Нова група в Общинския съвет в Бургас ще действа "Со кротце, со благо и со малце кьотек"

В деловодството на Община Бургас бе подадено заявление за създаването на нова група в общинския съвет в Бургас. Тя ще се казва „Заедно за Бургас“, а неин председател ще бъде Тодор Ангелов, който стана общински съветник като част от "Коалиция АБВ за Бургас".

"Ние сме събрани от различни места, с различна политическа ориентация, но с една цел - по-добър град и ще направим всичко в името на нашите съграждани, които са ни избрали."

Той обяви, че тяхната роля в Общинския съвет ще бъде на една конструктивна опозиция. Зам.-председател на групата ще бъде напусналият НФСБ Ангел Божидаров.

"Просто се събрахме и решихме, че желаем да направим група, която да работи за интересите на Бургас. Определено в общинския съвет на Бургас ще бъдем конструктивна коалиция, което значи, че ще подкрепяме всичко, което е полезно, независимо от коя група идва. Ще бъдем сериозна опозиция на това, което не ни харесва в общинския съвет."

Техният кандидат за зам.-председател на Местния парламент е Георги Дражев. Представяйки своето верую за управление, той цитира министър-председателя Андрей Ляпчев "Со кротце, со благо и со малце кьотек".

"Няма да променя един милиметър от моята дейност в полза на бургазлии, прагматично, конструктивно."

Останалите, които се включват в новата група в Общинския съвет са Стоян Колев и Бенчо Бенчев.  


ВИЖТЕ ОЩЕ
Ася Пеева

Рекорден ръст на чуждите туристи отчита Министерството на туризма

Рекорден ръст на чуждестранните туристите през изминалия летен сезон и очакван силен зимен сезон – тези тенденции, подкрепени със статистически данни бяха представени от министъра на туризма Николина Ангелова в Народното събрание. Те бяха обявени след питане на депутатите Ася Пеева и Павел Христов по време на парламентарния контрол. По..

публикувано на 08.12.18 в 11:52

В отговор на въпрос от бургаски депутати: МВР отпусна 16 хил.лв. в помощ на подсъдими в Турция

Общо 16 хил. лв. са отпуснати от МВР за покриване на хонорари на турски адвокат, необходими за представянето на двамата действащи служители  Живко Петков и Николай Костов пред турския съд. Те са обвинени заедно с още двама колеги за смъртта на турски бракониер. Финансовата помощ е гласувана след извънредно заседание на комисия, в рамките на която..

публикувано на 07.12.18 в 16:49

Дончо Златев - най-младият член на НИС в историята на СДС

 В деня, в който СДС отбелязва 29 -тата годишнина от основаването си, бургаската структура  представи новия член на Националния изпълнителен съвет на партията за Югоизточен регион. Това е 28-годишният Дончо Златев, който е най-младият представител в историята на партията. Той  беше представен в присъствието на областния председател на СДС д-р Георги..

обновено на 07.12.18 в 15:53

Нова политическа група в Общинския съвет в Бургас (Обновена)

Нова политическа група ще бъде създадена в Общинския съвет в Бургас. Една от причините е разпадането на обединението между НФСБ и Средна европейска класа в местния парламент . Очаква се новата група да бъде съставена предимно от независими общинските съветници.  Очаква се през другата седмица да бъдат подадени необходимите документи за..

публикувано на 30.11.18 в 14:25

Диана Саватева, депутат ГЕРБ: 20 млн. лв повече за култура в бюджет 2019, това ще се усети и в област Бургас

„С близо 20 млн. лв. е увеличена бюджетната рамка за културната сфера през 2019 г. – една сериозна сума, която следва да бъде разходвана разумно. Със 100% са увеличени средствата за библиотечните фондове и за книгоиздаване. През 2018 г. за това „перо“ по бюджета са били осигурени 1 млн. лв. а сега към тях се добавят още 1 млн. лв. Двойно..

публикувано на 29.11.18 в 11:53

ВМРО Бургас изгори копие на Ньойския договор

 Навършиха се 99 години от подписването на тежкия и унизителен за България Ньойски договор, съобщиха от  ВМРО - Бургас.По този повод,партията  за пореден път организира тържествено изгаряне на копие на договора  в знак на протест срещу неговите несправедливи клаузи. Събитието се състоя пред войнишкия паметник пред Военен клуб - Бургас, на който преди..

публикувано на 28.11.18 в 09:52
Георги Дражев на новото си място в общинския съвет

Бургаската група на НФСБ/СЕК се разпадна

Още една политическа група се разпадна днес в Общинския съвет в Бургас. Лидерът на СЕК (Средна европейска класа), Георги Манев, напусна съвместната група с НФСБ. Той бе ядосан, след като съветниците, включително и от неговата партия, не подкрепиха предложението им Георги Дражев да бъде освободен от поста заместник - председател на..

публикувано на 27.11.18 в 17:05