Зелените терени в края на ул. "Фердинандова" ще бъдат застроени

Снимка: Google Maps

Зелените площи в края на улица "Фердинандова ",преди моста, в Бургас ще бъдат застроени. В момента трябва да се промени планът, за да могат собствениците им да строят, каза главният архитект на общината Веселина Илиева. Зоната няма статут  на градина или парк, обясни тя. Това са два имота, те частично попадат в уличната регулация на "Фердинандова"

Възстановени са със съдебни решения, влезли в сила доста отдавна.Постъпилото предложение за изменение  на плана, така че да се обособят два урегулирани имота.Отразени са в кадастралния план още през 2000 година.Застрояването ще бъде в южната посока.Те ще бъдат на нужното отстояние от съществуващите четириетажни блокчета.Имат инвестиционно намерение за строителство, за жилищни сгради. Планът ще бъде съобщен на всички заинтересовани. Той е обжалваем. Може да стигне и до съдебен контрол.В момента ние сме в началото на една процедура.

Дърветата, които са на терена, са в добро състояние и трябва да бъдат запазени. Всички промени по съществуващата  инфраструктурата  ще бъдат за сметка на собствениците, обясни още Илиева.

Промяна в плана и нови строежи се очакват и в кв. Ветрен, в посока северозапад от главния път за Айтос. Там през годините е имало единични предложения за промяна. В момента идеята е да се изготви изцяло нов план, каза още главният архитект.

До училище "Елин Пелин" в " Меден рудник"спортната  площадка и кучешката градинка също ще бъдат ремонтирани, ще може да бъдат изградени и сгради.Зоната е част от терен, за който решения се вземат от министерството на спорта, затова  предложението ще бъде изпратено до спортния министър.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:

ВИЖТЕ ОЩЕ
Жан-Клод Юнкер

"Булевард Демокрация" - на 22 октомври

Да живее Юнкер! Да живее съдебната система! Да живее съдебната реформа! Само 12 години сме член на ЕС и днес решиха да бъде отменен мониторинга върху нея. „Решението да се продължи оценяването на България и Румъния след присъединяването им към Съюза е свидетелство за ангажимента на ЕС да съдейства на двете страни да изградят ефективни..

публикувано на 22.10.19 в 14:59

Нов парк и спортни площадки в Несебър

На финалния етап е изграждането на селищен парк с открити спортни обекти в  най-новия жилищен комплекс на Несебър - „Черно море“.  Паркът включва спортни площадки за футбол на малки вратички, волейбол, баскетбол, тенис на корт, съоръжения за тенис на маса и фитнес на открито.  Към настоящия момент изграждането на всички спортни площадки е..

публикувано на 22.10.19 в 11:54
Снимката е илюстративна.

Събират излязло от употреба електрическо оборудване в Несебър днес

Кампания за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване ще се проведе днес от 10.00 до  15.00 ч. в община Несебър.  Ще се събират и негодни за употреба батерии и акумулатори.  Пунктовете ще се намират в комплекс „Младост“, на автогарата в „Слънчев бряг“, пред кметствата в Свети Влас, Обзор, Равда, както и..

публикувано на 22.10.19 в 09:33

Подписка срещу бъдещ завод за преработване на отпадъци в Малко Търново

Подписи срещу изграждането на завод, който ще преработва отпадъци, се събират в Малко Търново. Инвестиционното намерение е за инсталация за производство на електрическа енергия, чрез газификация на твърди градски отпадъци, RDF и утайки от пречиствателни съоръжения. На няколко места в Малко Търново се събират подписи. Бъдещата инсталация ще е..

публикувано на 22.10.19 в 08:34

Спират водата в Поморие днес

Водата ще бъде спряна днес в Поморие, съобщиха от ВиК - Бургас. Причината е отстраняване на авария на главния довеждащ водопровод. Вода няма да има до 18.00 ч.

публикувано на 22.10.19 в 08:20

Община Средец осигурява достъпна среда за хора с увреждания

Община Средец ще осигури достъпна среда за хора с увреждания в сградата на Читалище "Пробуда - 1897".  6 600 лева са осигурени за закупуване на гъсеничен стълбищен подемник по проект, финансиран от Агенция за хората с увреждания към Министерство на труда и социалната политика.  Договорът е подписан на 14-ти октомври 2019 г. и ще бъде изпълнен в..

публикувано на 21.10.19 в 11:34

Нови паркинги и по-ниски данъци искат в Созопол

Созопол в навечерието на местните избори изглежда тих и смълчан. Единствено плакати по останалите малко търговски обекти напомнят, че тук ще има избори, въпреки големия брой от кандидати за кметове - шестима. Какви проблеми трябва да бъдат разрешени и как протича кампанията,  това попитахме местните хора: Най-належащите проблеми са чистотата,..

публикувано на 21.10.19 в 09:12