Джамбазки: Ако приемат пакета „Мобилност“, бойкотираме сделката за Брекзит

Снимка: БГНЕС

Предложенията в пакета „Мобилност“ нарушават всички базови основи на идеята за Европейски съюз. Това посочи евродепутатът Ангел Джамбазки по повод готвения протест на превозвачите в Брюксел. „Промените ще засегнат около 150 000 български семейства“, обясни той. Евродепутатът допълни, че се използват административни механизми, за да бъде откраднат един успешен български бизнес.

Тези промени се правят, защото превозвачите от Източна Европа – от България, Румъния и Унгария, имат много конкурентни цени. Това е бизнес, който е труден, тежък и западните работници не се хващат да го работят. Западните фирми обаче имат нужда от превоз. Затова те гледат да фалират нашите. Опитват се да откраднат работната ръка, защото я нямат.“

Освен планирания протест, Джамбазки посочи, че се обмислят и други алтернативи за решение на проблема.

„Ние не можем да наложим вето над това несправедливо решение, ни пък може да го направим на друго решение. Ето, сега предстои напускане на Обединеното кралство. Ние спокойно, заедно с румънците и от другите засегнати страни, можем да кажем: „Ако вие предизвикате демографска катастрофа в България по този начин, ние ще наложим вето на сделката за Брекзит, както е известна.“ Тогава катастрофата ще бъде за всички.“

Протестът в Брюксел на 10 януари ще се проведе на няколко етапа – блокада на околовръстния път, а след това и на площад „Люксембург“, който се намира пред Европейския парламент.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Намалиха наемите на преместваемите обекти в района на РУМ „Младост“, „Велека“ и „Резвая“

Общинските съветници приеха предложението д а бъдат намалени наемите на търговските обекти в района на РУМ „Младост“, РУМ „Велека“, РУМ „Резвая“.  Още в началото на дебата по докладната записка, беше предложено да отпадне частта с намаляването на наемите на преместваемите обекти  на спирката на  Университетската многопрофилна болница за активно..

публикувано на 26.03.19 в 10:31

Общинските съветници решават днес дали да намалят наемите около РУМ Младост, Велека, Резвая и УМБАЛ

Да бъдат намалени наемите на търговските обекти в района на РУМ „Младост“, РУМ „Велека“, РУМ „Резвая“ и Университетската многопрофилна болница за активно лечение. Предложението ще бъде гласувано днес по време на редовната сесия на Общинския съвет в Бургас. То предизвика дебат по време на обсъждането в комисиите. Пенка Паспалева, директор на ТД..

публикувано на 26.03.19 в 08:57

ВМРО провежда национален конгрес

22-ама делегати от Бургаска област ще участват в работата на редовния Конгрес на ВМРО, който ще се проведе днес в София. На проведената в Бургас общинска конференция бяха направени предложения и за избирането на представители от региона с в ръководните и контролни органи на партията. За членове на Организационния съвет са номинирани..

публикувано на 23.03.19 в 09:00
СДС ще получи сигурни места в листата, заяви Бойко Борисов след разговор с Румен Христов.

Извънреден съвет на СДС ще обсъжда офертата от ГЕРБ

Да продължат или не преговорите с ГЕРБ решава днес Националния съвет на СДС на извънредно заседание в Ловеч. През седмицата стана ясна офертата на управляващата партия за две места в тяхната листа. Към момента, така предложената оферта от страна на ГЕРБ, не ни устройва, коментира бургазлията Дончо Златев, член на Националния съвет на..

публикувано на 23.03.19 в 08:22

БСП – Бургас против изграждането на център за мигранти в Малко Търново

Народният представител от ПГ на „БСП за България” Николай Тишев и зам.-областният председател на БСП – Бургас Живко Господинов проведоха среща с областния управител на Бургас Вълчо Чолаков във връзка с започналата процедура за избор на изпълнител за изграждане на център за мигранти на територията на Малко Търново. Това съобщиха от пресцентъра на..

публикувано на 22.03.19 в 18:09
Галя Желязкова

Система ще обобщава дългосрочни и краткосрочни прогнози за пазара на труда

До края на 2019 г. ще бъде създадена уеб-базирана информационна система, свързана с резултатите на дългосрочните и краткосрочни прогнози за пазара на труда на МТСП. Тя ще позволява да се изготвят справки по различни критерии и която ще е достъпна безплатно за всички граждани на сайта на социалното министерство. Това стана ясно по време на..

публикувано на 22.03.19 в 14:46

Изнервени от задръстванията, шофьори искат кафеавтомати на светофарите

Таксиметрови шофьори искат кафеавтомати на светофарите на „Сан Стефано“ и „Стефан Стамболов“, защото се чака много. За проблема от бранша са споделили на среща с общинското ръководство на БСП Бургас. Според партията общината сама създава задръстванията в Бургас. Според превозвачите най-сериозно е положението на светофарите на „Сан Стефано..

публикувано на 22.03.19 в 12:55