Дебат, флашмоб и филм в Ден на "Европа за мен", организира Немската гимназия

Това е единственото учебно заведение в областта - посланик на Европейския парламент

Немската езикова гимназия "Гьоте" провежда ден на „Европа за мен“. Това е единственото учебно заведение в областта, което бе одобрено да участва в програмата за училища - посланици на Европейския парламент. Междуучилищен дебат, флашмоб и филм за миграцията са проявите днес.

Училището се стреми да насърчава информираността сред младите относно европейската парламентарна демокрация и ролята им в политическия живот на Европа, каза зам. директорът Петя Петрова:

„По проекта се извършват редица дейности, които показват какви са ползите да сме активни граждани на Европейския съюз. Предстоят избори за новия Европейски парламент и целта е да провокираме младите да гласуват.“

В дебата се включиха ученици от Немската, Руската, Математическата и Английска гимназии. Една от темите, по която се дебатира е даването на възможност на 16-годишните да гласуват.

„Като посланик на Европейския парламент училището изпълнява цяла програма със събития, които са свързани със запознаване с европейските танци и кухня, написване на речи, ролеви игри, отличаване на фалшивите новини“, съобщи гл. учител Весела Христова.

От 14:30 часа пред Община Бургас учениците ще представят флашмоб с европейски танци и музика. С него искат да информират хората за важността на скорошните европейски избори.

От 18:00 в КЦ "Морско казино" ще бъде представен заснетият от тях, заедно с техни връстници от Италия, Франция и Германия, филм за миграцията в Европа.

повече може да чуете в звуковия файл:

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Проф. Галя Христозова: Родители, купете за 24 май прекрасна книга за вашето дете

Академичното ръководство и преподаватели на Бургаския свободен университет ще се включат днес в празничното шествие в Бургас. Четенето е онова, което обогатява и дава път нагоре, каза ректорът на учебното заведение проф. Галя Христозова. „24 май е най-прекрасният празник, в който ние отдаваме заслужена почит на словото, на братята Кирил и..

публикувано на 24.05.19 в 09:32

В Обзор се проведе състезанието "Знаете ли български"

По повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в ОбУ "Св.Св. Кирил и Методий" се проведе състезание под надслов "Знаете ли български?". В мероприятието, организирано от учителите от Методическото обединение "Хуманитарно направление", взеха участие ученици от пети до девети клас, които бяха разпределени в два отбора..

публикувано на 23.05.19 в 12:46

Абсолвенти от БСУ получиха днес дипломите си за висше образование

 Над 350 абсолвенти  получиха дипломи за бакалавърска и магистърска степен от БСУ. Церемонията се проведе в присъствието на академичното ръководство и много гости. Сред тях депутати от различни политически сили, областният управител Вълчо Чолаков, зам.-кметът Йорданка Ананиева и  генералният турския консул  Нурай Иньонтепе, както и представители на..

публикувано на 23.05.19 в 12:31

Над 250 абсолвенти от БСУ ще получат дипломите си днес

Над 250 абсолвенти на Бургаския свободен университет ще получат своите дипломи за завършено висше образование. От тях 26 са отличниците на випуска, които ще бъдат удостоени от Ректора със свидетелство за отличие за постигнати високи резултати в обучението и доказан стремеж към издигане авторитета на академичната общност. Поканени са кметът на Община..

публикувано на 23.05.19 в 07:35

ДГ „Слънце“ в Сунгурларе отбеляза 45 години

В Сунгурларе отбелязаха 45 години от създаването на детска градина „Слънце“. Детското заведение отваря врати,  в годината, в която общинският център е обявен за град.  Празникът бе отбелязан с голямо тържество - малчуганите пяха и танцуваха на сцената на читалището, в присъствието на официални гости и родители, които не скриха вълнението..

публикувано на 22.05.19 в 17:04

Само един преписвач на днешната матура

Само един кандидат – преписвач е заловен на днешната матура по български език и литература. Това каза за БНР – Бургас Виолета Илиева, началник на регионалното управление на образованието. Зрелостникът е от град Бургас, уточни тя: „Беше заловен с телефон след първия модул. Отивайки до тоалетна е бил хванат от квесторите с..

обновено на 21.05.19 в 16:45

50 деца от Карнобат се включиха в състезанието "Ваканция - здравей!"

Финалният етап от Националната програма „Работа на полицията в училищата” под мотото „Ваканция – здравей! Да играем безопасно!” стартира в Карнобат с провеждането на спортно състезание с участието на близо 50 деца от три карнобатски училища. В общо шестте отбора се включиха ученици от 3 и 4 клас, които премериха сили и бързина в няколко..

публикувано на 21.05.19 в 14:41