Световни и олимпийски шампиони запалиха коледните светлини в Бургас

Коледните светлини бяха запалени тържествено в Бургас. Това бе кулминацията от тържествата по случай празника на града Никулден. Честта да запалят коледната елха и празничните светлини на Бургас имаха олимпийските шампиони по акробатика от Младежките олимпийски игри Мариела Костадинова и Панайот Димитров, както и световната шампонка  по художествена гимнастика, която е част от ансамбъла на България Стефани Кирякова.

Кметът Димитър Николов поздрави стотиците бургазлии, които излязоха на площада да празнуват заедно.

"Нека нашият закрилник бди наистина над домовете ни и над България. Благодаря на всички бургазлии, които с труда си и усърдието си правят така, че да се чувстваме щастливи в този град."

Доброто настроение от сцената на площада бе гарантирано от изпълненията на Орлин Павлов и група ПИФ, както и от фолклорен ансамбъл “Странджа“ и победителите от Световните хорови игри „Фортисимо“.

Водещи на празничния концерт бяха Тони Димитрова и актьорът Калин Сърменов. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Отварят всички ленти от и за "Меден рудник", заради празниците

За великденските празници отварят всички ленти на пътя от и за бургаския комплекс "Меден рудник". Местата, където се извършват все още ремонти дейности ще бъдат обозначени с ограничители. Това каза Комисар Неделчо Рачев - началник отдел охранителна полиция и КАТ към областната дирекция на полицията в Бургас. Утре приключва и ремонтът на..

публикувано на 24.04.19 в 16:44

Великденско тържество се проведе в Дома за лица с умствена изостаналост в село Русокастро

Великденско тържество са проведе в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Русокастро. В социалното заведение са настанени 130 младежи и мъже с различна степен на увреждания.  С песни, танци и стихотворения момчетата поздравиха гостите на празника. „Те са готвят от месеци и с огромен ентусиазъм, за да се представят добре“..

публикувано на 24.04.19 в 15:18

Традиционната багрилница на великденски яйца и тази година е до Часовника

Екипът на Етнографския музей към РИМ-Бургас ще представи пред бургазлии и гостите на града, как са се боядисвали великденските яйцата в миналото. Точно на Велики четвъртък, 25 април, от 12:00 часа, ще бъдат демонстрирани традиционни техники за боядисване на яйца с природни багрила в градинката до Часовника. Присъстващите ще бъдат наставлявани от бабите..

публикувано на 24.04.19 в 14:57

"Булевард Демокрация" на 24 април

Темите в предаването "Булевард Демокрация" на 24 -ти април : -Не стихват коментарите около Националната стратегия за детето.В сутрешния блок чухте позицията на тези,които са против документа, в минутите до 16 часа мотивите ,,за,, на експертите. - Кои са най-колоритните личности, които се кандидатират за евродепутати и какви са мотивите им, коментар на..

публикувано на 24.04.19 в 14:31

Санирането на още един жилищен блок в Сливен стартира днес

Стартира санирането на блок № 1 в кв.„Клуцохор“. По време на срещата си с жителите кметът Стефан Радев пожела на всички добро взаимодействие в строителния процес, търпение и толерантност, за да може след приключването на строителните дейности да се поздравят с изцяло обновена и отговаряща на всички европейски критерии сграда. С обновяването жилищните..

публикувано на 24.04.19 в 12:15

Село Тракийци е само с двама жители, а Бургас наброява повече от 202 хиляди души

Малко над 410 хиляди души е към края на миналата година населението на област Бургас. Това сочат данните на статистиката от Териториално бюро – Югоизток. Така областта се нарежда на четвърто място по брой население след останалите областни градове – София, Пловдив и Варна. В сравнение с предходната  2017 година, жителите са намалели с близо 1 250..

публикувано на 24.04.19 в 11:59

На 30 април стартира ремонт на пътното платно от изхода на Бургас до кв. „Ветрен“

Община Бургас съобщава, че на 30 април, вторник, стартира ремонтът на пътното платно от изхода на Бургас при кръговото кръстовище "Стамболов" - "Транспортна" - "Проф. Якимов" до надлеза при квартал "Ветрен". За тази цел то ще бъде затворено за автомобили, а движението ще се осъществява двупосочно в другото платно. Участъкът е с обща дължина около 8..

публикувано на 24.04.19 в 11:57