Зелените терени в края на ул. "Фердинандова" ще бъдат застроени

Снимка: Google Maps

Зелените площи в края на улица "Фердинандова ",преди моста, в Бургас ще бъдат застроени. В момента трябва да се промени планът, за да могат собствениците им да строят, каза главният архитект на общината Веселина Илиева. Зоната няма статут  на градина или парк, обясни тя. Това са два имота, те частично попадат в уличната регулация на "Фердинандова"

Възстановени са със съдебни решения, влезли в сила доста отдавна.Постъпилото предложение за изменение  на плана, така че да се обособят два урегулирани имота.Отразени са в кадастралния план още през 2000 година.Застрояването ще бъде в южната посока.Те ще бъдат на нужното отстояние от съществуващите четириетажни блокчета.Имат инвестиционно намерение за строителство, за жилищни сгради. Планът ще бъде съобщен на всички заинтересовани. Той е обжалваем. Може да стигне и до съдебен контрол.В момента ние сме в началото на една процедура.

Дърветата, които са на терена, са в добро състояние и трябва да бъдат запазени. Всички промени по съществуващата  инфраструктурата  ще бъдат за сметка на собствениците, обясни още Илиева.

Промяна в плана и нови строежи се очакват и в кв. Ветрен, в посока северозапад от главния път за Айтос. Там през годините е имало единични предложения за промяна. В момента идеята е да се изготви изцяло нов план, каза още главният архитект.

До училище "Елин Пелин" в " Меден рудник"спортната  площадка и кучешката градинка също ще бъдат ремонтирани, ще може да бъдат изградени и сгради.Зоната е част от терен, за който решения се вземат от министерството на спорта, затова  предложението ще бъде изпратено до спортния министър.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова автобусна линия ще свързва Терминал "Изток" и "5-ти километър"

„Бургасбус” информира, че от 01 юли /понеделник/ ще бъде въведена в експлоатация нова експериментална линия  № 5А , която ще обслужва 5-ти километър (района около Бухлевата воденица). Транспортната услуга от Северна промишлена зона ще се извършва в делнични (работни) дни в следните часове: сутрин: от Терминал Изгрев:  06:40; 07:10; 07:40 от..

публикувано на 26.06.19 в 17:36

"Булевард Демокрация" - на 26 юни

От години поддържам тезата, че това, което нашите политици сами могат да си направят, техните опоненти за десетилетия няма да успеят. Днес всички взеха за мезе БСП, че нямали пари да върнат надвзетата субсидия, защото я били изхарчили. Което, частично е логично. Защото те са социална партия. Десните спестяват, за да харчат левите. За хората, не..

публикувано на 26.06.19 в 15:08

Агенцията по вписванията ще работи извънредно тази събота

Наближава крайният срок за подаване на заявления за обявяване на годишни финансови отчети в търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, затова  Агенцията по вписванията ще работи извънредно с цел улесняване на гражданите. Всички офиси на Агенцията по вписванията в страната ще работят извънредно в събота, 29 юни,  с работно..

публикувано на 26.06.19 в 15:00

Жители на Атия – против центъра за опасни битови отпадъци (обновена)

Скандално протече събранието в село Атия по повод изграждането на Център за съхранение на опасни битови отпадъци. Над 100 местни жители се обявиха против проекта, който, по думите им, се реализира на 300 метра от последните къщи. Община Созопол е една от петте, които реализира пилотен проект за подобен център,..

обновено на 26.06.19 в 14:23

След проверка на РИОСВ - не са отчетени превишения на замърсителите във въздуха, няма аварии

Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Бургас извършиха извънредни проверки във връзка с постъпили сигнали на жители на Бургас за миризма на нефтопродукти и пропан бутан. Най-голям е броят на сигналите, постъпили от района на централна градска част, комплекс „Лазур“, Централен плаж Бургас и Морска градина...

публикувано на 26.06.19 в 11:57

Несебър почете 40-годишнината от първия полет на български космонавт

Градоначалникът на Несебър Николай Димитров посрещна кмета на побратименото Звездно градче - Евгений Баришевски. Събитието се състоя в рамките на провелия се за четвърти път фестивал „Отечество“, организиран от Община Несебър и Звездното градче в Русия. В съставът на официалната делегация, която посети града бяха още съветникът на руския. кмет..

публикувано на 26.06.19 в 11:21

Заради инциденти, община Бургас иска да обезопаси пристана на Острова

Инциденти са ставали на пристана на остров Света Анастасия, каза Димитър Николов. Заради тях може да бъде направено разширение. Предложението дойде от кмета: "За щастие не се е стигнало до фатален край, заради риска този необезопасен пристан да осигури безконфликтно и безпрепятствено качване и слизане на пътници. Включително плавателни съдове от други..

публикувано на 26.06.19 в 10:45