Асим Адемов :Съюзът между СДС и ГЕРБ за евроизборите е реален и логичен

| обновено на 13.04.19 в 12:26

Удължаването на срока за Брекзит се оказа сложен проблем за Европейския съюз, заяви за предаването "Ден до пладне" евродепутатът от ГЕРБ Асим Адемов. Както ръководителите на водещите държави заявяват, целта е да се избегне Брекзит без сделка, защото това ще е един  много, много труден етап за двете страни. Аз винаги съм казвал, че Англия се вкара в една каша, от която не знае как да излезе.Надделява мнението, че трябва да има правила, по които ще стане тази раздяла, ако въобще се случи.

При всички положения това, че англичаните ще гласуват на евроизборите ще повлияе на вота, каза още Адемов. Най-малкото на състава на политическите партии в следващия парламент.Ще повлияе на състава на Европейската народна партия, на социалисти и демократи и на противниците на оставането в Европейския съюз.

Интересни ще се изборите, подчерта още евродепутатът. Искрено се надявам ние в България да сме разбрали колко важен е Европейският съюз и колко е важно да участваме в тези избори.Не бива да се превръщаме само в потребители,в  консуматори на европейски средства, а когато има такива важни избори да кажем - Европа е далеч от мен, не ме интересува.Напротив, във всеки град вече виждаме ползите от това членство.Трябва да сме по -отговорни и да излезем да гласуваме.

 За съжаление, поведението на определени политически сили, тук директно ще визирам ролята на опозицията, въобще не помага за това.Имаме евроизбори, а опозицията, в лицето на Корнелия Нинова, въобще не засяга европейската тема.Те говорят на всякакви теми, но е и за тези, които са свързани с Европейския съюз. За мен е учудващо това поведение, аз си го обяснявам с това, че примерно тяхната водачка е абсолютно неподготвена за работата си в ЕС. Сигурен съм, че тя не познава институциите.

Според Асим Адемов, привличането на хора от СДС в листата за изборите ще бъде позитивно :

И ГЕРБ и СДС имат едни и същи цели.Те са проевропейски партии. Да не забравяме в близкото минало СДС каква заслуга има и за приемането ни в Европейския съюз и за утвърждаването на демокрацията.Това е един реален и логичен съюз.

" Апартамент гейт" също ще повлияе на изборите, каза още Адемов. В смисъл, че ще отврати хората от политиката:

Слизаме на едно дребно, битово ниво.  Това е една координирана и насочена атака.Добре подбрано време, добре подбрани цели.Това пречи на всички.ВИЖТЕ ОЩЕ

Николай Тишев е кандидатът на БСП за кмет на Бургас

Николай Тишев е кандидатът на БСП в надпреварата за кмет на Бургас. Това обявиха преди минути на Общинската конференция на Столетницата. "Първо искам да благодаря на тези, които участваха в избора. Вярвам, че няма да ги разочаровам. Тръгваме за успех. От тук нататък по-малко приказки, повече дела. Нашите приоритети са да има повече работни места в..

публикувано на 20.07.19 в 16:33

Николай Тишев и Димитър Стоянов са номинациите на БСП за кандидат – кмет на Бургас

Двама народни представители са номинациите на БСП за кандидат – кмет на Бургас. Социалистите ще трябва да избират между кандидатурите на Николай Тишев и Димитър Стоянов утре по време на общинската конференция на партията. 52 –ма кандидати ще спорят за 35 места в листата за общински съветници на местния вот. „Има предложение конференцията да..

публикувано на 19.07.19 в 15:32

Коалиция "Заедно за Сливен" влиза в надпреварата за местните избори през октомври

Лявоцентристката местна коалиция „Заедно за Сливен“ направи заявка за местните избори през октомври. В нея влизат Движение „Заедно“, партия на „Зелените“ и партия „Народ“. Коалиционните партньори обявиха, че в момента водят разговори с няколко души, за определяне на обща кандидат-кметска номинация. Коалицията ще търси още партньори, като целта е до..

публикувано на 19.07.19 в 15:07

Искаме да се запази гласуването с машини, казват бургазлии

Премахването на машинното гласуване ще улесни манипулирането на изборния вот, смятат мнозинството от анкетираните бургазлии. По-голямата част от тях биха искали да се запази възможността да гласуват с машини. "След като машините са бъдещето, ще се науча и ще гласувам ..." "По този начин се избягва всякаква фалшификация на  документи... И..

публикувано на 12.07.19 в 14:40

Площадът в село Горица ще носи името на Димитър Майски

На своето редовно заседание Общинският съвет в Поморие единодушно прие предложението на кмета Иван Алексиев площадът пред кметството в с. Горица да носи името на Димитър Майски – бивш кмет на селото. Идеята за именуването на площада възникна по време на тържественото  откриване на паметна плоча на Димитър Майски . Димитър Майски има основен принос за..

публикувано на 11.07.19 в 17:21

Местните избори ще бъдат на 27 октомври

Президентът Румен Радев насрочи със свой указ изборите за общински съветници и кметове да се състоят на 27 октомври 2019 г. Това съобщиха от  прессекретариата на държавния глава. Указът на президента е на основание чл. 98, т.1 от Конституцията на Република България във връзка с чл. 4, ал.1 от Изборния кодекс.

публикувано на 10.07.19 в 16:23

Отхвърлиха ветото на президента върху параграфи от Закона за Черноморското крайбрежие

Ветото на президента върху два параграфа на Закона за Черноморското крайбрежие бе отхвърлено от парламента. Закона подкрепиха 143-ма депутати, а президентското вето - 66. Закона подкрепиха ГЕРБ, "Обединени патриоти", ДПС и "Воля". "Против" бяха депутатите от БСП. След 6 месеца ще има правила за създаване на свободни зони за къмпингуване...

публикувано на 10.07.19 в 11:51