Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Снимка: БНР Бургас

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Васил Василев. 

"Това са две машини отстоящи една от друга. Вероятно става въпрос за умишлен палеж. Няма как така едновременно, да се говори за случайност."

Комисар Василев потвърди, че предстои да се проведе разследване за инцидента от полицейските служители.

От възникналия пожар са засегнати линиите на тролейбусната мрежа, потвърди управителят на общинското предприятие "Бургасбус" Петко Драгнев.

"Пожар е имало, контактната мрежа има проблеми, но по никакъв начин не нарушава транспортния процес. Това платно не се експлоатира, докато не завършат ремонтните дейности там. Нашата задача е да се възстановим повредите, които са нанесени на мрежата."

Драгнев обясни, че от началото на ремонта на ул. "Захари Стоянов" по линията на тролеите се движат автобуси. Затова и повредите нанесени на контактната мрежа не са причина за забавянето в графика на градския транспорт в града.

Снимка

Снимка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.