Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Илчев: Никога няма да забравя откъде съм тръгнал

Кичка Бодурова е един от най-силните образи, които съм направил до момента в шоуто, казва бургазлията

Снимка: Нова






Бургазлията Стефан Илчев е открието на този сезон на шоуто „Като две капки вода“.  Той завършва оперно пеене в Музикалната академия. След поредица от признания в международни конкурси, добива популярност с автентичните си имитации на примата на българската музика – Лили Иванова. В новия сезон на “Като две капки вода“ той има възможност да представи творческия си потенциал и да спечели публиката с преобразявания в 13 световни звезди. Сред музикалните му проекти се нареждат дуети с изпълнители като Преслава и Емилия. Илчев е носител и на няколко награди от конкурса „Бургас и морето“. 

-Ти си един от най-усмихнатите и положителни хора в шоубизнеса, освен, ако „Като две капки вода“ не те промени.

-Не е толкова силен капчукът! Само и единствено мога да бъда щастлив от вота на зрителите-десятки почти всеки път. Това ме кара да вярвам повече в това, което правя и че съм на правилния  път. На която и сцена да съм, аз никога няма да забравя откъде съм тръгнал. Бургас е моето място, малко ми е мъчно, че не ме канят особено много в родния ми град да се изявявам, но явно трябва още да се доказвам. Изключвам „Бургас и морето“ и всички награди на публиката, които имам, за което съм безкрайно благодарен, защото явно публиката ме иска.

-Как стана част от шоуто?

-Това е единственият формат, който следя. Винаги ми е било супер интересно. Някак си съм си се представял да бъда част от това предаване заради емоцията, нетърпението всяка следваща седмица да се видя като различен изпълнител. Интересно е и забавно. Сядаш да те гримират като Стефан, ставаш Марая Кери, Бон Джоуви, Кичка Бодурова. Тези хора са вълшебници!

-Всеки път изненадваш. Твоята Кичка Бодурова беше изумителна –от пеенето до токчетата.

-С тези токчета получих суперлативи за моите крака, стана ми чак неудобно. Но е  много трудно да вървиш на токчета, не знам жените как се справяте. Два-три дни имах мускулна треска.

-Две победи имаш-с песни на Георги Христов и Бритни Спиърс –дали и за теб това бяха най-добрите ти роли?

-Никога през живота си не съм си позволявал да посягам към творчестовто на Георги Христов, защото той е доста специфичиен и като изпълнител и като характер. Много уважавам това, което той оставя след себе си. Тази песен /“Нямам нужда от много приятели“/така емоционално мина през мен, единственият лайф, в който съм се вълнувал толкова много, буквално в момента, в който излизах от асансьора сърцето ми щеше да се пръсне. След победата почти не спах. Когато емоцията е истинска и е споделена с публиката, тя го оценя и става точно тази магия. Докато Бритни Спиърс не мисля, че беше най-невероятния ми образ. За мен Кичка Бодурова е един от най-силните образи, които съм направил до този момент в предаването.

-С дуета Марк Антъни-Тина Арина обра овациите, ти как го усети?

-Беше голямо раздвояване на личността, колегите все ме питаха –с кого от двамата говорят. Трудно за изпълнение режисьорски, много репетирахме, имаше специални места на сцената, на които трябваше да заставам, за да се получи ефекта. Тук пък с единия крак бях на токчета, с другия на равна мъжка обувка.

-В понеделник ще те видим като дебел негър-ново предизвикателство!

-Cee Lo Green - много пеещ, с доста килограми повече от мен изпълнител. Песента Forget you страшно ми харесва, тя има две версии-цензурирана и нецензурирана. Аз ще пея нецензурираната. Абсолютна провокация, това е най-хубавото на това предаване.

-Кога е финалът?

-За момента на 27 май.

-Още доста образи ти предстоят. Какво би искал?

-Нещо оперно исках, все пак това съм завършил.

-А Лили Иванова, имаше сантимент към нея през годините?

-Не е точно сантимент. Хората от музикалните среди и запознатите с моето творчество, знаят че имам и тази допълнителна харакетристика в таланта си. Ако ми се падне Лили Иванова-падне. Това не значи, че ще спра да пея нейните песни. Дай, може, да е здрава да твори, за да има какво още да остави след себе си. Безумно уважавам таланта й и труда, който полага, за да е на върха.

-Ще ти прочета едно изказване на Папи Ханс за шоуто. „В момента има една троица, която се състезава кой ще бъде победител-Мария Илиева, Тита и Стефан Илчев. Мисля, че това ще бъде Стефан, защото до този момент той показа някои от най-трудните имитации.“ Как ще го коментираш?

-Благодаря на Папи за прогнозата.  Аз съм в предаването, за да се забавлявам, това за мен не е състезание. Благодарен съм на публиката и на зрителите  пред екраните, а оттам нататък какво ще става-божа работа!

-Откри ли някой друг сред участниците, с кого сте близки?

 -Имаме традиция с Милко Калайджиев и Тита, всеки понеделник преди грима правим снимка, пием по едно кафе, разпяваме се и влизаме заедно.

Повече чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ретро кемпер на повече от половин век ще бъде показан на къмпинг фестивала в Бургас

Кемпер, произведен в Швейцария в една-единствена бройка през далечната 1969 година, ще бъде показан на фестивалното изложение в Бургас. Именно 70-те години на миналия век се смятат за началото на къмпингуването. Кемперът е с бензинов двигател, а осветлението му е с газени лампи. Оборудването му е изцяло запазено, включително с посудата в него, и ще може..

публикувано на 24.04.24 в 16:56

Пол и Реми прославиха бургаските котки на престижен пясъчен фестивал в САЩ

Влюбените в Бургас артисти Пол и Реми гостуват в Тексас, Порт Аранзас, САЩ, където са част от мащабния „Санд Фест” за пясъчни скулптури и артисти от цял свят. Само за няколко дни, с въображение и много труд, големите планини от пясък се превърнаха в произведения на изкуството, които радват стотиците посетители. Десетки деца творят..

публикувано на 22.04.24 в 15:25

Фестивал за ЛЕГО роботика ще се проведе в Бургас

Ученици от ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“ демонстрираха своите проекти, с които ще участват във фестивал за Лего роботика. Той ще се проведе днес  в Бургаския свободен университет . Другият отбор ще бъде от Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника. За събитието пристигат ученици от цялата страна с интерес в..

обновено на 20.04.24 в 07:53

Краеведът Соня Кехлибарева: На Великден старият Бургас ухаел на козунаци и печено агнешко

Краеведът Соня Кехлибарева представи лекция на тема „ Великденските празници и тяхното отбелязване в миналото в Бургас" в Етнографския музей.  Тя се организира във връзка с реализацията на образователна програма и осъществяването на амбицията музеят да бъде място, където хора, разполагащи с интригуваща информация, да представят своите изследвания в..

публикувано на 17.04.24 в 12:39

Забавна игра ще съпътства тази година цветното изложение „Флора“ в Бургас

Забавна игра ще съпътства тази година цветното изложение „Флора“ в Бургас. Флаери, свързани със събитието, се намират от днес в няколко културни обекта в града, както и в автобусите на градския транспорт, съобщават от Общината.  След като ги откриете и попълнете данните си в брошурите, може да ги пуснете в кутии, които ще бъдат поставени на централния..

публикувано на 16.04.24 в 15:47
Стара картичка от Великден. Лична колекция на Соня Кехлибарева

В Етнографския музей разказват как в Бургас са посрещали Великден

Публична лекция, посветена на  Великденските празници и тяхното отбелязване в морския град в миналото, ще поднесе  Етнографския музей в Бургас . Тя е насрочена за  днес  от 17:30 часа, в презентационната зала. Темата ще поднесе  Соня Кехлибарева, която е краевед, изследовател на историята на стария Бургас. Събитието се организира във връзка с..

обновено на 16.04.24 в 10:43

Ивайло Димитров изработва фотоалбуми и бюджетни подаръци

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата..

публикувано на 14.04.24 в 17:30