Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаският депутат Диана Саватева провери ремонта на пътя Царево-Малко Търново

Народният представител от ГЕРБ Диана Саватева провери как  се извършва  ремонта на пътя Царево-Малко Търново.Дейностите в момента обхващат цялата отсечка от разклона за с. Българи до местността Папазова нива, която е в най-лошо състояние. Работата на пътя продължава, като вече са рехабилитирани близо 6 км.

В Малко Търново бургаският депутат обсъди с кмета Илиян Янчев и представители на общината темата за проблемите с транспорта по малките населени места.

„В течение сме със ситуацията още от самото начало, с колегите ми народни представители от ГЕРБ-Бургас водихме разговори с кметовете на засегнатите населени места. Срещи бяха проведени и в столицата със ангажираните по казуса институции. На 7 февруари министър-председателят Борисов разпореди на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията да извърши проверка как се отпускат субсидии за превоз на пътници по нерентабилни автобусни линии в слабо населени планински и гранични райони в страната. Имаме уверението на правителството, че отдалечените населени места няма да останат без транспорт. Ще се работи и в посока начина на субсидиране на транспортните схеми“, коментира Диана Саватева. Тя подчерта по време на срещата си с кмета на Малко Търново, че до този момент не е имало проблем или сигнал към колегите й от ГЕРБ-Бургас, на който да не е обърнато внимание.

Бургаският депутат посети и пенсионерски клуб „Преображение“. Тя се запозна с дейността на двата фолклорни състава към него, представена от председателя Мара Георгиева. Саватева коментира възможността да съдейства на възрастните дами за нови носии.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Теглят в ЦИК номерата на бюлетините на партиите за изборите на 9 юни

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще определи  днес в  16 часа  чрез жребий поредните номера в бюлетините на партиите, коалициите и Инициативните комитети за предстоящите избори на 9 юни. Също с теглене на жребий ще бъде определен и редът за представяне на кандидатите, регистрирани от политическите формации и Инициативните комитети, в различните..

публикувано на 08.05.24 в 08:09
Даниела Божинова (в средата) подава документите за регистрацията на партия

Даниела Божинова оглави листата на Зелено движение в Бургас

Даниела Божинова е водач на листата на партия "Зелено движение" в Бургас за парламентарните избори на 9 юни. Отделилата се от коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" формация регистрира днес листата си в Районната избирателна комисия. Втори след Божинова е Владимир Димитров от "Зелена Странджа". Листата включва 12 души, повечето от..

публикувано на 07.05.24 в 17:44

ПП-ДБ регистрира своята листа в Бургас (ОБНОВЕНА)

Коалицията „Продължаваме промяната“ - Демократична България регистрира в Районната избирателна комисия в Бургас своята листа, в която са включени 23 души. Водач в Бургас е бившият премиер Николай Денков. ПП-ДБ ще предложи много ясна формула за управление на България след изборите. Важно е да се създаде ново реформаторско правителство, каза..

публикувано на 07.05.24 в 16:24
Бургас

Партиите и коалициите в Бургас предлагат още от същото. Гражданите: Всеки дърпа чергата към себе си от алчност

Без изненади тръгват към предсрочните парламентарни избори партиите и коалициите в Бургас. От Втори многомандатен избирателен район едни и същи кандидати, както и едни и същи водачи на листи ще поемат към новото 50-то Народно събрание. Единствената партия, която промени посоката, е Средна европейска класа с лидер Константин Бачийски. Те..

публикувано на 07.05.24 в 09:14

Последен срок за регистрация в ЦИК на партии и листи за изборите 2 в 1

Днес до 17 часа е крайният срок, в който партиите, коалициите и Инициативните комитети правят предложения до Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрация на кандидатски листи за изборите за Европейски парламент. Днес е и последният срок, в който районните избирателни комисии ще регистрират кандидатските листи за изборите за Народно събрание...

публикувано на 07.05.24 в 08:10

Синдикалистът Иван Кирилов води листата на "Солидарна България" в Бургас

Бургаското пристанище да остане държавно е едно от целите на обединение "Солидарна България". Един от основателите му Ваня Григорова казва, че според информацията за изпълнението на поръчките, които ще допринесат за доброто му финансово състояние, се отклоняват. под натиска на част от управляващите. 18 души от бургаски регион влизат..

обновено на 06.05.24 в 17:18

Футболистът Милен Георгиев и бившият депутат Христиан Митев в обща листа на "Синя България"

20 души влизат  листата на "Синя България". Тя обединява десет консервативни партии и беше регистрирана днес. Част от кандидатите са добре познати лица. Сред тях има адвокати, лекари, предприемачи и журналисти. Водач е настоящият общински съветник и бивш футболист на "Нефтохимик" Милен Георгиев. Втори е адвокатът Христиан Митев, който стоеше..

обновено на 06.05.24 в 17:04