Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каблешково се разширява с два нови жилищни квартала

Атрактивен район в гр. Каблешково, собственост на община Поморие, ще бъде разделен на два отделни квартала, предназначени за застрояване от хора с жилищни нужди. Това ще помогне и да се подобри съществуващото положение с неурегулираните улици в близост до новите квартали. 

„Всеки иска да живее в един подреден град, а за да се подреди този град трябва да има план за регулация и застрояване. Ние правим точно това – успяхме да отделим двата нови квартала, накъдето Каблешково ще може да расте и то в една от най-атрактивните си зони.” 

Това каза кметът Алексиев на жителите на гр. Каблешково, по време на публичното обсъждане на проектобюджета на общината за 2019 г.

Община Поморие успя да защити проектите си по Програмата за развитие на селските райони, която финансира малки населени места. Именно по тази програма предстои да бъде направен основен ремонт на три улици и да се обнови големия парк в града. Чрез съвместен проект с НЧ „Атанас Манчев” ще бъде изградено 24-часово видеонаблюдение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Ние сме Созопол" с екоакция

За пореден път в Созопол ще се организира почистване, организирано от Обществения съвет и подкрепено от община Созопол, под мотото „Ние сме Созопол“. Обектите, които са включени в каузата: СТАР ГРАД • Парапета до църквата “Кирил и Методий" • Пейките пред Амфитеатьра • Градската градина - боядисване и почистване на детският кът • Боядисане и..

публикувано на 10.05.24 в 16:40

Увеличават се украинските бежанци у нас

Две години след началото на войната в Украйна бежанският поток не спира. Това твърдят сънародниците на украинците, които са в България и помагат за адаптацията на пристигащите. Повечето от тях и преди, и сега  са жени и деца.Тяхната социализация, както и хуманитарната, и психологическа подкрепа беше обсъдена на конгрес на Европейската асоциация..

публикувано на 10.05.24 в 15:27

Бургаски ученици организират благотворителен футболен турнир в помощ на приюта за кучета

Бургаски ученици организират благотворителен футболен турнир. Средствата от продажбата на билети ще отидат за Общинския приют за безстопанствени кучета в града. Инициаторите са единадесетокласниците от Немската езикова гимназия "Гьоте", а в инициативата им ще се включат и ученици от английска "Гео Милев", природо-математическата "Акад. Никола..

обновено на 10.05.24 в 12:24

Книга за средновековния исихазъм, св. Григорий Синаит и легендарната Парория

Излезе от печат книгата „Исихастките монашески центрове в Парория и средновековната българска държава през XIV в.“. Научното издание е с автор д-р Милен Николов, директор на РИМ – Бургас. То е в обем от 292 стр. Структурно се състои от предговор, увод, пет глави, четири приложения и библиография. В книгата детайлно се отговаря на редица въпроси,..

публикувано на 10.05.24 в 11:29

Трудова борса за хора в неравностойно положение ще се проведе в Бургас

Над 10 работодатели и фирми ще участват в трудовата борса, която се организира от Кариерен център – Бургас на Фондация „Благотворителна католическа организация Каритас Витания“. В нея могат да се включат лица в неравностойно положение, които си търсят работа - безработни младежи до 29 г., хора с увреждания и социално-слаби лица,..

обновено на 10.05.24 в 10:16

Основното училище в Стефан Караджово отбелязва патронния си празник

Основното училище в боляровското село Стефан Караджово посреща в навечерието на патронния си празник - в изцяло обновена сграда. Стойността на осигуреното безвъзмездно финансиране е малко над 371 хиляди лева, допълнително община Болярово е осигурила още толкова средства. Проектът е финансиран по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020..

публикувано на 10.05.24 в 08:30

Вода няма да има в Поморие днес

В град Поморие ще бъде спряна водата от 8 до 18 часа поради авария на главния довеждащ водопровод. В поморийското село Козичено има обявен режим на водата - 15 часа - от 18 до 9 часа.  Водоподаването ще бъде спряно и в квартал "Крайморие" днес от 10 до 16 часа поради строително монтажни дейности. 

публикувано на 10.05.24 в 07:35