Обновяване на инфраструктурата и изграждане на паркинги предстоят в " Меден рудник" през 2019 година (ОБНОВЕНА)

| обновено на 11.01.19 в 15:33

Мащабен ремонт на бул. "Захари Стоянов" предстои тази година. Той ще затрудни трафика към к-с "Меден рудник",затова от  общинската администрация призоваха за търпение  гражданите на комплекса и Бургас.Това стана по време на представянето на бюджета за 2019 година.Срещата  продължи повече от два часа.На нея, освен приоритетите, заложени във финасовия документ, беше отговорено и на многобройните въпроси, свързани с развитието на квартала.

Милион и половина ще бъдат вложени в цялостното  обновяване на " Захари Стоянов". Това означава, че не само платната ще бъдат асфалтирани, а ще бъде работено и по В и К мрежата. Ремонтът  ще продължи до завоя на бул. " Александър Георгиев Коджакафалията". Освен  този ремонт, ще бъдат обновени редица междублокови пространства, които ще се превърнат в нови парко места и детски кътове.

Предвидени са инвестиции за изграждане на нови паркоместа и подобряване на инфраструктурата на много места в комплекса. Предвиден е ремонт на тротоара и обособяването на 30 места за улично паркиране в района на 33-ти и 39-ти блок.

При блокове 117 и 118 също ще бъде обновен тротоарът и ще се обособят 26 места за улично паркиране. В района на блокове 110 и 112 ще се изградят обслужващи улици и паркоместа. В момента проектът е в процес на разработване и се предвижда там да се обособят около 50 паркоместа.

Нов паркинг с 50 места ще бъде изграден зад 131-ви блок в "Меден рудник". Той ще разполага с осветление и подходи за по-лесно придвижване на автомобилите.

Община Бургас е предвидила преасфалтиране на улицата до блок 415 и изграждането на нови паркоместа в междублоковото пространство.

Голям паркинг за 80 автомобила ще бъде изграден в района на блокове 420 - 424 и 425. Нов паркинг ще има и при блоковете 460 - 467.

Друг паркинг ще бъде обособен в района на блокове 75 - 76 - 80, предвиден е и ремонт на ул. "Ленко".

От местната администрация обещават и разрешаване на проблемите с кражбите и вандалските прояви, чиито извършители най-често са ромите от комплекса. Изграждането на цялостно видеонаблюдение  ще бъде една от мерките, които ще предприеме Общината. Зам.-кметът Красимир Стойчев обеща и разрушаване на всички незаконни постройки.

Младежки център ще бъде изграден  до т.н Лакомата спирка. Той  ще бъде многофункционален, с големи зали за различни събития. Ремонтът на цялото пространство в района ще го преобрази.Ще бъдат премахнати малките павилиончета, като на тяхно място ще бъдат изградени нови търговски обекти.

В "Меден рудник " ще бъде изграден и новият градски стадион, предвиденият обаче спортен комплекс на мястото на Битака засега остава  само проект, защото няма финансиране.

Още за проектите и ремонтите в" Меден рудник" и отговори на въпросите, които поставиха гражданите, очаквайте в програмата на БНР Бургас.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Близо 6 хил. лева събраха бургаските полицаи в благотворителен футболен турнир

Сумата от 5 750 лв. за нуждите на училището за деца с ментални увреждания „Отец Паисий” – Бургас бе събрана от участниците в тридневния благотворителен турнир по футбол, приключил днес в спортна зала «Никола Станчев» в к-с «Меден Рудник». Директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов благодари на състезателите и отличи..

публикувано на 20.01.19 в 16:30

На 23 януари започва раздаването на храни на социално слаби граждани в община Несебър

В складовата база на общинската организация на БЧК-Несебър вече са доставени и разтоварени 12 396 кг хранителни продукти от интервенционните помощи на Европейския съюз. Те ще бъдат разпределени между 515 жители на община Несебър по предварително подготвен списък. Пакетите съдържат 16 вида храни, като продуктите се определят по препоръка на..

обновено на 20.01.19 в 11:15

НАП: 22,40 лв. месечно дължат безработните за здравни вноски

Увеличена е задължителната здравна месечна вноска, която трябва да внасят в националната агенция по приходите трайно безработните и самоосигуряващите се лица. Тя е 22,40 лв, с 2 лева повече от миналата година, тъй като беше увеличен минималният осигурителен доход за 2019 г. "Срокът за плащане е до 25 число на следващия месец",  посочи Сияна Димитрова..

публикувано на 20.01.19 в 10:39

Близо 5 млн. лева са нужни за ремонт на болницата в Ямбол

Около 5 млн. лева са необходими за ремонт на сградния фонд  и прилежащата инфраструктура на ямболската областна болница в момента. Същевременно повече от 40 години в града се строи Нова болница, но никой не се ангажира със срок за нейното довършване. Ямболската многопрофилна болница е единствената в страната от павилионен тип и разполага..

публикувано на 20.01.19 в 07:47

Укрепват свлачище в местността „Алепу“

Брегоукрепителни дейности се извършват в района на плажа в местността „Алепу“край Созопол. Предвижда се след това там да бъдат изградени ваканционни селища на площ около 20 дка. Според РИОСВ - Бургас дейностите са законни.  Бъдещите два комплекса ще се намират на 500 метра от природната забележителност „Блато Алепу“. Възложителите на проекта за..

публикувано на 19.01.19 в 13:55

Евродепутатът Момчил Неков :Нов референдум за Брекзит е необходим, но организирането му ще отнеме много време

На 21-ви  януари се очаква премиерът Тереза Мей да внесе за обсъждане в парламента т.нар. „План Б“ за напускане на Евросъюза. Той ще бъде разгледан и гласуван на 29-ти  януари. Темата и събитията във Великобритания предизвикаха реакции в цяла Европа. Дотук се стигна след един референдум, в който основен похват за формиране на мнение бе дезинформацията...

публикувано на 19.01.19 в 10:58

Община Сливен изгражда два нови социални центъра

Общината започва изграждането на два нови центъра за предоставяне на услуги за подкрепа в общността и в семейна среда. Те ще се намират в сградата на бившето Начално училище „Хаджи Димитър“ в кв. „Клуцохор“. „Създаването на тези центрове ще бъде продължение на политиката ни за осигуряване на качествени социални услуги на хората в нужда и..

публикувано на 19.01.19 в 09:47