Над 250 абсолвенти от БСУ ще получат дипломите си днес

Автор:
Снимка: Бургаски свободен университет

Над 250 абсолвенти на Бургаския свободен университет ще получат своите дипломи за завършено висше образование. От тях 26 са отличниците на випуска, които ще бъдат удостоени от Ректора със свидетелство за отличие за постигнати високи резултати в обучението и доказан стремеж към издигане авторитета на академичната общност.

Поканени са кметът на Община Бургас Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, членовете на Настоятелството на БСУ, Генералният консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе и др.

Тържествената церемония за връчване  дипломите на Випуск 2019 на Бургаския свободен университет, която ще се състои на 23 май 2019 година от 10 часа в атриума на БСУ.


ВИЖТЕ ОЩЕ

„Формулата на Тео” с прожекция довечера

Документалният филм „Формулата на Тео“, посветен на преподавателя по математика и физика Теодосий Теодосиев ще бъде представен днес в Бургас. Учителят от Казанлък ще присъства на прожекцията в Дома на Нефтохимика от 18.00 часа и ще отговаря на въпроси. Режисьор на филма е авторът на поредиците по БНТ „Умно село” и „Малки истории”..

публикувано на 14.06.19 в 14:29

Учителите ще представят идеи за повишаване качеството на образованието в Бургас

Конференция на тема "Първокласно начало - от идеята - през практиката - към иновацията" ще се проведе днес в сградата на Бургаски свободен университет. Това съобщиха от Община Бургас.  В конференцията ще участват 107 учители от 28 училища на територията на общината - 10 средни, 17 основни и 1 начално, както и педагозите от Център за подкрепа на..

обновено на 14.06.19 в 08:27

Деца ще видят как се създава една книга

Идеята за проекта "Работилница за книги" е породена от желанието на бургаските деца да влязат в света на книгите. Те ще разберат как се създава една детска книжка - от историята, през написването, илюстрирането, предпечата със странирането, редактирането и коригирането, до печата. И така се стига до среща на децата с опитни творци - театралната режисьорка..

публикувано на 13.06.19 в 13:26

Детска градина на открито

За четвърта поредна година в Бургас стартира общинската програма "Детска градина на открито". В програмата ще се включат двадесет и две детски градини. В периода 10-ти юни - 9-ти август на участниците ще бъде предоставена възможност за една седмица да изнесат дневния режим на децата на открито в парк "Минерални бани", кв. Ветрен. Там малчуганите ще..

публикувано на 13.06.19 в 08:29

Безплатни и платени занимания в училищата ще има това лято в Бургас

 Летните занимания ще се проведат това лято в бургаските училища. Те  ще бъдат организирани в отделни учебни заведения следващите месеци. Някои от тях са платени, други безплатни, съобщават от община Бургас.възможностите, които се предлагат, са  СУ "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ" - ГР. БУРГАС - Организирана лятна занималня със заплащане от УН при СОУ "Св...

публикувано на 12.06.19 в 12:12

Община Бургас с план за развитие на две професионални гимназии

Промяна на статута на бургаската Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“ е сред предложенията, които ще гласуват общинските съветници на предстоящата сесия на местния парламент. В момента учебното заведение е сред малкото училища в Бургас, които все още са държавни. В сравнение с останалите гимназии, приемът на..

публикувано на 11.06.19 в 13:49

Ученици от Сливен с отличия от кампания на Европейската комисия

Дванадесет ученици от Сливен, Шивачево и Белослав бяха наградени. Те са представили добри бизнес идеи в кампанията на Европейската комисия „Европа в моя регион“.  Конкурсът се реализира онлайн, чрез социалната мрежа, а основната му цел бе да се насърчи предприемачеството сред подрастващите. Събралите най-много харесвания за бизнес идеите си..

публикувано на 10.06.19 в 14:09