Обновяване на инфраструктурата и изграждане на паркинги предстоят в " Меден рудник" през 2019 година (ОБНОВЕНА)

| обновено на 11.01.19 в 15:33

Мащабен ремонт на бул. "Захари Стоянов" предстои тази година. Той ще затрудни трафика към к-с "Меден рудник",затова от  общинската администрация призоваха за търпение  гражданите на комплекса и Бургас.Това стана по време на представянето на бюджета за 2019 година.Срещата  продължи повече от два часа.На нея, освен приоритетите, заложени във финасовия документ, беше отговорено и на многобройните въпроси, свързани с развитието на квартала.

Милион и половина ще бъдат вложени в цялостното  обновяване на " Захари Стоянов". Това означава, че не само платната ще бъдат асфалтирани, а ще бъде работено и по В и К мрежата. Ремонтът  ще продължи до завоя на бул. " Александър Георгиев Коджакафалията". Освен  този ремонт, ще бъдат обновени редица междублокови пространства, които ще се превърнат в нови парко места и детски кътове.

Предвидени са инвестиции за изграждане на нови паркоместа и подобряване на инфраструктурата на много места в комплекса. Предвиден е ремонт на тротоара и обособяването на 30 места за улично паркиране в района на 33-ти и 39-ти блок.

При блокове 117 и 118 също ще бъде обновен тротоарът и ще се обособят 26 места за улично паркиране. В района на блокове 110 и 112 ще се изградят обслужващи улици и паркоместа. В момента проектът е в процес на разработване и се предвижда там да се обособят около 50 паркоместа.

Нов паркинг с 50 места ще бъде изграден зад 131-ви блок в "Меден рудник". Той ще разполага с осветление и подходи за по-лесно придвижване на автомобилите.

Община Бургас е предвидила преасфалтиране на улицата до блок 415 и изграждането на нови паркоместа в междублоковото пространство.

Голям паркинг за 80 автомобила ще бъде изграден в района на блокове 420 - 424 и 425. Нов паркинг ще има и при блоковете 460 - 467.

Друг паркинг ще бъде обособен в района на блокове 75 - 76 - 80, предвиден е и ремонт на ул. "Ленко".

От местната администрация обещават и разрешаване на проблемите с кражбите и вандалските прояви, чиито извършители най-често са ромите от комплекса. Изграждането на цялостно видеонаблюдение  ще бъде една от мерките, които ще предприеме Общината. Зам.-кметът Красимир Стойчев обеща и разрушаване на всички незаконни постройки.

Младежки център ще бъде изграден  до т.н Лакомата спирка. Той  ще бъде многофункционален, с големи зали за различни събития. Ремонтът на цялото пространство в района ще го преобрази.Ще бъдат премахнати малките павилиончета, като на тяхно място ще бъдат изградени нови търговски обекти.

В "Меден рудник " ще бъде изграден и новият градски стадион, предвиденият обаче спортен комплекс на мястото на Битака засега остава  само проект, защото няма финансиране.

Още за проектите и ремонтите в" Меден рудник" и отговори на въпросите, които поставиха гражданите, очаквайте в програмата на БНР Бургас.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Природозащитници сигналиризат, че се прокарва път в защитена зона Силистар

Природозащитни организации сигнализират за унищожени дървета и прокарване на път на плаж Листи, в защитена зона Силистар, част от Природен парк "Странджа". В социалните мрежи те разпространяват снимки и видеа показващи прясно прокарания с булдозер път.  Природазащитниците твърдят, че дейностите се извършват във връзка със снимането на реалити предаване..

публикувано на 20.07.19 в 10:41

Илинден е - морето взима жертви

Днес е Илинден. Народното поверие гласи, че в този ден излиза мъртвото вълнение и морето взима жертви.  Всички трябва да бъдат по-внимателни на плажа, каза Желю Костадинов, старши спасител на Централен плаж-Бургас: "Има такова поверие и всяка година на този ден има мъртво вълнение. Нека бъдем внимателни всеки един ден и в най-спокойното море може..

публикувано на 20.07.19 в 08:36
архив плувен маратон 2018

Йоана Буковска - Давидова отново е лице на благотворителния плувен маратон на "Онкоболни и приятели"

За четвърта поредна година, сдружение „Онкоболни и приятели“ организира благотворителен плувен маратон, базар и концерт. Проявите предстоят днес , като плуването ще е 1800 м от о-в "Света Анастасия" до парк Росенец. Патрон на маратона отново ще бъде актрисата Йоана Буковска- Давидова, която ще даде старт на проявата в 8ч. от „Морска гара“ и ще..

публикувано на 20.07.19 в 08:13

Затварят Морската гара в Бургас за седмица

Зоната за обществен достъп до Пристанище - Бургас временно ще бъде ограничен, съобщават от ДП "Пристанищна инфраструктура". Причината за това е извършването на строително - монтажни работи и полагане на асфалтова настилка в периода от 22 до 28 юли. Дейностите ще се извършват в участъка от бившата "Фрегата" до Яхт клуб "Порт Бургас" и са свързани с..

публикувано на 19.07.19 в 17:42

Отбелязваме 7 години от атентата на бургаското летище

При засилени мерки за сигурност и специален пропускателен режим на бургаското летище се проведе възпоменателна церемония в памет на жертвите от кървавия атентат преди 7 години. С едноминутно мълчание, цветя и запалени свещи бяха почетени загиналите петима израелски туристи и българският шофьор Мустафа Кьосов.  Молитвата "Бог е изпълнен с милост"..

публикувано на 18.07.19 в 18:35

Тяло на удавник изплува край Поморие

Тяло изплува на плажа в Поморие. Предполага се, че е на издирвания от четири дни 18-годишен младеж от Добрич.  Трупът е открит на 300 метра от мястото на плаж „Косата“, където Делян е влязъл във водата заедно със своя приятелка в понеделник след 18 часа. Час по-късно тя е подала сигнал в полицията за инцидента. Ръстът и цветът на кожата..

публикувано на 18.07.19 в 17:20

Няма чума в 10-километровата зона около Зидарово

Няма Африканска чума по свинете в 10 – километровата зона около Зидарово. Това съобщи за БНР-Бургас началникът на областната дирекция по безопасност на храните Георги Митев. Излезли са резултатите от взетите кръвни проби в този район, каза той: „Потвърдено е, че пробите са отрицателни в 10-километровата зона, във всички населени места, в..

публикувано на 18.07.19 в 17:14