Георги Дражев: Трябва да се ограничи паркирането на служебни автомобили на обществените паркингиДа се ограничи паркирането на служебни автомобили на обществените паркинги в Бургас, предлага общинският съветник Георги Дражев. Докладната му записка предизвика противоречиви мнения сред колегите му и, според някои, трябва да се доработи. Проблемът трябва да занимае експертите, смята той:

"Това, което искам е да освободя максимално възможни допълнителни паркоместа за моите съграждани, за всичко. За три комплекса говорим. Обаче проблемът не е само в тези три жилищни комплекса, а е в целия град, включително и Меден рудник. Не можеш да си позволиш ти да отнемаш  от жилищните зони, а в СМК сградата има една купчина строителни фирми. Да вземат да си докарат багерите, валяците, тракторите и тежките машини, и да ги държат пред Стария съд...", коментира Георги Дражев. 

Проблем може да се окажат лизинговите автомобили, но е редно този проблем да се обсъди и от експерти, за да се намери решение, смята  Дражев.


Чуйте повече от звуковия файл:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Созополските рибари отхвърлиха проекта за реконструкция на пристанището

След бурни дебати созополските рибари отхвърлиха проекта за реконструкция на порта. Това стана с гласуване на събрание в залата на читалището тази вечер. Над 100 души декларираха желанието си в подписка, която ще продължи в града. Рибарите искат ремонт, но без поставянето на понтони.   "Ще се борим да направим проект, който да е удобен и приемлив за..

публикувано на 18.11.19 в 18:20
Снимката е илюстративна

Паркинг със 17 места може да се реализира по ул. "Цар Симеон 1"

Паркинг с около 17 места може да се реализира в края на ул. "Цар Симеон 1", преди пресечеката със "Сан Стефано". Общината има изготвен предварителен проект, поясни главният архитект Веселина Илиева. Паркингът не би попречил на пешеходната зона, поясни тя: "С проекта за реконструкция на изпълнения вече участък до ул. "Иван Богоров", е..

публикувано на 18.11.19 в 16:21
Снимка: Архив

Акция по залесяване ще се проведе около село Изворище в събота

Доброволческа акция по залесяване организират от Сдружението „Зелена Странджа“ и "Гората.бг". Тя ще се проведе на 23 ноември в района на бургаското село Изворище. Преди две години там изгоряха над 4000 дка гора , обясни Владимир Димитров от „Зелена Странджа“.  „В събота ще се съберем около 10.00 ч. на центъра на село Изворище. От там ще тръгнем..

публикувано на 18.11.19 в 16:20

Да се изгради ли многоетажен паркинг в к-с "Братя Миладинови"?

Община Бургас предлага изграждането на многоетажен паркинг на терен в к-с "Братя Миладинови", на бул. "Демокрация". Той не  се намира в непосредствена близост до жилищни сгради. Става въпрос за неизползваема от години площадка пред сграда на Медицинския колеж. Според предварителните проучвания, там може да бъде построен многоетажен паркинг за..

публикувано на 18.11.19 в 14:50

Булевард Демокрация на 18 ноември

Доставят безплатните противогрипни ваксини за пенсионерите в кабинетите на личните лекари. 7 хиляди дози са предвидени за трите области Бургас, Ямбол и Сливен. Любима Бургазлиева от Регионалния фармацевтичен съюз с  подробности за кампанията, която се провежда за първа година. Синдикатите подготвят обща национална протестна демонстрация за..

публикувано на 18.11.19 в 14:49

Три дни без вода в Бургас, Несебър, Поморие, Айтос, Карнобат и Руен

Населените места, които са водоснабдени от система „Камчия” ще останат без вода за почти три дни. Това се налага поради есенно - зимната профилактика на съоръженията на „Камчия”, информират от  ВиК Бургас. В Бургас и общините, които се намират в северната част на областта (Айтос, Карнобат, Несебър, Камено, Сунгурларе и Руен), водата ще бъде спряна от..

публикувано на 18.11.19 в 13:53

Общината обособи нова зона за игра в к-с "Зорница"

Общината изгради нови детска площадка  между блоковете с номера 11 и 13 в к-с "Зорница". Тази нова зона в "Зорница" е изградена върху бетонова основа. Тя е по-трайна от асфалта и върху нея лесно могат да се добавят нови модули. На площадката вече има люлки и пързалка, от вчера там са новите игри върху настилката. Но има и достатъчно място децата да..

публикувано на 18.11.19 в 11:19