Ремонтират пътя Бургас - Ветрен

Снимка: google maps

Ремонт на пътя Бургас – Ветрен предстои. Той ще бъде извършен преди началото на лятото, увери кметът Димитър Николов, позовавайки се на поети ангажименти от пътната агенция.

„Средствата, които са необходими за съфинансирането и за втория участък, ние сме ги резервирали в бюджет 2019, така че – очакваме Агенция „Пътна инфраструктура“ да каже старт. Миналата година си спазиха ангажимента и за началото на лятото беше приключена първата посока, сега ние настояваме по същия начин, за началото на този сезон също да се реконструира участъкът, но нека да не отговарям за всичко, за което не нося отговорност“

Пътят Ветрен – Бургас беше ремонтиран миналата година, припомни Димитър Николов. Ангажимент за отсечката днес беше поет и от регионалния министър, след питане на бургаски депутати. След въпрос на Димитър Бойчев, регионалният министър Петя Аврамова е уточнила, че според подписано между АПИ и община Бургас споразумение ремонтът и на двете платна трябва да приключи не по-късно от 30 октомври.

Общата сума е 9,8 млн. лв., 4,35 млн. трябва да бъдат разплатени до 30 май, подчерта министърът. За осигуряване на останалите средства ще се разгледат възможностите в бюджета на АПИ или ще се търси целево финансиране от държавния бюджет, допълни Аврамова.

По-късно, в разговор с народния представител тя заяви, че агенцията е в готовност да започне ремонта преди активния сезон.ВИЖТЕ ОЩЕ

Затварят Морската гара в Бургас за седмица

Зоната за обществен достъп до Пристанище - Бургас временно ще бъде ограничен, съобщават от ДП "Пристанищна инфраструктура". Причината за това е извършването на строително - монтажни работи и полагане на асфалтова настилка в периода от 22 до 28 юли. Дейностите ще се извършват в участъка от бившата "Фрегата" до Яхт клуб "Порт Бургас" и са свързани с..

публикувано на 19.07.19 в 17:42

Учебни симулатори помагат на бъдещите шофьори

Учебни симулатори за начинаещи кандидат-шофьори демонстрира в Бургас  Институтът за пътна безопасност днес. Инициативата е в рамките на  организираната от неправителствената организация Седмица на пътната безопасност, която продължава до 24 юли в един от бургаските молове. Симулаторите с изкуствен интелекет са широко ползвани в учебните центрове в..

публикувано на 19.07.19 в 16:33

Отбелязваме 7 години от атентата на бургаското летище

При засилени мерки за сигурност и специален пропускателен режим на бургаското летище се проведе възпоменателна церемония в памет на жертвите от кървавия атентат преди 7 години. С едноминутно мълчание, цветя и запалени свещи бяха почетени загиналите петима израелски туристи и българският шофьор Мустафа Кьосов.  Молитвата "Бог е изпълнен с милост"..

публикувано на 18.07.19 в 18:35

Тяло на удавник изплува край Поморие

Тяло изплува на плажа в Поморие. Предполага се, че е на издирвания от четири дни 18-годишен младеж от Добрич.  Трупът е открит на 300 метра от мястото на плаж „Косата“, където Делян е влязъл във водата заедно със своя приятелка в понеделник след 18 часа. Час по-късно тя е подала сигнал в полицията за инцидента. Ръстът и цветът на кожата..

публикувано на 18.07.19 в 17:20

Няма чума в 10-километровата зона около Зидарово

Няма Африканска чума по свинете в 10 – километровата зона около Зидарово. Това съобщи за БНР-Бургас началникът на областната дирекция по безопасност на храните Георги Митев. Излезли са резултатите от взетите кръвни проби в този район, каза той: „Потвърдено е, че пробите са отрицателни в 10-километровата зона, във всички населени места, в..

публикувано на 18.07.19 в 17:14

Панделиев: Тази година се надяваме дървата за огрев да се доставят навреме

Канализация за отпадъчните води в Сунгурларе не може да бъде изградена, защото не отговаряме на условията. Това отговори на слушателски въпроси кметът на общината Васил Панделиев, който участва в рубриката ни "Глас народен". Опитваме се да почистваме частично там, където е затлачено, поясни Васил Панделиев. „Конкретно за ул...

публикувано на 18.07.19 в 15:54

Булевард Демокрация на 18 юли

Ловците искат да започнат групов лов на дива свиня за ограничаване на заразата от африканска чума. Обявяват се против мерките на държава и започват национална подписка в защита на техните предложения. От днес и армията се включва в засиления контрол върху придвижването на хора и превозни средства в зоните, в които са открити заразени от болестта..

публикувано на 18.07.19 в 14:53