Асим Адемов :Съюзът между СДС и ГЕРБ за евроизборите е реален и логичен

| обновено на 13.04.19 в 12:26

Удължаването на срока за Брекзит се оказа сложен проблем за Европейския съюз, заяви за предаването "Ден до пладне" евродепутатът от ГЕРБ Асим Адемов. Както ръководителите на водещите държави заявяват, целта е да се избегне Брекзит без сделка, защото това ще е един  много, много труден етап за двете страни. Аз винаги съм казвал, че Англия се вкара в една каша, от която не знае как да излезе.Надделява мнението, че трябва да има правила, по които ще стане тази раздяла, ако въобще се случи.

При всички положения това, че англичаните ще гласуват на евроизборите ще повлияе на вота, каза още Адемов. Най-малкото на състава на политическите партии в следващия парламент.Ще повлияе на състава на Европейската народна партия, на социалисти и демократи и на противниците на оставането в Европейския съюз.

Интересни ще се изборите, подчерта още евродепутатът. Искрено се надявам ние в България да сме разбрали колко важен е Европейският съюз и колко е важно да участваме в тези избори.Не бива да се превръщаме само в потребители,в  консуматори на европейски средства, а когато има такива важни избори да кажем - Европа е далеч от мен, не ме интересува.Напротив, във всеки град вече виждаме ползите от това членство.Трябва да сме по -отговорни и да излезем да гласуваме.

 За съжаление, поведението на определени политически сили, тук директно ще визирам ролята на опозицията, въобще не помага за това.Имаме евроизбори, а опозицията, в лицето на Корнелия Нинова, въобще не засяга европейската тема.Те говорят на всякакви теми, но е и за тези, които са свързани с Европейския съюз. За мен е учудващо това поведение, аз си го обяснявам с това, че примерно тяхната водачка е абсолютно неподготвена за работата си в ЕС. Сигурен съм, че тя не познава институциите.

Според Асим Адемов, привличането на хора от СДС в листата за изборите ще бъде позитивно :

И ГЕРБ и СДС имат едни и същи цели.Те са проевропейски партии. Да не забравяме в близкото минало СДС каква заслуга има и за приемането ни в Европейския съюз и за утвърждаването на демокрацията.Това е един реален и логичен съюз.

" Апартамент гейт" също ще повлияе на изборите, каза още Адемов. В смисъл, че ще отврати хората от политиката:

Слизаме на едно дребно, битово ниво.  Това е една координирана и насочена атака.Добре подбрано време, добре подбрани цели.Това пречи на всички.ВИЖТЕ ОЩЕ

Катя Стоянова е временно изпълняващ длъжността кмет на община Созопол

С 12 гласа "За" и  5 въздаржали се, съветниците избраха Катя Стоянова за временно изпълняващ длъжността кмет на община Созопол. Стоянова е досегашен заместник-кмет на община Созопол.  Най-важно в момента е да направим добра подготовка за предстоящия туристически сезон, посочи тя. „Созопол е град с традиции. Предстоят празници и ние трябва да..

обновено на 22.04.19 в 09:49

Коалиция за България залага на равнопоставеността при трудовите и социални права

„Коалиция за България“ ще е голямата изненада за тези избори, смятат от АБВ в Бургас. Общинският председател Георги Сталев смята, че е напълно реалистично да имат поне един евродепутат. Три са основните цели за бъдещите ни представители в парламента, посочи Сталев: Отстояване на националните интереси, недопускане на двойни стандарти,..

публикувано на 21.04.19 в 12:26

Вардунски: Ще се кандидатирам за нов мандат

Ще се кандидатирам за нов мандат, но не знам още под каква форма. Това каза за БНР – Бургас кметът на Камено Жельо Вардунски. На изминалите избори той бе издигнат от Инициативен комитет, подкрепен от Реформаторския блок и ГЕРБ. Вардунски поясни: “Мисля, че няма да е партийно – украсена формата. Ще се кандидатирам не толкова от някаква..

публикувано на 20.04.19 в 13:42

Петър Витанов в Бургас: Евроизборите предопределят бъдещето на България

„Евроизборите предопределят бъдещето на България. Ако ние искаме да променим Европа, преди всичко трябва да можем и да знаем как да променим собствената си държава“.  Това заяви кандидатът за евродепутат на БСП Петър Витанов на среща с членове, симпатизанти и граждани в Бургас.  „През последните няколко години ние съумяхме да  направим..

публикувано на 18.04.19 в 11:51
Антон Коджабашев (вляво)

Коджабашев влиза в битката на евроизборите

Бургаският общински съветник Антон Коджабашев влезе в листата на „Коалиция за България“ за предстоящите евроизбори. Водач в нея е икономистът проф. Боян Дуранкев. Предстои от АБВ и техните партньори да представят подробно своята бъдеща политика, а пред журналисти, Коджабашев акцентира: „Основното, което искаме да направим – срещи с..

публикувано на 17.04.19 в 16:38
Китен

Над 30 новорегистрирани в Китен от началото на годината

Съмнения за изборен туризъм в Китен. Само от началото на годината, над 30 души са се регистрирали, че живеят в морския град. Тенденцията пролича особено в последния месец, посочи кметът Катя Вълчева. „От началото на годината имаме 35 човека, но хората, нямащи никаква връзка с Китен, за момента са около 20-25. През предходните години, в..

обновено на 15.04.19 в 17:06

Общински организации на БСП в Бургаско неодобряват включването на Сергей Станишев в евролистата

Общински организации на БСП в Бургаска област  неодобряват включването на Сергей Станишев в евролистата.  От областното ръководство на партията в Бургас, обаче, заявиха, че въпреки възраженията всички ще се съобразят с решението на Националния съвет. Общинските организации в Царево, Малко Търново, Приморско и Руен още при номинациите се обявиха против..

публикувано на 15.04.19 в 16:29