"Булевард Демокрация" - на 21 май

Снимка: БГНЕС

Както неведнъж вече съм ви казвал (ако не сте чули – ще ви повторя). Българинът винаги намира начин да се раздвои и да не е единодушен. Делим се на такива, които са гледали „Игра на тронове“ и такива, които не са. Делим се на такива, които са харесали последния сезон и такива – които не са. На такива, които биха написали по-добре сценария и такива – които не биха. Въобще, покрай касовата фентъзи продукция, нашенецът откри още един свой талант – кинокритиката и писането на сценарии. Българинът знае как сериалът ще стане по-интересен, как да продължи да го снима и кой да участва в него. Както неведнъж съм ви казвал (ако не сте чули – ще ви повторя) българинът е един от най-гениалните хора, раждали се на тази планета. За съжаление, талантът му е впрегнат в глупости. Ако някой ден го канализира в правилната посока, ще постигнем чудеса. Но, засега, няма такава опасност.

Напълно реално е предаването „Булевард Демокрация“ на БНР-Бургас. Ето и акцентите:

-  В навечерието на евровота – какво мотивира младите хора да гласуват? В рубриката „Чуй Европа“

-  Стотици роми от бургаския квартал „Победа“ излязоха на протест, защото им спрели водата, която не плащали. Още за абсурдния казус – в предаването

-  И още – как бургаски зрелостници се справиха с матурата и имаше ли преписвачи?

-  Акцент от съдебната зала – продължава делото срещу Пламен Дишков за убийството на бургаския бизнесмен Димитър Стаматов – Мастара.

-  В коментара ни днес – може ли да не плащаш за услуги и да протестираш като ти ги спрат?

-  В рубриката „Знаете ли, че…“ – за покойния Ники Лауда и дирята, която остави в автомобилния спорт

-  И днес – културните събития, вълненията на хората от социалните мрежи и спортните събития

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


ВИЖТЕ ОЩЕ

Единствената у нас сцена в морето е в Царево

Единствената у нас сцена в морето е изградена в Царево. Вече за втори път, на нея се провеждат събития за гостите и гражданите на морския град. Снощи на нея се проведе фолклорен фестивал на южните ансамбли, каза кметът Георги Лапчев и добави: „Тя е уникална, защото е единствена, защото е с огромни размери. Има много богати съоръжения,..

публикувано на 15.06.19 в 14:44
Собственикът на ударената кола Живко Митев

Платно от строеж падна върху кола в Сливен

Снощната буря в Сливен не е причинила големи щети, но в по-ниските части водата е изнесла пясък, чакъл и листа и това причинява неудобство за шофьорите в града. Това установи репортерска проверка на БНР. От силния вятър строително платно от скеле се е откъснало и е ударило паркиран пред жилищен блок автомобил. Няма пострадали.  Живеещите в блок осем на..

публикувано на 15.06.19 в 13:43

Черешова задушница е! В Бургас осигуряват безпроблемен достъп до гробищата

Днес е Черешова Задушница. Община Бургас и Пътната полиция въвеждат мерки за безпроблемния достъп Гробищния парк в града. Полицаи и служители на дирекция УКООРС към Община Бургас ще охраняват територията около парка. Пътната полиция ще разположат свои екипи по улиците, където се очаква да има по-интензивен трафик. Патрулите ще..

публикувано на 15.06.19 в 07:51

Порой и градушка удари Сливен снощи

Пороен дъжд придружен от силен вятър и градушка падна в района на Сливен и селата снощи. Към момента няма данни за бедстващи хора и наводнени домове. Силният вятър и градушката счупиха клони и листа, но репортерска проверка показа, че в града няма наводнени пътни участъци. Таксиметровите шофьори коментираха пътната обстановка в града:..

публикувано на 15.06.19 в 07:42

Община Бургас, Областна администрация и БАН подновиха споразумението за сътрудничество

Община Бургас, Областна администрация и Българска академия на науките подновиха тристранното споразумение за регионално сътрудничество. Подписи под меморандума днес положиха кметът Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков и акад. Юлиан Ревалски. "Много са общите ни проекти, които до момента сме реализирали с Академията. Стартирахме с вашите..

публикувано на 14.06.19 в 16:49

Кабелните оператори проверявани и от НАП

Национална агенция за приходите участва в акция на отдел "Киберсигурност" към ГДБОП, с логистичната подкрепа на Европол и Комисията за регулиране на съобщенията, за укрити печалби, неплатени данъци и авторски права от кабелните оператори. В най-масовия случай става въпрос за нерегистрирани абонати и инкасиране на суми без фискални бонове. По време..

публикувано на 14.06.19 в 15:13
Работа по отстраняване на разлива на бензин в езерото Вая.

Разлив на бензин в езерото Вая след опит за източване от тръбопровод

Разлив на бензин от тръбопровод на „Лукойл Нефтохим“ Бургас е установен тази сутрин при обход на служители. Той се намира в близост до бургаския квартал „Долно езерово“ и езерото Вая. Не се знае какво количество е изтекло. По данни на завода продуктът е с нискооктаново число. Най-вероятно това е криминален случай на източване на гориво,..

обновено на 14.06.19 в 15:03