Обновяване на инфраструктурата и изграждане на паркинги предстоят в " Меден рудник" през 2019 година (ОБНОВЕНА)

| обновено на 11.01.19 в 15:33

Мащабен ремонт на бул. "Захари Стоянов" предстои тази година. Той ще затрудни трафика към к-с "Меден рудник",затова от  общинската администрация призоваха за търпение  гражданите на комплекса и Бургас.Това стана по време на представянето на бюджета за 2019 година.Срещата  продължи повече от два часа.На нея, освен приоритетите, заложени във финасовия документ, беше отговорено и на многобройните въпроси, свързани с развитието на квартала.

Милион и половина ще бъдат вложени в цялостното  обновяване на " Захари Стоянов". Това означава, че не само платната ще бъдат асфалтирани, а ще бъде работено и по В и К мрежата. Ремонтът  ще продължи до завоя на бул. " Александър Георгиев Коджакафалията". Освен  този ремонт, ще бъдат обновени редица междублокови пространства, които ще се превърнат в нови парко места и детски кътове.

Предвидени са инвестиции за изграждане на нови паркоместа и подобряване на инфраструктурата на много места в комплекса. Предвиден е ремонт на тротоара и обособяването на 30 места за улично паркиране в района на 33-ти и 39-ти блок.

При блокове 117 и 118 също ще бъде обновен тротоарът и ще се обособят 26 места за улично паркиране. В района на блокове 110 и 112 ще се изградят обслужващи улици и паркоместа. В момента проектът е в процес на разработване и се предвижда там да се обособят около 50 паркоместа.

Нов паркинг с 50 места ще бъде изграден зад 131-ви блок в "Меден рудник". Той ще разполага с осветление и подходи за по-лесно придвижване на автомобилите.

Община Бургас е предвидила преасфалтиране на улицата до блок 415 и изграждането на нови паркоместа в междублоковото пространство.

Голям паркинг за 80 автомобила ще бъде изграден в района на блокове 420 - 424 и 425. Нов паркинг ще има и при блоковете 460 - 467.

Друг паркинг ще бъде обособен в района на блокове 75 - 76 - 80, предвиден е и ремонт на ул. "Ленко".

От местната администрация обещават и разрешаване на проблемите с кражбите и вандалските прояви, чиито извършители най-често са ромите от комплекса. Изграждането на цялостно видеонаблюдение  ще бъде една от мерките, които ще предприеме Общината. Зам.-кметът Красимир Стойчев обеща и разрушаване на всички незаконни постройки.

Младежки център ще бъде изграден  до т.н Лакомата спирка. Той  ще бъде многофункционален, с големи зали за различни събития. Ремонтът на цялото пространство в района ще го преобрази.Ще бъдат премахнати малките павилиончета, като на тяхно място ще бъдат изградени нови търговски обекти.

В "Меден рудник " ще бъде изграден и новият градски стадион, предвиденият обаче спортен комплекс на мястото на Битака засега остава  само проект, защото няма финансиране.

Още за проектите и ремонтите в" Меден рудник" и отговори на въпросите, които поставиха гражданите, очаквайте в програмата на БНР Бургас.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Община Бургас пита: Да се изградят ли етажни паркинги?

В продължение на десет години Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид - покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили. Въпреки това проблемът с паркирането в най-силно урбанизираните територии на града продължава да е актуален. Затова..

публикувано на 26.03.19 в 14:40

"Булевард Демокрация" на 26-ти март

В рубриката "Чуй Европа" - Новият Европейски парламент ще вземе важни решения за Общата селскостопанска политика. Земеделските камари от Централна и Източна Европа  призоваха бъдещите евродепутати да не залагат тавани при субсидиите на площ. Повече след минути в "Булевард Демокрация". Един съдебен казус - започна делото срещу Веселина Гинева, умишлено..

публикувано на 26.03.19 в 14:39

Бургас чества Деня на Тракия

С тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на 24 – ти Черноморски пехотен полк беше отбелязан Денят на Тракия в Бургас. Десетки граждани, потомци на бежанци от Одринска, Беломорска Тракия и Мала Азия се включиха в честването. Днес е паметен ден в нашата история, тракийските дружества го отбелязват още от 20 - те..

публикувано на 26.03.19 в 14:11

Общинските съветници не приеха застрояването на зелената площ на ул. "Фердинандова"

Общинските съветници не подкрепиха предложението за застрояване на района в края на ул. "Фердинандова" до моста. По-голямата част от тях (24 души) гласуваха "въздържал се".  Общинският съветник арх. Димитър Георгиев обясни, че са допуснати сериозни пропуски в докладната записка. Сред тях са и липсата на проучване сред заинтересованите хора, които..

публикувано на 26.03.19 в 12:31

Центърът на Айтос без вода днес, Несебър и Меден рудник - без ток

От Водоснабдителното дружество информират, че заради присъединяване на нови абонати, от 10-17 часа ще бъде спряна водата по айтоските ул."Д. Карагьозов", ул."П. Янакиев" и част от ул."Станционна". Възможни са колебания във водоснабдяването в централна градска част. В " Сарафово " няма да има ток до 17 часа на ул. "Ангел Димитров" и ул. "Рибарска".  А..

публикувано на 26.03.19 в 07:45

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 26 МАРТ:

Да се събуждаш сутрин щастлив е най-голямото постижение в живота! За да усетите магията на утрото, какво ще кажете за чаша хубаво кафе, палачинка с ягодово сладко и целувка от любимия човек! Добро утро с БНР – Бургас, ето и акцентите в сутрешната ни програма: -   В рубриката ни „Чуй Европа“ - Новият Европейски парламент ще вземе важни..

публикувано на 26.03.19 в 06:54

Изложба за Аполония в Националната библиотека

Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” съобщи на официалната си страница http://www.nationallibrary.bg/wp/?p=63584&lang=bg, че е включила в културния си календар за 2019 г. изложбата „Аполония/Созопол – град в спиралата на вечността“ и разпространи покана за нейното откриване. Проявата е добре замислен и професионално разработен културен..

публикувано на 25.03.19 в 17:18