината за евроизборите на 26-и май в централната избирателна комисия. В нея има и квадратче „не подкрепям никого“. Преференциите са изписани с трицифрено число, за да не се получава дублирането с номерата на партиите и комитетите.  Експерти са готови да сертифицират машините за гласуване. Говорителят на ЦИК Александър Андреев каза, че този..

публикувано на 02.05.19 в 16:31

Георги Димитров: Шахтите в района на гарата създават проблем

Шахтите в района на ЖП гарата в Карнобат създават проблеми, но те не са наша собственост. Това коментира за БНР - Бургас кметът на общината Георги Димитров. Те са собственост на националната компания, която стопанисва ЖП инфраструктурата и ние не можем да вложим наши средства, посочи той: "Няма как да вложа общински пари в чужда..

публикувано на 26.04.19 в 10:54

Кирил Добрев в Бургас: В тези избори с нас са всички, които искат промяна на статуквото

„В тези избори с нас са всички, които искат промяна на статуквото. Единствената партия, която може да промени ситуацията, е БСП. Факт е, че ГЕРБ си отиват. Те стават токсични в своите действия“.  Това заяви зам.-председателят на БСП  Кирил Добрев  на разширено заседание на  Областния съвет на БСП - Бургас. По думите му, скандалите, които..

публикувано на 25.04.19 в 10:14